Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το euronews μας ενημερώνει για αυτά που έρχονται vids

Οι «ειδικοί» το ονομάζουν «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση»
Η συνωμοσία είναι… ωραία για να γίνονται πολλές και διάφορες συζητήσεις. Τι γίνεται όμως όταν η θεωρία περνά στην πράξη;
Το euronews κάνει εκτενή αναφορά στον παραγκωνισμό των ανθρώπων από τις θέσεις εργασίας λόγω ρομπότ.
«Τα ρομπότ μπορεί να εξαλείψουν περισσότερες από 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις 15 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Στην Ευρώπη 4-6 δουλειές στις 10 αναμένεται να αυτοματοποιηθούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Συνεχίζει το ρεπορτάζ του euronews:
«Τον μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι Νοτιοευρωπαίοι. 2 στους 5 εργοδότες στις χώρες της G-20 υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να βρουν εξειδικευμένο προσωπικό για τις θέσεις εργασίας που έχουν.
Και στην Ευρώπη, αυτό μεταφράζεται σε 825.000 κενές θέσεις εργασίας μέχρι το 2020.
Η εξέλιξη της αυτοματοποίησης σημαίνει επίσης ότι θα έχουμε 15-20 διαφορετικές δουλειές στη διάρκεια της ζωής μας.
Την προηγούμενη δεκαετία, η αυτοματοποίηση στην Ευρώπη δημιούργησε ένα κύμα νέων θέσεων εργασίας στον επιστημονικό, διοικητικό και τεχνικό τομέα. Συνέβαλε όμως και στην εξαφάνιση πολλών θέσεων εργασίας στις κατασκευές και την γεωργία.
Στο μέλλον, εργαζόμενοι σαν τον Πάνο, την Νατάσα και τον Ντίτερ, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, καθώς αυτή περιλαμβάνει εργασιακά καθήκοντα ρουτίνας, που τα ρομπότ μπορούν να κάνουν πιο παραγωγικά.
Οι δουλειές της Βερονίκ και της Λάουρα χρειάζονται δημιουργικότητα, τεχνογνωσία ή εμπειρία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, που δεν μπορούν να αναπαράξουν τα ρομπότ (σ.σ. μέχρι να το «καταφέρει» αυτό η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία συνεχώς αναβαθμίζεται και συμμετέχει σε debate με ανθρώπους).
Οι ψηφιακές δεξιότητες και τα προσόντα που έχουν, θα τις βοηθήσουν να έχουν πρόσβαση σε νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της υγείας και της τεχνολογίας που θα εμφανιστούν στο μέλλον. Ή αλλιώς το 8-9% των νέων θέσεων που θα εμφανιστεί μέχρι το 2030, δεν υπάρχει σήμερα».
Τέλος, στο euronews γίνεται αναφορά στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών, όπου η συζήτηση ήταν αν η αυτοματοποίηση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάπτυξη της παραγωγικότητας.
Αλλά το πραγματικό ζήτημα, σύμφωνα πάντα με το ευρωπαϊκό ενημερωτικό δίκτυο, είναι αν ο κόσμος θα ζει καλύτερα στο μέλλον.
Το θέμα δεν είναι να ζει απλά καλύτερα, συμπληρώνουμε εμείς, αλλά να έχει λόγω ύπαρξης και δημιουργίας και όχι να κάθεται, λόγω μείωσης αριθμού θέσεων εργασίας, σε μεγάλο ποσοστό άεργος, εξαρτημένος από κρατικά επιδόματα και εξειδικευμένα ρομπότ, τα οποία, όπως βλέπουμε σε παλαιότερα ρεπορτάζ, θα τον διοικούν μέσω των άκαμπτων νόμων. Χωρίς συναίσθημα αλλά με την ψυχρή λογική της τεχνητής νοημοσύνης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ: Βρέθηκε ναυάγιο ρωσικού καταδρομικού φορτωμένο με 200 τόνους χρυσού αξίας 133 δισ. δολαρίων!! vid

Στην ανακάλυψη του ναυαγίου ενός ρωσικού καταδρομικού που είχε βυθιστεί πριν από 113 χρόνια

«Ζήτημα ζωής και θανάτου»: Έτοιμη η Ρωσία να δεχθεί 15.000 λευκούς αγρότες από τη Νότια Αφρική

Μια αντιπροσωπεία 30 αγροτικών οικογενειών της Νότιας Αφρικής έχει φθάσει στην αγροτική ζώνη Stavropol(Σταυρούπολη) της Ρωσίας, σύμφωνα με τις αναφορές του καναλιού Rossiya1 TV. Η ομάδα λέει

«ΜΥΣΤΗΡΙΟ» ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Ένα μυστηριώδες αντικείμενο που πετούσε επί τρεις συνεχής ώρες πάνω από την περιοχή του Seydikemer της Μούγλας, απέναντι από τα ελληνικά Δωδεκάνησα,

Πούτιν/Τραμπ μέρος δεύτερο: Το σημερινό μήνυμα σε όλον τον πλανήτη μέσω του Fox News

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ στο Ελσίνκι,  μιλώντας στο FOX News, κανάλι φιλικά προσκείμενο

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Λειτουργία για μασόνους τέλεσε Καθολική εκκλησία

«Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που μας χωρίζουν. Όπως λέμε την εορτή της Πεντηκοστής, με τη δύναμη του Πνεύματος, είμαστε

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ vid

σχόλιο spy:TO ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ! ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ... ΔΕΙΤΕ ...Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ

7spynews on facebook


ενεργό link