Translate

«Έλληνας» Ιμάμογλου: Μιλάει ελληνικά & ξυπνάει τους χειρότερους φόβους της Τουρκίας

 η τελική αποχώρηση έχει ακόμα δρόμο.
Ο Ιμάμογλου είχε κάτι κοινό με τον Ερντογάν: την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Ο νέος δήμαρχος έπαιζε σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο στα νιάτα του, ενώ έχει ενεργό συμμετοχή στην ομάδα της Τραμπζονσπόρ. 
Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Ως προς το γεγονός ότι ο Ιμάμογλου έχει ελληνική καταγωγή το παραδέχεται έμμεσα και ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος έριξε τις ευθύνες στον ελληνικό Τύπο για το «Πόντιος άρα Έλληνας»
Οι διεθνιστές της Δύσης (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ κτλ.) δείχνουν στηρίζουν αυτή την στιγμή την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία (στα λόγια φυσικά). Εντούτοις, ποντάρουν πολλά στον «μοντερνιστή» Ιμάμογλου, προκειμένου να διώξουν τον Ερντογάν, ο οποίος «λοξοκοιτάει» προς Ρωσία.
Ουδείς λοιπόν γνωρίζει τι θα γίνει αν ο νέος Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης γίνει στο μέλλον Πρόεδρος της Τουρκίας, καθώς σύμφωνα και με παλαιότερα λεγόμενα του Ερντογάν, «όποιος ελέγχει την Πόλη ελέγχει ολόκληρη την γείτονα».
Και ναι! Ο Ιμάμογλου είναι ελληνικής καταγωγής, ενώ σε αντιδιαστολή με τον Ερντογάν δεν αρνείται με πάθος αυτή την πραγματικότητα, αλλά προσπαθεί να την διαχειριστεί.
Παρά μάλιστα το γεγονός πως οι ισλαμιστές του «Σουλτάνου» προπαγάνδιζαν πως δεν πρέπει «να δώσουμε την Κωνσταντινούπολη στους Έλληνες», προκειμένου να «χτυπήσουν» τον Ιμάμογλου, τελικά αυτός σάρωσε στις εκλογές της Πόλης, δείχνοντας αν μη τι άλλο πως οι Έλληνες δεν είναι και τόσο «εχθρικό στοιχείο» στην ιστορική πόλη του Βυζαντίου.
Με την ποντιακή καταγωγή του Ε.Ιμάμογλου αλλά και το γεγνονός ότι είναι ελληνόφωνος ασχολούνται τα διεθνή ΜΜΕ.
Ερντογάν κατά Ε.Ιμάμογλου: «Σκάνδαλο τα ευχαριστώ στους Έλληνες» - Επαναφορά των κεμαλικών ονειρεύονται οι Γερμανοί
Ο Ιμάμογλου γεννήθηκε το 1970 στην Τραπεζούντα και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, πριν ξεκινήσει να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, όπως αναφέρει σε  δημοσίευμά της η Guardian.
Μπήκε στον πολιτικό στίβο το 2009 και έγινε δήμαρχος μία μικρής επαρχίας το 2014.
Η καμπάνια του για την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης στην πρώτη αναμέτρηση, όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη σεμνότητα και δουλειά.
Προσπάθησε και πέτυχε – όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα – να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολιτών διαφορετικών πολιτικών και θρησκευτικών φασμάτων.
«Τα μέσα ενημέρωσης, και δη τα κρατικά, απέχουν πολύ από το να είναι δίκαια… αλλά έχουμε τα social media τα οποία είναι ένας ανέγγιχτος – έως τώρα – τομέας», τόνιζε ο Ιμάμογλου σε συνέντευξή του πριν την εκλογική αναμέτρηση, την ώρα που ο ισχυρός του αντίπαλος είχε όλα τα μέσα στην διάθεσή του.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com