Translate

Ε.Ε.: Το οικοδόμημα της Νέας Τάξης δίνει την θέση του στα «έθνη-κράτη»; Άνεμος αλλαγής πνέει πάνω από την Ευρώπη


 
Ένα οικοδόμημα για το οποίο υψηλόβαθμα τσιράκια της Νέας Τάξης (βλ.Σόρος) έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους.

Η πολυετής οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό σε συνδυασμό με την ισλαμοποίηση αλλά και ο παρεμβατισμός των Βρυξελλών, απομακρύνουν τους 
Ευρωπαίους από την ιδέα της «ενωμένης Ευρώπης».
Όταν μάλιστα έρευνες από «δεξαμενές σκέψεων» (think tanks) φιλικές προς την Ε.Ε. αποδεικνύουν τα παραπάνω, τότε το πρόβλημα για τις Βρυξέλλες (ή καλύτερα για τα αφεντικά τους) θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.   Επηρεασμένη λοιπόν από την άνοδο κομμάτων της Εθνικής Δεξιάς στην Ευρώπη, μεγάλη μερίδα των Ευρωπαίων γυρνάνε την πλάτη στην Ε.Ε.
Η έρευνα λοιπόν της think tank «Friends of Europe» αποκαλύπτει:
Το 64% των Ευρωπαίων (σχεδόν 2 στους 3) «δεν είναι πεπεισμένοι ότι η ζωή θα ήταν χειρότερη χωρίς την ΕΕ».
Σήμερα, σχεδόν οι μισοί από αυτούς που ερωτήθηκαν (49%) πιστεύουν ότι η ΕΕ δεν έχει σημασία, κανέναν δηλαδή ουσιαστικό ρόλο.
Μάλιστα η φιλοευρωπαϊκή (το τονίζουμε αυτό) δεξαμενή σκέψης επιμένει στα γενικά συμπεράσματά της να υπερασπίζεται τις έννοιες της «ενωμένης Ευρώπης» αναφέροντας:
«Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια Ευρώπη πιο ανοικτή, βιώσιμη και προσανατολισμένη προς το μέλλον».

Τα αποτελέσματα θα πρέπει να θεωρούνται άρρηκτα συνδεδεμένα με την πολιτική των «ανοικτών συνόρων» που τόσο πρόθυμα ενστερνίζονται αρκετά κράτη-μέλη της Ε.Ε. 
Απέναντι λοιπόν σε αυτήν την τάση που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη, η Επίτροπός Εξωτερικών της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, επέμεινε πως ο «κόσμος δεν θα αντέξει εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση τελικώς διαλυθεί».
Τον τεράστιο αυτόν φόβο απ τα τσιράκια της Νέας Τάξης αλλά και την δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων που έστω κι αργά «ξυπνάνε» είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί η Εθνική Δεξιά στην Ευρώπη. 
                                                                                                                      el.gr
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com