Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Translate

STRATEGO: Η μεγαλύτερη κινητοποίηση εν καιρώ ειρήνης: 40.000 ΝΑΤΟϊκοί στα ρωσικά σύνορα – Οι ΗΠΑ μεταφέρουν Stryker με α/α συστήματα στην Ευρώπη

Κινήσεις που προμηνύουν εξελίξεις στην ευρωπαϊκή χερσόνησο έχουμε από πλευράς ΗΠΑ με την αθρόα μετακίνηση διαμορφωμένων τεθωρακισμένων οχημάτων Stryker με αντιαεροπορικά συστήματα,
ελικοπτέρων και άλλων οπλικών συστημάτων για την αντιμετώπιση της Ρωσίας στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή  29  Αρχηγοί ενόπλων δυνάμεων συναντήθηκαν στο νέο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, για να αναθεωρήσουν και να συζητήσουν βασικά στρατιωτικά ζητήματα πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα.
Εκεί αποφασίστηκε η διεξαγωγή νατοϊκής άσκησης 40.000 ατόμων τον Νοέμβριο στην Νορβηγία μια ανάσα από τα ρωσικά σύνορα.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη άσκηση της συμμαχίας το τελευταίο διάστημα.  
«Η άσκηση αυτή θα είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα συνεργασίας συμμάχων και εταίρων του ΝΑΤΟ σε καιρό ειρήνης καθώς και σε περίοδο πολεμικής κρίσης .
Θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις του ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια», ανακοίνωσε ο Αμερικανός αρχηγός των δυνάμεων της Ευρώπης SACEUR στρατηγός Curtis Scaparrotti  .
Οι επικεφαλείς του ΝΑΤΟ εξετάζουν επίσης την αποστολή στο Αφγανιστάν επιπλέον 3.000 στρατευμάτων για να προστεθούν στους 13.000 που είναι ήδη εκεί.
Όλα αυτά ενώ τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποιούν όλο και περισσότερο εναέριες περιπολίες πετώντας, σύμφωνα με τους νατοϊκούς,  επικίνδυνα κοντά στα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ ειδικά στην Βαλτική και στην Μαύρη Θάλασσα .
Η αποστολή των θωρακισμένων οχημάτων Stryker εφοδιασμένα με τα αντιαεροπορικά συστήματα,  προστατεύοντας τις μονάδες εδάφους, αφορούν ειδικά την προσαρμογή συστημάτων που θα εκτοξεύουν πυραύλους Hellfire ή Stinger.
Το πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα υλοποιηθεί το όλο σχέδιο θα αναπτύξει τα πρώτα του οχήματα στην Ευρώπη έως το 2020, αποτελώντας μέρος μιας στρατιωτικής προσπάθειας που ονομάζεται Short-Range Air Defense ή SHORAD.
Οι στρατιωτικοί  ηγέτες των ΗΠΑ αναφέρουν ότι η αμερικανική βιομηχανία σχεδιάζει να κατασκευάσει το πρώτο πρωτότυπο Stryker SHORAD μέχρι το 2019 ως ένα βήμα προς την παραγωγή 144 αρχικών συστημάτων.
Δεδομένων των νέων τακτικών  αντιμετώπισης των εχθρικών δυνάμεων, drones , κά , έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη καλύτερης προστασίας των χερσαίων μονάδων  από  προηγμένες εχθρικές απειλές αιφνίδιου τύπου – όπως αεροσκάφη, ελικόπτερα, αεροσκάφη .
Ο επικεφαλής του προγράμματος A.Worshim δήλωσε ότι ο αμερικανικός Στρατός έχει αποστείλει πρόσκληση σε μια ομάδα περισσότερων από 500 κατασκευαστών όπλων, αναζητώντας νέους πυραύλους, όπλα , όπως ένα πυροβόλο 30 χιλιοστών ικανό να ενσωματωθεί σε ένα όχημα Stryker.
Παρόλο που οι απειλές των τρομοκρατών κλιμακώνονται σε όλο τον κόσμο, οι εχθροί των ΗΠΑ όπως οι Ταλιμπάν ή το Ισλαμικό Κράτος δεν διαθέτουν συστήματα  εναέριας απειλής όπως ελικόπτερα, αεροσκάφη. Διαθέτουν όμως drones εφοδιασμένα με εκρηκτικά καθιστώντας τις μετακινήσεις μονάδων άκρως επικίνδυνες .
Για αυτό οι χερσαίες δυνάμεις θα πρέπει να είναι καλύτερα εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν τεχνικά εξελιγμένους εχθρούς αλλά και τρομοκράτες.
«Έχουμε ατροφία στην αεράμυνα, αν το σκεφτείτε», είπε ο Worsheim.
«Διαθέτουμε συστήματα για μεγάλες μάχες στον ορίζοντα, όπως πυραυλικά συστήματα υψηλού επιπέδου τύπου THAAD και  Patriot αλλά όχι ικανά SHORAD», δήλωσε ο A.Worshim .
Επίσης, είναι αυτονόητο ότι κάθε είδους μεγάλη επίθεση εδάφους του εχθρού είναι πιθανό να περιλαμβάνει επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς, με μαζική αεροπορική υποστήριξη, από επιθετικά ελικόπτερα και αεροσκάφη.
Τα κινεζικά και  τα ρωσικά ελικόπτερα και τα αεροσκάφη είναι οπλισμένα με ρουκέτες, πυραύλους και ελαφρά όπλα. Τα αμερικανικά μηχανοκίνητα  SHORAD θα πρέπει να αποκρούουν τέτοιου είδους απειλές πριν από  οποιαδήποτε εχθρική επίθεση…κάτι για το οποίο ο ρωσικός στρατός είναι προετοιμασμένος.                  ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com