Translate

Ευτυχισμένο το 2018; - Συστημένη προειδοποίηση από την παγκόσμια εξουσία για τα δεινά που έρχονται


               
Δεν πρόκειται για κάποιο κινδυνολογικό άρθρο ή ανάλυση, ούτε για κάποια δυσοίωνη πρόβλεψη. Είναι η κατά το δυνατόν πιο στοχευμένη ερμηνεία των γεγονότων που ήδη συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη και
μίας κατάστασης που επρόκειτο να επιδεινωθεί μέσα στον νέο χρόνο.
Όχι, δεν πρόκειται για καμία ομάδα "απαισιόδοξων" ή εσχατολόγων, αλλά για μία από τις κορυφαίες"δεξαμενές σκέψεων" (think tanks), με έδρα την "ουδέτερη" Ελβετία. Ο λόγος για την ACAPS, που ειδικεύεται στην πρόβλεψη καταστροφών παγκόσμιας ή τοπικής κλίμακας, αλλά και την μεσοπρόθεσμη εξέλιξή τους.
Αποτελεί σαφώς μία από τις δήθεν ανεξάρτητες φωνές, μέσα από τις οποίες η παγκόσμια εξουσία περνάει τα δικά της μηνύματα, ανάλογα βεβαίως και του εκάστοτε στόχους της. 
Από τους συντάκτες της έκθεσης του μη κερδοσκοπικού αυτού οργανισμού (κρατήστε το αυτό) , εξετάστηκαν οι ανάγκες 18 χωρών κατά το 2018 και διαπιστώθηκε ότι τα πράγματα δεν είναι και πολύ ευχάριστα.
"Αν το 2017 δεν ήταν καλό, οι προβλέψεις για το 2018 είναι ακόμη χειρότερες: η βία και η ανασφάλεια είναι πιθανόν να επιδεινωθούν στο Αφγανιστάν, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Λιβύη, την Αιθιοπία, το Μαλί, την Σομαλία και την Συρία το ερχόμενο έτος", υπογραμμίζει ο διευθυντής του ACAPS Λαρς Πέτερ Νίσεν στην έκθεση.
Το ερχόμενο έτος η Αιθιοπία θα ενταχθεί στον κατάλογο με τις περιοχές που κινδυνεύουν από λιμό στoν οποίo βρίσκονται η βορειοανατολική Νιγηρία, η Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και η Υεμένη, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία φέρει τον τίτλο "Ανθρωπιστική Επισκόπηση: Μια ανάλυση των σημαντικών κρίσεων για το 2018".
Πέρα από την επιδείνωση των κρίσεων σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία , αλλά και την περαιτέρω άνοδο του ριζοσπαστικού Ισλάμ, η δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ελβετία προέβη ίσως στην πιο καίρια και ανησυχητική διαπίστωση:
"Ραγδαία άνοδος - πολλαπλασιασμός των παραστρατιωτικών οργανώσεων παγκοσμίως". 
"Οι παραστρατιωτικές οργανώσεις που επικεντρώνονταν προηγουμένως σε τοπικά προβλήματα τώρα αναμένεται να απογοητευτούν περισσότερο από την εθνική, πολιτική και κοινωνικοοικονομική κατάσταση και είναι πιθανό να αυξήσουν τη βία, ιδιαίτερα κατά των κυβερνητικών δυνάμεων και θεσμών", καταλήγει η έκθεση.
Ουσιαστικά επρόκειτο για άτακτους στρατούς, που ως επί το πλείστον θα υποκινούν την βία και το απόλυτο χάος στις ζώνες επιρροής τους, κάτι το οποίο ,όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, θα αφορά σε πρώτη φάση τον λεγόμενο Τρίτο κόσμο. 
Θύματά τους; Οποιοσδήποτε "άπιστος" ή ανέντακτος βρεθεί στο στόχαστρο των αμιγώς ισλαμιστικών ατάκτων στρατών του μέλλοντος. 
Η ιστορία επαναλαμβάνεται...                                              ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com