Translate

Απόφαση Nτ.Τραμπ για την Παλαιστίνη – Καταρρέουν τα σχέδια για την Ιερουσαλήμ



Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας και διαλόγου με την παλαιστινιακή πλευρά,
καθυστερώντας αφενός τα σχέδια της Νέας Τάξης για ανακήρυξη παγκόσμιας στρατηγικής «ειρήνης» από την ιερή πόλη μέσω «λύσης του Παλαιστινιακού», αφετέρου δίνοντας την ευκαιρία στον ιδεολογικό σύμμαχο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να παρουσιάσει την Ρωσία ως την υπερδύναμη που θα θέλει να δώσει την «λύση» και στην Μέση Ανατολή.
Μετά την απόφαση μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και την διακοπή της χρηματοδότησης των ΗΠΑ που διανέμεται μέσω του ΟΗΕ στους Παλαιστινίους (ενισχύοντας τους αποδιαρθρωμένους τομείς της Υγείας και της Παιδείας), ήρθε η ανακοίνωση της απόφασης της εθνικοδεξιάς ηγεσίας των ΗΠΑ να κλείσει το γραφείο της διπλωματικής αποστολής της PLO (Palestine Liberation Organisation- Οργάνωση για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης) στην Ουάσινγκτον.
Στην ουσία δεν υφίσταται πλέον Παλαιστινιακό για τον Ντόναλντ Τραμπ.
Επιπλέον υπάρχει η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να καταργήσει την ετήσια συμβολή, ύψους 369 εκατ. δολαρίων, που καταβάλλουν οι ΗΠΑ στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, την UNRWA.
«Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέκονται πάντα στο πλευρό του φίλου και συμμάχου Ισραήλ», τονίζει ο σύμβουλος του Τραμπ για θέματα ασφάλειας Μπόλτον.
el.gr
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com