Translate

«Αμερικανικό αεροπλανοφόρο η Ελλάδα»: Τι θα συμβεί σε περίπτωση πολέμου – Σενάριο σύγκρουσης με Τουρκία – Ο ρόλος Τραμπ

Η πρόταση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, να δημιουργηθούν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ
στην Ελλάδα στον Βόλο, την Λάρισα, την Κάρπαθο και την Αλεξανδρούπολη στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο αμερικανικό Πεντάγωνο έχει προκαλέσει ανησυχίες στην Ρωσία, με την Ελλάδα να επιλέγει από μόνη της να μπει στο στόχαστρο ρωσικών πυραύλων ολόκληρη η ελλαδική επικράτεια, σε περίπτωση ξεσπάσματος παγκοσμίου πολέμου.
Ο γεωστρατηγικός αναλυτής, Alex Gorca, του strategic-culture.org, αναφέρει πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε «αμερικανικό αεροπλανοφόρο της Μεοσγείου», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις σχέσεις της με την Ρωσία.
Ο Gorca αναφέρεται στην προτεινόμενη Βαλκανική Αμυντική Συμμαχία του ΥΠΕΘΑ, με πρόθεση να περιορίσει την «ρωσική επιρροή».
 «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θεωρείς τις Ηνωμένες Πολιτείες έναν στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο… τον μοναδικό, τολμώ να πω», είχε δηλώσει ο υπουργός Άμυνας, μεταξύ άλλων.
Καθώς η (αμερικανική) σχέση με την Τουρκία εξακολουθεί να χειροτερεύει, η Ελλάδα αποκτά σημαντικότερο στρατιωτικό ρόλο για τις ΗΠΑ στην Μεσόγειο όσο και για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, σχολιάζει το άρθρο.
Από ότι φαίνεται, σχολιάζουμε εμείς, η Τουρκία οδηγείται στην αγκαλιά της Ρωσίας, την οποία στηρίζει η Εθνική Δεξιά και η Ελλάδα μετατρέπεται από ουδέτερη δύναμη σε ενεργό ανάχωμα του ΝΑΤΟ και του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ.
Ελλάδα Vs. Τουρκία ή αλλιώς ΝΑΤΟ vs Ρωσία! Δεν αποκλείεται δηλαδή η Εθνική Δεξιά να χρησιμοποιήσει την Τουρκία για να πλήξει πολεμικά το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.
Εκτός και αν ο εθνικοδεξιός Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, επιβληθεί πλήρως του αμερικανικού νατοϊκού Στρατού και μαζί με τον Πούτιν ελέγξουν το δίπολο Ελλάδας-Τουρκίας και φυσικά το Αιγαίο και τα Στενά του Βοσπόρου.
Θυμίζουμε πως στις ΗΠΑ, την κυβέρνηση στον Λευκό Οίκο έχει αναλάβει μεν η Εθνική Δεξιά του Τραμπ, ωστόσο το αριστερόστροφο Βαθύ Κράτος (Ομπάμα, Χίλαρι, Δημοκρατικοί, φιλοπαγκοσμιοποιητές Ρεπουμπλικάνοι, Μπους) εξακολουθεί να ελέγχει τμήματα τόσο της διακυβέρνησης του αμερικανικού Κράτους όσο και του Στρατού.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, η Ελλάδα με τόσες αμερικανικές βάσεις, θα αποτελεί συνεχώς στόχο ρωσικών υπερόπλων.
Και καταλήγει το άρθρο:
Το καλοκαίρι η Ελλάδα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες, κατηγορώντας τους ότι προσπαθούσαν να ενσταλάξουν αντίθεση στην συμφωνία των Πρεσπών, με σκοπό να εμποδιστεί η ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ.
Ακολούθως, ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ ακύρωσε μιαν προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αθήνα.
Όλα αυτά, λίγο πριν από την προγραμματισμένη για τις 7 Δεκεμβρίου επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία.
Οι δυο χώρες διατηρούσαν στο παρελθόν στενή φιλία και συνεργασία,
.Ωστόσο, ανακοινωθέντα σχέδια θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην Μεσόγειο, συνιστώντας πηγή ανησυχίας όχι μόνο για την Μόσχα.
el.gr 
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com