Αναρτήθηκε από
spy
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές περιφέρειες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Όσον αφορά την Ελλάδα, το 2017, το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (εκπεφρασμένο σε όρους αγοραστικής δύναμης) διαμορφώθηκε στο 67% του μέσου κοινοτικού. Μόνο η Αττική (91% του κοινοτικού ΑΕΠ) κατέγραψε κατά κεφαλήν ΑΕΠ άνω του 75% του κοινοτικού, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2017 σημειώθηκε στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (46%), στην Ήπειρο και το Βόρειο Αιγαίο (48%) και στην Δυτική Ελλάδα (49%).
Σε αυτά τα στοιχεία θα «πατήσουν» αυτοί που θέλουν να διαμελίσουν την πατρίδα μας.
Θα υποσχεθούν ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον σε περιοχές, όπως η Θράκη και η Μακεδονία, προκειμένου να τις αποκολλήσουν από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Το δημοσίευμα του BBC, που κάνει λόγο για «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα» έκανε την αρχή και επιβεβαίωσε του χειρότερους φόβους σχετικά με την χρήση που θα έχει τελικά η Συμφωνία των Πρεσπών.
Η «σκυτάλη» πέρασε στον ιδρυτή του πολιτικού φορέα «Ουράνιο Τόξο», Παύλο Βοσκόπουλο.
Μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η πραγματικότητα είναι αυτή που έχετε μπροστά τα μάτια σας. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που είναι μέλος της σύγχρονης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. (…) Βεβαίως ζητάμε αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας.Πώς είναι δυνατόν μία πολιτισμένη χώρα να μην δέχεται τη διαφορετικότητα και να μην αναγνωρίζει μειονότητες στο έδαφός της».
Στο πλευρό του στέκονται και οι Τούρκοι.
Σε δημοσίευμά του, το dirilis postasi παρομοιάζει την ανύπαρκτη «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα με την μουσουλμανική, αποκαλώντας την βέβαια ως τουρκική.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο», το τουρκικό δημοσίευμα κάνει λόγο για «εθνικές μειονότητες» που καταπιέζονται στην Ελλάδα.
Γράφουν οι Τούρκοι:
«Το ζήτημα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων υπήρξε και παραμένει ένα από τα κύρια προβλήματα της Ελλάδας στη διαδικασία της ΕΕ.Ομοίως, η προσέγγιση των ελληνικών αρχών στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, που λένε ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους μειονότητα».
Όλα αυτά, αν προχωρήσουν κι άλλο, πολύ φοβόμαστε, θα οδηγήσουν σε μεγάλη αλλαγή στην Βόρεια Ελλάδα.
Σε αλλαγή συνόρων, με τους παγκοσμιοποιητές να προσφέρουν στους κατοίκους των περιοχών ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον, το οποίο ωστόσο μπορεί να έρθει και μέσα από την Ελλάδα, άπαξ και αφεθεί στην άκρη η πολιτική της υπέρογκης φορολογίας που εφαρμόζει η Αριστερά.
Οι περιοχές των Ελλήνων μπορούν να αναπτυχθούν από τους Έλληνες, χωρίς να χρειαστεί να απαρνηθούν την ελληνικότητά τους.
el.gr
ΣΧΕΔΙΟ ''ΦΑΙΔΩΡΑ''