Translate

Γκέτο-φυλακές αποκλειστικά για τους Έλληνες - Η νέα πραγματικότητα των "ελληνικών" πόλεων (ΧΑΡΤΗΣ)

Γκέτο-φυλακές αποκλειστικά για τους Έλληνες - Η νέα πραγματικότητα των "ελληνικών" πόλεων (ΧΑΡΤΗΣ)
Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ανακοινωνόταν το περίφημο «σχέδιο» για την...προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά.

Αρχής γενομένης από το 2016, οι πρώτες οργανωμένες δομές , που όλως τυχαίως κατασκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ, δέχθηκαν τους πρώτους χιλιάδες μεταναστών που στην κυριολεξία κόλλησαν στην Ελλάδα.
Τα σύνορα έκλεισαν και ως εκ τούτου ήταν θέμα χρόνου μέχρι οι «προσωρινές φιλοξενίες» να μετατραπούν σε μετεγκαταστάσεις ολόκληρων οικισμών και αφομοίωση από την ελληνική κοινωνία.
Έτσι φτάσαμε αισίως στο 2018, όπου οι υφιστάμενε δομές, κυρίως στα νησιά, εκπέμπουν sos και ήδη χιλιάδες μεταναστών στεγάζονται στα πρώτα ελληνικά σπίτια.
Καλοθελητές για την απαραίτητη χρηματοδότηση πάντα υπάρχουν. Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση προγράμματα όπως το ESTIA δίνει στέγη στους μετανάστες εντός των ελληνικών πόλεων.
Σταδιακά οι ελληνικές πόλεις της ηπειρωτικής χώρας, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, γέμισαν από το...πουθενά με προσφυγικούς πληθυσμούς, από την Τυνησία και το Μαρόκο μέχρι το Αφγανιστάν και τη Συρία. 
Όλοι μαζί (κρατήστε τις λέξεις αυτές), μαντρωμένοι σε πόλεις από κοινού μαζί με Έλληνες αλλά και αλλοδαπούς που ήδη κατοικούσαν στην χώρα μας πολύ πριν το "ξέσπασμα" του 2015. 
Ο χάρτης που αποτυπώνει μία πικρή αλήθεια για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στις ελληνικές πόλεις είναι εφιαλτικός και εκτός των άλλων απεικονίζει το πόσο καλά οδεύει το σχέδιο για τον εποικισμό της Ελλάδας:
(Σημειωτέον πως ο παρακάτω χάρτης αποτυπώνει τις δομές φιλοξενίας σε νησιά και ηπειρωτική χώρα που λειτουργούσαν ή επρόκειτο να λειτουργήσουν το 2016)
Αυτό που εύκολα διακρίνει κανείς είναι πως εντέχνως και σχεδόν αδιαμαρτύρητα, όλες οι δομές φιλοξενίας μεταναστών έχουν τοποθετηθεί γύρω από τις ελληνικές πόλεις.
Ιδιαίτερα δε στις περιπτώσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οι δομές μοιάζουν να «κυκλώνουν» την κυρίως αστική ζώνη. 

Το σχέδιο με τους Ρομά(γύφτους)

Εκτός όμως από τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς, η κυβέρνηση υποχρεώνει τους Έλληνες να...υποδεχθούν στην πόρτα τους και τους πληθυσμούς Ρομά, μέσω ειδικών προγραμμάτων μετεγκατάστασης οικισμών.
Μάλιστα ΟΛΟΙ θα αφορούν μετεγκαταστάσεις που θα λάβουν χώρα εντός των αστικών κέντρων (!!). 
Η αρχή θα γίνει με την Άμφισσα.
Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά προετοιμάζει την ενεργοποίηση παρεμβάσεων σε 20 ακόμη δήμους της χώρας, έχοντας ήδη εξειδικεύσει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους δήμους, παρεμβάσεις για μετεγκαταστάσεις, αναβάθμιση υποδομών, αντικατάσταση παραπηγμάτων με οικίσκους και δημιουργία Πολυκέντρων.
Το ποσό των παρεμβάσεων ανέρχεται περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Επιπροσθέτως, μέσω οριζόντιων παρεμβάσεων, συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), οι Περιφέρειες θα προβούν, το προσεχές διάστημα, σε δράσεις απασχόλησης, επιδότησης ενοικίου, κ.ά., ενδεικτικού κόστους 53 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, οι δράσεις περιλαμβάνουν νέα παραρτήματα ΡΟΜΑ (4,5 εκατ. ευρώ), φορείς διαχείρισης οργανωμένων χώρων (4,9 εκατ. ευρώ), βελτίωση συνθηκών ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής (11 εκατ. ευρώ), επιδότηση ενοικίου (10 εκατ. ευρώ) και δράσεις απασχόλησης (22 εκατ. ευρώ).
«Κάνουμε την προσωρινή μεταστέγαση με όλο το νομοθετικό πλαίσιο που εμείς ψηφίσαμε για πρώτη φορά και υλοποιούμε. Το παράδειγμα της Άμφισσας είναι το πρώτο από τους 74. Θα ακολουθήσουν και άλλα», σημείωσε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, εξηγώντας το πως θα επιτευχθεί σταδιακά η...κοινωνική ένταξη των Ρομά.
 el.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com