Translate

Ραγδαίες Εξελίξεις: Οι Τσαμπουκάδες Των Τούρκων Έδιωξαν Το Γεωτρύπανο! Πλέει προς Μαρόκο - Αναμένεται η αντίδραση της ΕΕ

Αναβλήθηκε οριστικά η γεώτρηση της ΕΝΙ στην «Σουπιά» στην κυπριακή ΑΟΖ μετά το μπλόκο που έστησαν Τούρκικα πολεμικά ποία.
Την αναβολή επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημείωσε, πάντως, ότι «δεν ακυρώνονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Μιλώντας από τις Βρυξέλλες στο ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ήδη το γεωτρύπανο αναχώρησε για το Μαρόκο, ενώ για το επεισόδιο ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, την καγκελάριο της Γερμανίας και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, στους οποίους έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό αναμένει η Κυπριακή Δημοκρατία.
Τελικά και σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο, το πλοίο γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ SAIPEM 12000 θα πάει στο λιμάνι Λεμεσού όπου θα παραμείνει για 2-4 μέρες και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Μαρόκο.
crashonline

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com