Translate

Η πόλη στα νότια του Ελληνισμού που ετοιμάζεται για την παγκόσμια χούντα vid

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητες
Μαζί με Θεσσαλονίκη, Ιερουσαλήμ και Κωνσταντινούπολη θα αποτελέσουν ενδεχόμενα τις σημαντικότερες παγκοσμιοποιημένες πόλεις της περιοχής μας…
Προκειμένου να υποστηρίξει την προώθηση της παγκόσμιας αχρήματης κοινωνίας, η Αίγυπτος, σχεδιάζει να αντικαταστήσει το Κάιρο με μία Νέα Κυβερνητική Πρωτεύουσά, η οποία θα είναι η πρώτη πόλη της χώρας χωρίς την χρήση μετρητών, όπως αναφέρει η Κρατική υπηρεσία Πληροφοριών και αναμεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Ο υπουργός Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφοριών, Amr Talaat, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο και επικεφαλής στον τομέα στρατηγικής ανάπτυξης της Mastercard, Michael Froman, με στόχο να εκπονήσουν σχέδια για τις επενδύσεις της εταιρείας στην Αίγυπτο, στο πεδίο των ηλεκτρονικών κυβερνητικών πληρωμών.
Ο Talaat, έδωσε έμφαση, στην συνάντηση, στα σχέδια της Αιγύπτου να μετατραπεί σε αχρήματη κοινωνία, με την ελπίδα η χώρα του να γίνει παγκόσμιος κόμβος ηλεκτρονικού ψηφιακού εμπορίου.
Από την πλευρά του ο Froman, ανέπτυξε τα σχέδια της Mastercard να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Πρώτης Κυβερνητικής Πρωτεύουσας να γίνει η πρώτη πόλη στην Αίγυπτο που δεν θα χρησιμοποιεί καθόλου μετρητά.
Η προτεινόμενη νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου είναι ένα μακρόπνοο σχέδιο που έχει ανακοινωθεί από το 2015.
Ακόμα δεν έχει λάβει κάποιο όνομα, ενώ βρίσκεται 45 χιλιόμετρα ανατολικά του Κάιρου.
Οι στόχοι για την πόλη είναι μεγάλοι, καθώς επιδιώκεται να είναι η πρώτη αχρήματη, έξυπνη, οικολογική πόλη στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, η οποία έχει ως τελικό σκοπό μια παγκόσμια αχρήματη κοινωνία με έναν ηγέτη να την ορίζει.
el.gr
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com