Translate

'' 1 9 8 4 '' Τώρα έχουν την τεχνολογία για να το κάνουν μαζικά – Ο «εφιάλτης» ξεκινά. vid

Image result for minority report gifΈφτασε η εποχή που ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα μπορεί, αναλύοντας τις εκφράσεις του προσώπου ενός ατόμου, να διαπιστώνει αν το άτομο αυτό αποτελεί πιθανή απειλή.
Το άρθρο του Guardian κάνει αναφορά στο Spot (Screening of Passengers by Observation Techniques).
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα παρακολούθησης για την ανάπτυξη του οποίου είχε ζητηθεί η συμβολή του Πολ Εκμαν, καθηγητή ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.
Εν τάχει, μαζί με συναδέλφους του είχαν αναπτύξει στην δεκαετία του 1960 μια θεωρία σύμφωνα με την οποία υπάρχουν έξι βασικά συναισθήματα (θυμός, απέχθεια, φόβος, χαρά, λύπη, έκπληξη), τα οποία αποτυπώνονται με συγκεκριμένους τρόπους στο πρόσωπο οπότε μπορούν να ανιχνευθούν.
Related image
Πλέον, με βάση την θεωρία Εκμαν, θα εκπαιδεύονται αλγόριθμοι, προκειμένου να αναλύουν ανθρώπινες εκφράσεις και να τις συνδέουν με ανθρώπινα συναισθήματα.
Παρά τους ενδοιασμούς και τις προειδοποιήσεις «ειδικών» σε σχέση με την επιτυχία του προγράμματος ανίχνευσης συναισθημάτων, η δημιουργία του νέου αυτού τομέα τεχνολογίας, σύμφωνα πάντα με τον Guardian, είναι πραγματικότητα και η εμπορική αξία του κοστολογείται αυτή την στιγμή στα 20 δισ. δολάρια.

The Guardian

Εκτός από τον εντοπισμό… «κακοποιών ή τρομοκρατών», τα συστήματα εντοπισμού συναισθημάτων μέσω της ανάλυσης των προσώπων μπορούν να έχουν διαφόρων ειδών εφαρμογές. Θα μπορούν για παράδειγμα, να παρακολουθούν τους οδηγούς για να διαπιστώνουν αν κάποιος για διαφόρους λόγους αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος στο τιμόνι.
Όλα θα ελέγχονται! Είσαι εχθρός της παγκόσμιας εξουσίας; Αντιδράς στις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης, Θυμώνεις με όσα επιβάλλονται; Χρωστάς στο Δημόσιο και στεναχωριέσαι; Η αστυνομία σκέψης και συναισθημάτων θα σε σταματά στον δρόμο με βάση το σύστημα εντοπισμού συναισθημάτων.
Προληπτικές συλλήψεις δηλαδή, όπως ζήσαμε πρόσφατα στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την βοήθεια ΟΜΩΣ της τεχνολογίας, η οποία θα «εξετάζει» ύποπτα συναισθήματα.
Φυσικά πολυεθνικές εταιρείες θα ήθελαν να αποκτήσουν μερίδιο σε αυτή την πολύ δυναμική νέα αγορά συστημάτων εντοπισμού συναισθημάτων.
Ως πρωτοπόρος στον συγκεκριμένο τομέα περιγράφεται μια start up εταιρεία, η Affectiva.
Συντέθηκε από ερευνητές του εργαστηρίου Affective Computing στο MIT και αποτελεί τον εμπορικό βραχίονα για την εκμετάλλευση της τεχνολογίας ανάλυσης εκφράσεων του προσώπου που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο.
Πέραν αυτής, «τιτάνες» της τεχνολογίας όπως η Microsoft, η IBM και η Amazon ισχυρίζονται ότι τα συστήματα τους εμπεριέχουν και τεχνολογίες ανάλυσης συναισθημάτων, πέραν εκείνης της αναγνώρισης προσώπων.
Στην συνέχεια, γιατί όχι, όλες αυτές οι εταιρείες θα παραδώσουν τα «προϊόντα» τους σε μία παγκόσμια εξουσία, για το… «καλό μας».
Οι προληπτικές συλλήψεις τότε θα γίνονται μαζικά…
el.gr                                                                                                                                       spy
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com