Translate

Τα «καλύτερα» τώρα έρχονται: Δεν τους σταματάει τίποτα μέχρι το 2019 ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ..Δείτε

Αποφασισμένοι, παρά τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται, είναι στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσουν έως ότου συνταγματικά λήξει ο χρόνος της παρούσας κυβέρνησης. 8-)

 Δεν πρόκειται για άλλη μία εκτίμηση «πολιτικολόγων», αλλά για λόγια του ίδιου του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη, θέλοντας έτσι να βάλει τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών. 
 Ο Αλέξης Τσίπρας, όντας σίγουρος για την ομαλή έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές@-) από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, ξεκαθάρισε πως μέλημά του σε καμία περίπτωση δεν είναι να σύρει την χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές. 
 Όπως πολλάκις έχει πει ο ίδιος και κυβερνητικά στελέχη, πρόωρες εκλογές θα σήμανε και μη έξοδο της χώρας από τα μνημονια και την διεθνή εποπτεία (εδώ γελάμε). 
 ΩΣΤΟΣΟ αυτή τη στιγμή , αν εξαιρέσει κανείς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , Προκόπη Παυλόπουλο, η θητεία του οποίου λήγει το 2020, η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η μόνη που μπορεί να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Αυτό στο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουν καλά και στην κυριολεξία παίζουν με τον χρόνο, την αδύναμη αξιωματική αντιπολίτευση και φυσικά τους ίδιους τους πολίτες. 
 Μπορεί οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2019 να μειωθούν δραματικά, οι παρανοϊκά υψηλοί φόροι να εξακολουθούν να εξοντώνουν τους επιχειρηματίες, το αφορολόγητο να κάνει νέα «βουτιά», αλλά….ποιος νοιάζεται, αφού η χώρα θα έχει…βγει από τα μνημόνια! 
Αν και εφόσον δεν αλλάξει κάτι από το ερχόμενο φθινόπωρο, τότε είναι πολύ πιθανό η χώρα να συμπληρώσει πάνω από μία 4ετία με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αν κάποιος προσθέσει και το περιβόητο πρώτο 8μηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα το 2015.
 Τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογολογία τα λένε όλα και κυρίως προαναγγέλλουν τα «καλύτερα» που βρίσκονται ήδη μπροστά μας τον επόμενο χρόνο. «Νομίζω ότι κατ΄αρχάς θεσμικά έχουμε ήδη πάρει την απόφαση να πάρουμε την πρωτοβουλία να απεμπλακούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Από κει και πέρα γνωρίζετε ότι η θητεία της παρούσας κυβέρνησης ολοκληρώνεται το φθινόπωρο του 2019. Έχω πολλάκις τοποθετηθεί γι’ αυτό και με την ευκαιρία του ερωτήματός σας να το επαναλάβω: Τρία χρόνια τώρα παλεύω και παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Και με το που θα βγει η χώρα απ’τα μνημόνια θα έχουμε μπροστά μας ως κυβέρνηση άλλο ένα χρόνο -με βάση τη συνταγματική μας θητεία- για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα έργο – σ’αυτά τα πλαίσια βεβαίως που έχουμε τα δημοσιονομικά- αλλά ένα έργο το οποίο δεν θα είναι στα πλαίσια των συμφωνιών μας με τους εταίρους και της στενής πειθαρχίας και επιτροπείας αλλά θα ‘ναι οι δικές μας αποφάσεις, το δικό μας έργο. 
Θα έπρεπε να ήμουν ανόητος για να μην επιθυμώ να το ζήσω κι αυτό, να είμαι ένας πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αποφασίζει μόνη της κι όχι κάτω από την αυστηρή επιτροπεία».                                                              ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com