Translate

Τα «τελευταία κρίσιμα μέτρα» που ομολόγησε ο Τσίπρας ,θα είναι και τα τελευταία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Τα «τελευταία κρίσιμα μέτρα» που ομολόγησε ο Τσίπρας ,θα είναι και τα τελευταία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;Έχει ηχήσει αρκετές φορές στα αυτιά του ελληνικού λαού η φράση «είναι τα τελευταία μέτρα λιτότητας που ψηφίζονται».
Με την Ελλάδα να συμπληρώνει σήμερα 8 ματωμένα χρόνια υπό σκληρή δημοσιονομική επιτήρηση (Δείτε ΕΔΩ), ο πρωθυπουργός της "πρώτης φοράς αριστερά" , Αλέξης Τσίπρας,
έδωσε μία ομιλία...ανασύνταξης για τα δύσκολα που έρχονται στα στελέχη του κόμματός του.
Και μπορεί το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας, στο οικονομικό της σκέλος τουλάχιστον, να ήταν η έξοδος της χώρας από την κρίση (εδώ γελάμε), ωστόσο ο πρωθυπουργός προέβη σε μία παραδοχή το κεντρικό μήνυμα της οποίας είναι:
«Έρχονται νέα δύσκολα μέτρα, αλλά θα είναι τα τελευταία».
Συγκεκριμένα, μιλώντας ενώπιον της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός τόνισε:
«Ούτε η επιτυχής ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος υπήρξε μία αυτονόητη εξέλιξη. Ούτε η ανάκαμψη της οικονομίας. Ούτε η ανάκτηση πρόσβασης στις αγορές.
Υπό αυτή την έννοια, και στο βαθμό που όλα πάνε κατ' ευχήν, γιατί ξέρετε δεν τελειώσαμε ακόμα, έχουμε μπροστά μας τα τελευταία κρίσιμα μέτρα της διαδρομής και το χειρότερο που θα είχαμε να κάνουμε είναι να χάσουμε την στοχοπροσήλωσή μας τώρα στο τέλος.
Αλλά στο βαθμό που πετύχουμε τους στόχους μας, πιστεύω ότι θα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημαντικό επίτευγμα και σε μια ιστορική τομή. Κι αυτό κυρίως γιατί η χώρα θα έχει επιστρέψει μετά από μια πολύ μεγάλη περιπέτεια, πολυετή περιπέτεια, σε ένα καθεστώς κανονικότητας.
Όχι ότι θα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα.
Όχι ότι δεν θα υπάρχουν ακόμη πληγές σοβαρές στο κοινωνικό σώμα που θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να τις επουλώσουμε.
Ή ότι δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους προκειμένου να εξυπηρετούμε το χρέος, το δημόσιο χρέος που η αλόγιστη διαχείριση των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν τη χώρα, φόρτωσε στις πλάτες του ελληνικού λαού».
Σε ποια «δύσκολα μέτρα» αναφέρεται ο πρωθυπουργός; Και το κυριότερο, είναι σε θέση να αντέξει η κυβέρνηση και η κοινωνία τα νέα αυτά μέτρα που ήδη έχουν συμφωνηθεί;
Την απάντηση έχουν δώσει μερικώς τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προ ημερών, παραδεχόμενα για το τι ακριβώς έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση της "πρώτης φοράς αριστεράς", υπογράφονται το τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015.
Πρώτος έρχεται ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης και έπειτα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας:
                                                                                                                                                                         
                                                                                                                                                                           
Βλέπουμε λοιπόν πως οι παρενέργειες των μνημονίου και πολύ περισσότερο του τρίτου (όντας πιο πρόσφατο) δεν θα σταματήσουν ως...δια μαγείας να επηρεάζουν την κοινωνία. 
Όπως επίσης ως δια μαγείας ο σημερινός πρωθυπουργός δεν κατήργησε τα μνημόνια με έναν νόμο, φράση η οποία σήμερα είναι επίκαιρη περισσότερο από ποτέ:
                                                                                                                                                                                       
Με τις εκλογές του φθινοπώρου του 2019 να πλησιάζουν και τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εάν και εφόσον επιλέξει να μείνει στην εξουσία και μετά το φετινό καλοκαίρι, θα έχει -σε πρώτη φάση- να αντιμετωπίσει:
-Δραστική μείωση του αφορολογήτου
-Μείωση-σοκ στις συντάξεις
                                                                                                                                    πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com