Translate

Stratego: Οι ΗΠΑ εγκαινιάζουν το «σχέδιο Barbarossa» κατά της Ρωσίας – 85 άρματα μάχης και 3.000 στρατιώτες έφθασαν στην Ευρώπη vids

θα γίνει της ''πόπης το κάγκελο'' ... και ένα ηλιακό φλας και θα δούμε το: The Book of Eli  από κοντά!

Μία ακόμη τεθωρακισμένη ταξιαρχία με δεκάδες άρματα μάχης M1A2 ABRAMS  των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ
έφτασε στην Ευρώπη και αποβιβάστηκε σε  βελγικό λιμάνι.

Επίσημα, 85 άρματα μάχης  τύπου Abrams και  περισσότεροι από 3 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες  έφθασαν στην Ευρώπη, αλλά ο ακριβής αριθμός δεν μπορεί να προσδιοριστεί  σύμφωνα με δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Πρόκειται για την άφιξη της 1ης θωρακισμένης ταξιαρχίας και του 1ου  μηχανοκίνητου συντάγματος πεζικού.
Αυτές οι μονάδες είναι  πρώτης γραμμής και είναι οι πιο ικανές για να πολεμήσουν από τον αμερικανικό στρατό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, το δεύτερο στάδιο της μεταφοράς δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ατλαντικός Προσδιορισμός», που αποσκοπεί στην ενίσχυση της δύναμης του ΝΑΤΟ στο ευρωπαϊκό θεατρικό πεδίο.
Το πρώτο στάδιο, θυμόμαστε, ολοκληρώθηκε το 2017, όταν περισσότερες από 2500 στρατιωτικές μονάδες διαφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων έφθασαν στην Πολωνία, συμπεριλαμβανομένων 100 αρμάτων μάχης Abrams και δεκάδων αυτοκινούμενων πυροβόλων  Paladin.
Μεταξύ άλλων, έχουμε και την αθρόα μετακίνηση ΤΟΜΑ τύπου Bradley , καθώς και  εξοπλισμoύ του σώματος του  μηχανικού και υλικά γεφυροσκευής που παραδόθηκαν στην Ευρώπη.
Γενικά, τα σχέδια του Πενταγώνου περιλαμβάνουν τη μεταφορά στην ευρωπαϊκή ήπειρο περίπου 6.000 οπλικών συστημάτων και βοηθητικού εξοπλισμού, εκ των οποίων 3.600 θα αντιπροσωπεύουν άρματα μάχης .
Έτσι, στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης θα δημιουργηθούν τέσσερις ενισχυμένες τεθωρακισμένες  ταξιαρχίες.
Ως αποτέλεσμα, μέχρι το 2022, όλες αυτές οι μονάδες θα είναι σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα της Ρωσίας, αποτελώντας μια πολύ καλά  προετοιμασμένη ομάδα αμερικανικών δυνάμεων, η οποία  θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για μάχη.
«Δεδομένων της ισχνής δύναμης των στρατών των χωρών της συμμαχίας του Βορειοατλαντικού συμφώνου , αυτή δύναμη θα αποτελέσει μεγάλη απειλή για τη χώρα μας», δήλωσε ρωσική ανώνυμη πηγή από την Μόσχα.
Μόνο που τα πράγματα δεν είναι έτσι ή τουλάχιστον όπως δείχνουν .
Την ίδια στιγμή η  σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet σε κύριο άρθρο της αναφέρει ότι πιθανή…. εισβολή του ΝΑΤΟ  στη Ρωσία θα ήταν  ένας «στρατιωτικός εφιάλτης» για οποιοδήποτε στρατό.
Η στρατιωτική δύναμη, το μέγεθος της επικράτειας και η δυσκολία του εδάφους είναι μεταξύ των βασικών παραγόντων που καθορίζουν την αμυντική ικανότητα της χώρας, γράφει η εφημερίδα.
Με βάση αυτά τα κριτήρια, Σουηδοί δημοσιογράφοι  τόνισαν ότι «όποιος θεωρεί ότι η ιδέα της εισβολής στην αχανή ρωσική επικράτεια ως εφικτή πρέπει να είναι έτοιμος  να αντιμετωπίσει  όλα τα είδη εδάφους.»
«Ο εχθρός θα αντιμετωπίσει έρημο, βουνά, αδιαπέραστους βάλτους, παγωμένη τούνδρα, μεγάλα ποτάμια, και σκοτεινά δάση» , δήλωσαν οι Σουηδοί αμυντικοί συντάκτες  προσθέτοντας ότι τα καυτά καλοκαίρια και οι παγεροί  θα αποτελέσουν επίσης μια τεράστια πρόκληση.
« Έπειτα έχουμε τους ίδιους τους Ρώσους, οι οποίοι εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχοντας συμμετάσχει τόσο σε μεγάλους πολέμους όσο και σε ανταρτοπόλεμο, έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία», ανέφερε το άρθρο.
Τα συμπεράσματα της εφημερίδας  Svenska Dagbladet υποστηρίζονται από την ίδια τη ρωσική ιστορία, καθώς η χώρα δεν κατακτήθηκε ποτέ από τη δημιουργία ενός κεντρικού κράτους στη Ρωσία στις αρχές του 15ου αιώνα.

Οι Ρώσοι έχουν ματαιώσει  όλες τις προσπάθειες να εισβάλει κάποιος στην γη τους, νικώντας μεταξύ άλλων, τις γαλλικές στρατιές του  αυτοκράτορα Ναπολέοντα το 1812, του Σουηδού βασιλιά Καρόλου, των Τευτώνων Ιπποτών  και του ναζιστή δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ 1941-1945 , οι οποίοι έιχαν κατακτήσει τους πάντες .
Η ιστορία είναι οδηγός για όλους  και σίγουρο είναι ότι  όποιος διαβάσει την ρωσική θα ανακαλύψει ότι η χώρα αυτή έχει «χίλιες πόρτες για να μπεις και καμία για να βγεις».            
             επιμέλεια spy με πληροφορίες από pentapostagma.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com