Translate

Παιδικά παντοφλάκια, παιχνίδια και αποκαΐδια: Σοκαρισμένοι οι πυροσβέστες – Ξεπερνά τους 100 ο αριθμός των αγνοουμένων – Δείτε την λίστα- Η φωτιά κατευθύνεται προς Λουτράκι


Ο κεντρικός δρόμος στο Μάτι θυμίζει τοπίο πολέμου… Οι κάτοικοι μετρούν τις απώλειές τους και βιώνουν τον πόνο αυτής της τραγωδίας. Κάνουν λόγο
για σκηνικό πολέμου και για τις προσπάθειές τους να σβήσουν τη φωτιά στα σπίτια, να βοηθήσουν τους γείτονες, να σώσουν τους δικούς τους, τους αγαπημένους τους, να σώσουν τα κατοικίδιά τους.

Στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της ταβέρνας «Αργυρή Ακτή» η εικόνα αποκαλύπτει περίτρανα το μέγεθος της καταστροφής καθώς στο πλάτωμα της συμβολής τριών δρόμων πάνω από την ακτή, (από Ραφήνα, Μάτι και Λεωφόρο Μαραθώνα) δεσπόζουν τα καμένα αυτοκίνητα.
Οι επιβάτες τους τα εγκατέλειψαν προσπαθώντας να διασωθούν μέσω θαλάσσης. Ανάμεσα σε όσους έχουν επιστρέψει η κ. Ειρήνη η οποία αναζητά την 59χρονη Στέλλα, φίλη της , τα ίχνη της οποίας έχει χάσει από χθες. Μάλιστα όπως αφηγείται τα παιδιά της βρίσκονται στο εξωτερικό κι επιστρέφουν εσπευσμένα.
24liveblog
Ανασύρουν διαρκώς νεκρούς δυστυχώς με τον αριθμό να εκτοξεύεται. Άλλοι τρεις νεκροί εντοπίσθηκαν σε σπίτι στο Μάτι.Η μεγαλύτερη απώλεια από τις χθεσινές πυρκαγιές στην Αττική είναι απώλεια των ανθρωπίνων ζωών, που, δυστυχώς, μπορεί να φτάσει και σε τριψήφιο αριθμό. Οι διασώστες πέφτουν διαρκώς πάνω σε απανθρακωμένες σωρούς…
Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν καεί πάνω από 1000 σπίτια, πάνω από 300 ΙΧ α υτοκίνητα και χιλιάδες στρέμματα δάσους στην ευρύτερη περιοχή του Ζούμπερι, της Καλλιτεχνούπολης, στο Νέο Βουτζά και κυρίως στο Μάτι.

Νέο μέτωπο: Προς Λουτράκι η φωτιά

Ταυτόχρονα, σε απόγνωση συνεχίζουν να βρίσκονται οι κάτοικοι της Κινέτας και των γύρω περιοχών καθώς η φωτιά κατευθύνεται τώρα προς το Λουτράκι.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο, πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Τα ψίχουλα του Τσίπρα

Έκτακτη οικονομική βοήθεια μόλις 20 εκατ. ευρώ, από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μετά από αίτημα του Υπουργείο Εσωτερικών.

Πάμε σε τριψήφιο αριθμό νεκρών…

“Μπορεί να φτάσουμε σε τριψήφιο αριθμό νεκρών, δεν θα μου προξενήσει έκπληξη” είπε ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στον Realfm 97,8.
“Πάνω από 1.000 σπίτια είναι καμένα, περιοχές έχουν εξαφανιστεί από τον χάρτη το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι” σημείωσε ο δήμαρχος Ραφήνας και πρόσθεσε:
“Υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι. Ο αριθμός των νεκρών που ανακοινώνεται είναι αυτών που πάνε στο κέντρο διακομιδής. Εδώ πέρα πιστεύω πως υπάρχουν ακόμα νεκροί μέσα στις κατοικίες, οι οποίοι θα βρεθούν στη διάρκεια της ημέρας”.

Δήμαρχος Ραφήνας: Δεν λάβαμε ποτέ εντολή εκκένωσης για τις πυρκαγιές

Tην γύμνια των κρατικών μηχανισμός αποκάλυψε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς λέγοντας πως ποτέ δεν έλαβαν εντολή για εκκένωση.
Ουδέποτε δόθηκε εντολή για εκκένωση οικισμών στη Ραφήνα από τους αρμόδιους αποκάλυψε ο δήμαρχος Ραφήνας. «Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου. Η φωτιά έφτασε σε μισή ώρα στη θάλασσα. Μην προσπαθούν κάποιοι να μεταθέσουν ευθύνες», είπε ο κ. Μπουρνούς στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς για το εάν η περιφερειακή σύμβουλος πολιτικής προστασίας, κυρία Τσούπρα έδωσε εντολή εκκένωσης.
Ο δήμαρχος Ραφήνας επιμένει ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο. «Να μου πει κάποιος ποιος μου την έδωσε», επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι με την κυρία Τσούπρα, αν και βρέθηκαν δια ζώσης, δεν αντάλλαξαν κουβέντα και δεν κατάφεραν να μιλήσουν.

Τηλεφωνούν σε Αστυνομία και Πυροσβεστική

«Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος. Αν και λειτουργεί το 199, πολλοί συγγενείς από την αγωνία τους καλούν τόσο στην Πυροσβεστική, όσο και στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διπλοεγγραφές», αναφέρουν  πηγές της Πυροσβεστικής. «Τα στοιχεία μεταβάλλονται συνεχώς, πολλές φορές κάποιος που έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος στη συνέχεια εντοπίζεται», προσθέτουν.
Μια ανοιχτή ψηφιακή βάση δεδομένων για τους αγνοούμενους των καταστροφικών πυρκαγιών, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.
Στην βάση αυτή, μπορεί ο καθένας να ανεβάσει μια φωτογραφία του δικού του ανθρώπου που αναζητά μετά τις φονικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν χθες στην ανατολική Αττική.
Προς το παρόν, στην βάση υπάρχουν 13 άτομα που αναζητούνται, ενώ επίσημος αριθμός δεν υπάρχει.
Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί τους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν με το 199 ώστε να αναφέρουν τα στοιχεία των δικών τους ανθρώπων.
Μπείτε ΕΔΩ για να δείτε τη βάση δεδομένων

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com