Translate

Οργισμένος ο Λαβρώφ με την Ελληνική κυβέρνηση

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σερκγέι Λαβρώφ, είναι οργισμένος με την Ελληνική κυβέρνηση και δεν το κρύβει.
Η ηγεσία της χώρα μας πήρε την απόφαση να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες, με την κατηγορία ότι επενέβαιναν στις εσωτερικές υποθέσεις (της Ελλάδας).

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ρωσίας, η οποία από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι θα λάβει αντίμετρα.

Ο Λαβρώφ ο οποίος είναι προσωπική επιλογή του Πούτιν (επομένως εκφράζει τον Ρώσο Πρόεδρο), δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί τον δρόμο της σύγκρουσης με την Ρωσία, το οποίο χάραξε η Δύση.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι Russia Today (RT), είπε: Οι απελάσεις διπλωματών από την Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα του δρόμου της σύγκρουσης που ακολουθεί η Δύση. Η Ελληνική κυβέρνηση απέλασε τους διπλωμάτες χωρίς να δώσει στοιχεία.

Ξεκάθαρος ο Λαφρώφ – Με λίγα λόγια, είπε ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πραγματικά την εξουσία και ότι απλά ακολουθεί εντολές. Η Ελληνική πλευρά, αντί να προσπαθήσει να χαμηλώσει τους τόνους προτίμησε να βάλει και άλλο «λάδι στην φωτιά».

Τι δήλωσαν πηγές από το Ελληνικό ΥΠΕΞ

Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα.
Δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο.
Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπουν τρίτες δυνάμεις από πίσω.
Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com