Translate

Ρωσική μοίρα στην Μεσόγειο εν μέσω πληροφοριών για νέο νατοϊκό κτύπημα στην Συρία: «Σε 30 λεπτά τους εξαφανίζουμε»

Η  φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων «Γιαροσλαβ ο Σοφός»  μαζί με υποβρύχια και το δεξαμενόπλοιο Λένα εισέρχονται στην Μεσόγειο με ρότα τις συριακές ακτές εν
μέσω πληροφοριών για επικείμενο δεύτερο κτύπημα του ΝΑΤΟ στο συριακό έδαφος.
Τονίζεται ότι το πλοίο αυτό είναι στην πρώτη γραμμή των πλοίων της συνεχούς ετοιμότητας μάχης του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ανά τον κόσμο .
Το πλοίο διαθέτει πυραύλους Cruise και έχει σχεδιαστεί για αποστολές αναζήτησης, εντοπισμό και  παρακολούθηση  υποβρυχίων του εχθρού.
Διαθέτει σύγχρονα οπλικά συστήματα  και μεγάλες ανθυποβρυχιακές δυνατότητες  στη θάλασσα, αντι-πλοϊκούς πυραύλους καθώς και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου .
Οι δυνατότητες αυτών των συστημάτων αυτών ειδικά  είναι «άγνωστες» στο ΝΑΤΟ και έχουν εγείρει ανησυχίες στους Αμερικανούς επιτελείς. Τίποτα δεν είναι τυχαίο με την αποστολή αυτού του πλοίου .
Την είδηση ανακοίνωσε ο επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της υπηρεσίας Τύπου  του στόλου της Βαλτικής Πλωτάρχου Ρ.  Μάρτωφ .
«Μοίρα ρωσικών πλοίων στο πλαίσιο προγραμματισμένης εναλλαγής των δυνάμεων της μόνιμης επιχειρησιακής διοίκησης  του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο, μεταβαίνει στην περιοχή αυτή. Επί της Φρεγάτας και του δεξαμενόπλοιου υπάρχουν ειδικές αντιτρομοκρατικές ομάδες Spetsnaz από το σώμα πεζοναυτών του βαλτικού στόλου.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του το πλήρωμα του «Yaroslav του Σοφού» θα εκτελέσει πολεμικές αποστολές εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των ασκήσεων για την αντιαεροπορική και  ανθυποβρυχιακή άμυνα, ναυτικές ασκήσεις και εκπαίδευση», καταλήγει η ανακοίνωση .
Την ίδια στιγμή ο γνωστός Igor Korochenko, αρχισυντάκτης του ρωσικού περιοδικού «εξοπλισμός της πατρίδας» και σύμβουλος του Πούτιν  έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι  ο ίδιος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή από το ρωσικό στρατό η οποία τον επιβεβαίωσε ότι κατά τη στιγμή της επίθεσης με πυραύλους  των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας στη Συρία ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια ήταν πανέτοιμα να βυθίσουν  τα αμερικανικά πλοία.
Εκτός από τις ναυτικές μονάδες μάχης, και τα πυραυλικά συγκροτήματα Bastion ήταν επίσης σε πλήρη ετοιμότητα.
«Εάν ο αμερικανικός στρατός αποφάσιζε να χτυπήσει τις ρωσικές βάσεις Khmeimim και Ταρτούς τότε ο στόλος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο θα βυθίζονταν μέσα σε 30 λεπτά», τόνισε ο ίδιος ο Καρότσενκο.
Ο Ρώσος εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι κατά τη στιγμή της εκτόξευσης των πυραύλων κατά των συριακών στρατιωτικών εγκαταστάσεων όλα τα πλοία της Δυτικής συμμαχίας είχαν στοχοποιηθεί από  πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, και  υποβρύχια με ποικιλία οπλικών συστημάτων .
Εν κατακλείδι, ο Καρότσενκο επιβεβαίωσε επίσης και τις  πληροφορίες σχετικά με την εξουδετέρωση 71  πυραύλων «Tomahawk» από την συριακή αεράμυνα.
Όλα αυτά ενώ υπάρχουν πληροφορίες για νέα επικείμενο κτύπημα των ΗΠΑ στο συριακό έδαφος ειδικά μετά την έκθεση της MOSSAD για «αστεία επίθεση» των ΗΠΑ στην Συρία.
Ο Wess Mitchel , υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε σε γραπτή δήλωση προς την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν την αντιπαράθεση με τη Ρωσία στη Συρία αλλά προειδοποίησε ότι είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν βία αν χρειαστεί.
Σημείωσε επίσης ότι Ρώσοι  μισθοφόροι φέρεται να προσπάθησαν να επιτεθούν σε αμερικανικές στρατιωτικές θέσεις στη Συρία.
Σύμφωνα με τον Μίτσελ, οι ΗΠΑ έχουν εκπληρώσει το ρόλο τους  στην πρόληψη της κλιμάκωσης της σύγκρουσης με τη Μόσχα, διατηρώντας επαφή με αυτήν μέσω ειδικών καναλιών που δημιουργήθηκαν για την πρόληψη ατυχημάτων στο πολύ περίπλοκο και «υπερφορτωμένο» χώρο μάχης του συριακού εδάφους.
«Στις επικείμενες ημέρες και εβδομάδες οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους  θα αποδυναμώσουν τους τζιχαντιστές υποστηρίζοντας παράλληλα  τον περιορισμό της κακόβουλης επιρροής του Ιράν στην Δαμασκό», δήλωσε ο Μίτσελ.
Ο Mitchell ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ δεν μοιράζονται κανένα κοινό στρατηγικό στόχο στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι οι κύριοι στόχοι της Μόσχας δεν είναι η ευημερία του συριακού λαού και η σταθερότητα στην περιοχή. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στόχοι της Ρωσίας είναι επιρροή και ο καθορισμός της τύχης της περιοχής με σκοπό την δημιουργία ρήγματος μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Μιλώντας επίσης σε ακρόαση για την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ed Royce, υπενθύμισε ότι η πρόσφατη επίθεση  των ΗΠΑ στην Συρία ήταν «νόμιμη και δικαιολογημένη», όπως είπε, και προκλήθηκε ως απάντηση στην «βάρβαρη επίθεση» των αρχών της χώρας με την χρήση  χημικών όπλων .
«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους  ήταν δικαιολογημένοι να αναλάβουν περιορισμένη στρατιωτική δράση εναντίον του Bashar al-Assad σε απάντηση στη βάρβαρη χρήση των χημικών όπλων. Ελπίζω ότι ο Σύρος δικτάτορας θα πάρει το μήνυμα, αν όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξουν περισσότερες στρατιωτικές επιθέσεις»  , δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Royce, στην ακρόαση του στην επιτροπή  εξωτερικών υποθέσεων.
Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ συνεχίζουν με το ίδιο τέμπο στο συριακό έδαφος και όλα μα όλα τα ενδεχόμενα με την Ρωσία είναι ορθάνοιχτα.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com