Translate

''ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ''- ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΓΟΡΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ [ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ - ΝΤΙΣΚΟΤΕΚ]

ΠΡΟΒΟΛΗ : Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 στις 19.15 απο την ΝΕΡΙΤ Στη ντισκοτέκ ο ρυθμός έχει τώρα αλλάξει, ξένος μου μοιάζει ο χορός που μου ΄χες διδάξει...«Καρυάτιδες», «Video», «Jacky O», «Boom Boom», «Barbarella».
Αμέτρητες ντισκοτέκ ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τα παιδιά της σούζας, της βάτας, της νεανικής αφέλειας και αθωότητας. 
 Το «λούνα παρκ των μεγάλων» τα έχει όλα: Πολύχρωμα φώτα, ντισκομπάλες, καθρέφτες, δυνατή ρυθμική μουσική και την πίστα της απογείωσης! Χορευτικές φιγούρες και ρυθμικά μπλουζ, νεανικά φλερτ, άγριες κόντρες με μηχανάκια, εκτυλίσσονταν στον χώρο των ντίσκο μετατρέποντάς τες στο απόλυτο νεανικό στέκι. Οι ντισκοτέκ άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην δεκαετία του 80. Αποτέλεσαν φυτώριο ανάδειξης των ντίσκο μουσικών αστέρων και djs της εποχής ενώ συνδέθηκαν και με την βιομηχανία του θεάματος αφού η παρουσία τους ήταν δεδομένη στις εκατοντάδες βιντεοταινίες με τους αγαπημένους νεαρούς πρωταγωνιστές να «τα δίνουν όλα» στις πίστες για τα μάτια της αγαπημένης τους. Ο χρόνος πέρασε. Οι θρυλικές ντίσκο έβαλαν λουκέτο και έδωσαν τη θέση τους σε ερειπωμένα χαλάσματα και απρόσωπα κτίρια. Κι όμως κάποιες επιβιώνουν ακόμη σε πείσμα των καιρών και όσων τις συνέδεσαν με το κιτς και το lifestyle της υποκουλτούρας.
spy

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com