Translate

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ; ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΝΟΤΡ ΝΤΑΜ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ

…… Φανταστείτε μια νέα πολυθρησκευτική Νοτρ Νταμ με τους ισλαμικούς μιναρέδες να ανεβαίνουν από αυτήν.
Εάν η άκρα αριστερά, οι υποστηρικτές των Ισλαμιστών που υποκρύπτουν μίσος για τους χριστιανούς, κάνουν αυτό το σενάριο, θα μπορούσε να γίνει
πραγματικότητα. Οι σύγχρονοι αρχιτέκτονες έχουν αρχίσει να περιβάλλουν τα καμένα λείψανα της Notre Dame, προτείνοντας ότι δεν θα πρέπει να αποκατασταθεί πιστά αλλά να ξαναχτιστεί με σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως γυάλινη οροφή, χαλύβδινη σπείρα ή ακόμα και μουσουλμανικό θόλο ή μιναρέ. Ο όρκος του Γάλλου προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν για να «αποκαταστήσει τον υπέροχο καθεδρικό ναό στην παλιά του δόξα» έχει μετασχηματισθεί σε «θα ξαναχτιστεί σύμφωνα με το σύγχρονο, διαφορετικό έθνος μας».
Με κορυφαίους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες στον τομέα της αρχιτεκτονικής γενικά εχθρικοί για την οικοδόμηση ή την αποκατάσταση οποιουδήποτε στυλ πριν από το περίφημο Le Corbusier και το σχολείο Bauhaus, έσπευσαν να εφορμήσουν όταν ο πρωθυπουργός του προέδρου Emmanuel Macron ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί διαγωνισμός να «θέσουμε το ερώτημα αν θα πρέπει να αναδημιουργήσουμε ακόμη και το στήριγμα όπως είχε σχεδιαστεί … Ή αν, όπως συμβαίνει συχνά στην εξέλιξη της κληρονομιάς, θα πρέπει να δώσουμε στην Notre-Dame μια νέα σφαίρα».
Το Telegraph δημοσίευσε ένα άρθρο το οποίο ισχυριζόταν ότι θα ήταν μια «παγίδα» για την αποκατάσταση της Notre Dame καθώς ήταν μόλις μια μέρα μετά την πυρκαγιά, ενώ ο Rolling Stone ανέφερε έναν ιστορικό της αρχιτεκτονικής του Χάρβαρντ λέγοντας ότι η καύση ενός κτιρίου «τόσο υπερφορτωμένο με νόημα… φαίνεται σαν πράξη απελευθέρωσης. 
Τώρα οι προτάσεις για έναν νέο οβελίσκο αρχίζουν να έρχονται μαζί, και οι κορυφαίοι αρχιτέκτονες φαίνεται να πιέζουν για μια «σύγχρονη» αντικατάσταση στο παρωχημένο γυαλί και στυλ χάλυβα που χρησιμοποιείται για σύγχρονα κτίρια σε όλο τον κόσμο
Ο Λόρδος Norman Foster, αναμφισβήτητα ο πιο διάσημος σύγχρονος αρχιτέκτονας της Βρετανίας, έχει αποκαλύψει ένα σχέδιο που καλύπτει τον αρχαίο καθεδρικό ναό με ένα γυάλινο και χαλύβδινο θόλο με ένα απέραντο γυαλί και χαλύβδινη σπείρα, το οποίο περιγράφει ως «ένα έργο τέχνης για το φως» το οποίο θα ήταν πολύ σύγχρονο και πολύ πνευματικό και να συλλάβει το πνεύμα αυτοπεποίθησης της εποχής »σε σχόλια προς τους The Times.
Ο Ian Ritchie, ένας σύγχρονος αρχιτέκτονας που είναι πιο διάσημος για το λεγόμενο Spire του Δουβλίνου – μια μεταλλική ακίδα που στήθηκε στην ιρλανδική πρωτεύουσα – διαμαρτύρεται για μια πρόταση παρόμοια με αυτή που περιγράφει ως «διαθλαστική, υπερβολικά λεπτή που αντανακλά κρυστάλλους στον ουρανό» ή ένα «όμορφο σύγχρονο κομμάτι από κρυστάλλους από γυαλί και ανοξείδωτο χάλυβα» – δηλαδή ένα χαρακτηριστικό γυαλί και σφυρί χάλυβα.
Ίσως το πιο αμφιλεγόμενο είναι μια πρόταση στο περιοδικό Domus, το περιοδικό αρχιτεκτονικής, από τον Tom Wilkinson, για να αντικατασταθεί ο πεσμένος πυρήνας με έναν ισλαμικό μιναρέ, για να μνημονεύσει τους Αλγερινούς που διαμαρτυρήθηκαν στη γαλλική κυβέρνηση τη δεκαετία του 1960
«Αυτά τα θύματα του κράτους θα μπορούσαν να απομνημονευθούν με την αντικατάσταση της [αιχμής] με – γιατί όχι; – ένα χαριτωμένο μιναρέ «, επέμεινε ο Wilkinson.
Ενσωματωμένο βίντεο
“Macron said Notre Dame will be rebuilt consistent with our modern, diverse nation. That should be setting off alarm bells.” - Father @benedict_kiely reminds us that Notre Dame is a cathedral. Hear the interview on the latest
Ο Θεός θα είναι η πλέον η Τεχνητή Νοημοσύνη η οποία θα συμβαδίζει με τη Νέα Τάξη και Θα βρίσκονται προφάσεις (πχ. επικίνδυνο λόγω παλαιότητας, ακατάλληλο κ.ο.κ) προκειμένου να κατεδαφίζονται όλο και περισσότερες εκκλησίες παγκοσμίως.
Wegen AI-Gott: Zerstörung der Kirchen weltweit
5G Netz – Euer neuer «Gott» – Zerstörung der KIRCHEN in Deutschland zufall?
nikosxeiladakis.gr
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com