Translate

Προεόρτια «τουρκικών ελιγμών» πριν το τελικό χτύπημα: Mας εγκαλούν οι Τούρκοι για την μουσουλμανική μεινότητα – Κάτι σοβαρό και επικίνδυνο έρχεται


Από τα Ίμια στην …Δυτική Θράκη μας πάνε οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι που απειλούν την χώρα μας από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο και την Κύπρο σε ένα προσχεδιασμένο σενάριο  συνεχών προκλήσεων . 
Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Χακάν Τσαβούσογλου, λόγω της Εθνικής Ημέρας (29 Ιανουαρίου) Αντίστασης στην Τουρκία…. δήλωσε πριν λίγo με περίσσεια προκλητικότητα για την μουσουλμανική μειονότητα στην Δυτική Θράκη:   «Συγγνώμη, δεν μπορούμε να αποκαλέσουμε  τους συμπατριώτες μας ακόμα στη μειονότητα της Δυτικής Θράκης όπως απαιτείται , λόγω των διεθνών κανόνων . Τα βήματα που πρέπει να ληφθούν σε κάθε σύγχρονη χώρα σε αυτό το σημείο είναι πολλά. Θα ήθελα να εκφράσω προς την Ελλάδα ότι αναμένουμε πολλά βήματα προς τα εμπρός» .
Ο ίδιος , έκανε μια αποκάλυψη στο πλαίσιο της ημέρας αυτής που εορτάζεται στην Τουρκία… «η   Δυτική Θράκη συμβολίζει τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα από επιθέσεις κατά της ταυτότητας των Τούρκων κατοίκων της», δήλωσε ο  Τσαβούσογλου σήμερα.
«Η ημέρα αντίστασης, την τιμούμε με σεβασμό , «εγώ ικετεύω την ημέρα αυτή για ενότητα και  συντροφικότητα . Δυστυχώς δεν χρησιμοποιούμε για τους ομοεθνείς μας  στη Δυτική Θράκη ακόμη το όνομα «Τούρκοι», όπως απαιτείται από την συνθήκη της Λωζάνης  .
Θέλω να εκφράσω όμως ότι περιμένουμε όπως σε κάθε σύγχρονη χώρα,  να υλοποιηθούν τα σωστά  βήματα από τους  γείτονές μας τους  Έλληνες σε αυτό το σημείο.
Η  ανάγκη της φιλίας των δύο χωρών ούτως ή άλλως πρέπει να εμπεριέχει τον αμοιβαίο σεβασμό , και δεν θα πρέπει να έχει εξαίρεση την εγγύηση  όλων των θεμελιωδών δικαιωμάτων του κάθε πολίτη», είπε ο ίδιος .
Την ίδια στιγμή ο  Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ερντογάν και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κιλιντσάρογλου παίζουν ένα πολύ « πονηρό παιχνίδι» εις βάρος της Ελλάδος,  με την αναζήτηση «οποιαδήποτε παρατυπίας» κατά τους ίδιους στα αρχεία της συνθήκης της Λωζάνης για να το  χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για πίεση ή πολεμική πρόκληση κατά της χώρας μας για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.  
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή σε Τούρκους ειδικούς εμπειρογνώμονες να εξετάσουν τα αρχεία της ομώνυμης  συνθήκης, για την κυριότητα των 18 ελληνικών  νησιών,  που σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει καταλάβει η Ελλάδα.
Στη Νικομήδεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ετοιμάζει φάκελο με ιστορικά αρχεία για τη Συνθήκη της Λωζάννης, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), του οποίου ηγείται ο Κιλιτσντάρογλου.
Οπως γίνεται κατανοητό, Ερντογάν και Κιλιντσάρογλου θα ψάξουν για «παρατυπίες» στην Συνθήκη της Λωζάνης εις βάρος της Ελλάδας, αναζητώντας νομικά ερείσματα κατά της Ελλάδος.
Αυτό που ετοιμάζει ο νέος  Τούρκος σουλτάνος μαζί με τον ανύπαρκτο Κιλιτσάρογλου είναι η αναθεώρηση της συνθήκης αυτής εις βάρος της Ελλάδος , με οποιοδήποτε τρόπο , για να γίνει πιστευτή…. τουρκική μελλοντική προκλητικότητα  από την διεθνή κοινότητα.
Με την Ελλάδα «πρέπει» να βρεθεί νομικό πάτημα για να γίνει ότι ….είναι  να γίνει από τουρκικής πλευράς, αυτό φαίνεται πλέον δια γυμνού οφθαλμού .
Με λίγα λόγια όμως,  μας εγκαλούν …ποιοι…οι Τούρκοι που έχουν διώξει με πογκρόμ χιλιάδες Έλληνες από την Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη και πράττουν τα χίλια μύρια σε Συρία , Ιράκ.
Το άσχημο είναι ότι η διεθνή κοινότητα ( Ρωσία-ΗΠΑ) πέρα από λόγια δεν κάνουν τίποτε άλλο . Οποιαδήποτε άλλη χώρα αν ήταν στην θέση της Τουρκίας θα την είχαν «εξαφανίσει» από τον χάρτη οι δυτικοί …η Τουρκία όμως έχει ένα διαρκές και μόνιμο …..άσυλο.
Η ελληνική κυβέρνηση σε ένα κρεσέντο ανευθυνότητας έχει φέρει την χώρα με τόσα ανοικτά «μέτωπα» με ΠΓΔΜ, Αλβανία και Τουρκία σε οριακό σημείο , με σκοπό να δεχθεί τα σχέδια της νέας τάξης σε όλα τα εθνικά ζητήματα .
Επαναλαμβάνουμε ότι οι αριστεροί της κυβέρνησης είναι λίαν επικίνδυνοι και άκρως απρόβλεπτοι σε όλα τα ζητήματα που αφορούν όλους τους Έλληνες και αυτό θα στοιχίσει πιθανόν στην ίδια την χώρα .                                       πηγη                             

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com