Translate

Όρμπαν: Απαιτούμε από την ΕΕ να σταματήσει να δίνει προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες στους λαθρομετανάστες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο«Σφαλιάρα» στην «προοδευτική» Ευρώπη από τον Εθνικοδεξιό ηγέτη της Ουγγαρίας.
Οι Βρυξέλλες «πρέπει να σταματήσουν χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμά τους για την παροχή προπληρωμένων τραπεζικών καρτών στους ΛΑΘΡΟμετανάστες», δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Ο Γκουλάς είπε σε μια κυβερνητική ενημέρωση ότι «είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι τρομοκράτες μπορούν επίσης να λάβουν τις τραπεζικές κάρτες» και ήταν «απαράδεκτο» ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη βοήθησαν οικονομικά τις ταξιδιωτικές τους διευθετήσεις και διαμονή στην Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο.
Η κυβέρνηση έχει πληροφορίες σχετικά με την απειλή ενός «μεταναστευτικού τροχόσπιτου«, είπε, προσθέτοντας ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν η απειλή αυτή θα υλοποιηθεί.«Αν ναι, οι δυνάμεις προστασίας των συνόρων της Ουγγαρίας είναι έτοιμες και ικανές να προστατεύσουν τη χώρα».
Είπε ότι είναι σημαντικό η Ουγγαρία να μην πέσει θύμα της μετανάστευσης. Η Ουγγαρία θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους, ειδικά τις χριστιανικές κοινότητες – και πέρα ​​από τις διεθνείς υποχρεώσεις της -η κυβέρνηση αποφάσισε να υποστηρίξει δύο έργα στη Συρία, δήλωσε ο Γκουλάς, αναφέροντας το πρόγραμμα Ουγγαρίας Helps, με 794 εκατομμύρια φιορίνια (2,48 εκατομμύρια ευρώ) την ανακατασκευή ενός σχολείου και με 318 εκατομμύρια φιορίνια για την ανακαίνιση σπιτιών και κοινωνικών ιδρυμάτων στο Homs. «Στόχος είναι να δημιουργηθούν επειγόντως οι συνθήκες που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να παραμείνουν στις χώρες τους αντί να εισάγουν προβλήματα μεταναστεύοντας στην Ευρώπη. Θα πρέπει να βοηθήσουμε εκείνους που το χρειάζονται «, πρόσθεσε.
Ο Γκουλάς δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν «υπέρ της μετανάστευσης» και ότι ο αρμόδιος Επίτροπος ήταν «σαφώς υπέρ της μετανάστευσης», πράγμα που ήταν «απαράδεκτο». Κάλεσε να καταβληθούν προσπάθειες στην προεκλογική εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία τελειώνει με ένα σαφές μήνυμα ότι «οι ευρωπαίοι και οι Ούγγροι πολίτες επιθυμούν ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που να έχει θέσεις αντίθετες με τη ΛΑΘΡΟμετανάστευση», ανέφερε.
Σχολιάζοντας την ιδιότητα του κυβερνώντος μέλους του Fidesz στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είπε ότι το ΕΛΚ χρειάστηκε περισσότερο από τον Fidesz. Ο Fidesz, πρόσθεσε, ήθελε να παραμείνει στο ΕΛΚ, αλλά αν, για παράδειγμα, η ομάδα του κόμματος έκανε παραχωρήσεις σε δυνάμεις υπέρ της μετανάστευσης, τότε η ουγγρική κυβέρνηση δεν θα συνεργαζόταν.
Ταυτόχρονα, επέμεινε ότι ο Fidesz σκόπευε να ομαλοποιήσει τις σχέσεις με το ΕΛΚ. Η σύνοδος του Μαρτίου, κατά την οποία το ΕΛΚ αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα του μέλους της Fidesz, ήταν μια «συγκέντρωση που ανήκει στον κλάδο της ψυχαγωγίας», ανέφερε. Περιέγραψε τη συζήτηση ως «καταστρεπτική» για το ΕΛΚ και «τραγελαφική», προσθέτοντας ότι το κόμμα «προσπαθούσε να αυτοπυροβοληθεί στο πόδι» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του ΕΚ, συζητώντας εάν πρέπει να κυρωθεί το «ισχυρότερο μέλος» του. Ο Γκουλάς δήλωσε ότι ο ηγέτης του ΕΛΚ, Μαντφορντ Βέμπερ, φαίνεται να είναι ο καλύτερος υποψήφιος, ακόμα κι αν η θέση του επικρίθηκε σε ορισμένα θέματα.
O Γκουλάς δήλωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σαντόρ Πίντερ κάλεσε τον Ιταλό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι να επισκεφθεί την Ουγγαρία. Η Ουγγαρία επικροτεί τις πολιτικές Σαλβίνι, διότι έδειξε ότι και η θαλάσσια μετανάστευση μπορεί να σταματήσει. Η ουγγρική κυβέρνηση συμφωνεί πλήρως με τον Σαλβίνι ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων είναι απαραίτητη για την παύση της μετανάστευσης, πρόσθεσε ο Γκούλας.
el.gr
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com