Translate

Πολεμικό προσκλητήριο στην αφροκρέμα των Ειδικών Δυνάμεων: «Θα τους στείλουμε στον πάτο του Αιγαίου» – Δημόσιο κάλεσμα Ισραήλ για «στοπ» στην Τουρκία


«Είμαστε έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να ανταποκριθούμε στο καθήκον» φώναξαν όλοι με μια φωνή μετά την δημόσια ομολογία του πρέσβη των ΗΠΑ πως φοβάται φονικό
«ατύχημα» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο..
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Διοικητής Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων ΓΕΕΘΑ, καθώς και οι Διοικητές και προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών, του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών και της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης ολοι αυτοί που θα σηκώσουν πρώτοι το βάρος απόκρουσης της τουρκικής επίθεσης και αντεπίθεσης επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στη Νέα Πέραμο.
O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις Αρχηγός ΓΕΕΘΑ 61 ετών παραμένει μάχιμος. 
Πηγαίνοντας κόντρα στα συνηθισμένα σύμφωνα με τα οποία τα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παρίστανται ως απλοί παρατηρητές στις ασκήσεις, ο Ναύαρχος Αποστολάκης παίρνει μέρος σε αυτές, εμψυχώνει το στράτευμα και μάλιστα δεν δείχνει να τον απασχολεί ο βαθμός δυσκολίας τους.
Ετσι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στη Νέα Πέραμο.
Ακολούθως, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε σε προγραμματισμένα άλματα στατικού ιμάντα από ελικόπτερο Σινούκ στην θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου και νήσου Φλεβών, καθώς και σε επιχειρησιακή κατάδυση.
Στην παραπάνω επιχειρησιακή εκπαίδευση συμμετείχε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διοικητής Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχος Νικόλαος Φλάρης, καθώς και οι Διοικητές και προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών, του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών και της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης.
Η ηγεσία των ΕΔ έδωσε το παράδειγμα με το Ισραήλ να μας καλεί δημοσίως να θέσουμε «κόκκινες γραμμές» στην Τουρκία.
«Αρκετά πια με τις διενέξεις. Σεβασμός στην ασφάλεια και χωρίς να ξεπερνάμε τις κόκινες γραμμές» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ισραήλ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά
Δείτε το Βίντεο με την παρέμβαση του προέδρου του Ισραήλ

Την ίδια στιγμή στην Τουρκία νησια του Αιγαίο και Θράκη βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα.
Σκληρή απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για τη συνθήκη της Λωζάννης και τα νησιά του Αιγαίου.
Ο Κιλιτσντάρογλου τον προέτρεψε να φέρει αυτά τα αρχεία, γιατί έχει κι εκείνος –όπως είπε- αγωνία για να δει τι θα του δείξει.
Ο κ. Κιλιτσντάρογλου δήλωσε:
«Είπε ότι ετοιμάζει να μου δείξει τα αρχεία που έχουν να κάνουν με τη Λωζάνη. Κι εμείς περιμένουμε με αγωνία τι αρχεία ετοιμάζει να δείξει. Αλλά εμείς ρωτήσαμε ανοιχτά. Γιατί υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες σε νησιά που δεν δόθηκε η κυριαρχία τους ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Τουρκία;
Στη Λωζάνη δεν υπάρχει όρος για αποστρατικοποίηση των νησιών που δόθηκαν στην Ελλάδα; Και τα εδάφη που ήταν ο τάφος του Σάχη Σουλεϊμάν δικά μας εδάφη ήταν. Τι θα πούμε εμείς ότι το έσκασαν και τα άφησαν στους τρομοκράτες; Αυτός που το σκάει και παρατάει ένα έδαφος γίνεται να είναι ήρωας; Ντρέπομαι να τα λέω αυτά, αλλά δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να τα πω».
Ακούστε  δηλώσεις Ερντογάν

Μήνυμα Τσαβούσογλου για την «Εθνική Ημέρα Αντίστασης» των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης»
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, έκανε μνεία στην «29η Ιανουαρίου Ημέρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθνικής Αντίστασης» της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που –σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης- αποτελεί το σύμβολο του αγώνα για το δικαίωμα της ταυτότητας των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης», όπως του αποκαλεί ο Τσαβούσογλου.
Ο Χακάν Τσαβούσογλου με μήνυμά του ανέφερε ότι «περιμένουμε αντίστοιχα βήματα από την Ελλάδα για την εξάλειψη της αδικίας προς τους “ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη”» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνει σεβαστή και να τηρηθεί η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες και τεθούν υπό εγγύηση όλα τα βασικά δικαιώματα του κάθε πολίτη άνευ εξαίρεσης».                                                            πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com