Translate

Η Μητρική Εταιρεία ξεκινά: Είδηση - ΒΟΜΒΑ για το μέλλον των ανθρώπων vid

Η μητρική εταιρεία της Google, συνεργάζεται με την πόλη του Τορόντο με σκοπό τον σχεδιασμό μιας «γειτονιάς» που θα λειτουργήσει ως πρότυπο μοντέλο διαβίωσης στον 21ο αιώνα για όλον τον πλανήτη και
από εκεί όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσουν πολλά σε σχέση με το μέλλον της ανθρωπότητας.
Στο πλαίσιο εδραίωσης ενός μεταμοντέρνου κομμουνισμού παγκοσμίως, η «πράσινη γειτονιά» έχει τις δικές της κατοικίες, γραφεία, καταστήματα και θα είναι μια έξυπνη πόλη, υποδειγματική από οικολογικής πλευράς και συνθήκες διαβίωσης σε απόλυτο έλεγχο.
Η ατζέντα της εταιρείας δόθηκε στην δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι εξελίξεις «τρέχουν».
Θα επενδυθούν 50 εκατομμύρια δολάρια σε έναν χρόνο για να πραγματοποιηθεί η αρχική φάση του σχεδιασμού και των πιλοτικών δοκιμών, ενώ η Alphabet δεσμεύθηκε να μεταφέρει την έδρα της Google στον Καναδά, όπου βρίσκεται η έδρα του «πράσινου ταμείου» από τους πράσινους φόρους δεκάδων εκατομμυρίών πολιτών, στην νέα αυτή γειτονιά, η οποία θα φέρει το όνομα «Quayside» και θα βρίσκεται στο παραλιακό τμήμα του Τορόντο.
Άραγε από εκεί θα ξεκινήσει η Μητρική Εταιρεία της παγκόσμιας εξουσίας, η συνένωση δηλαδή όλων των πολυεθνικών εταιρειών σε ένα κέντρο διαχείρισης του πλούτου και της εξουσίας αλλά και εξαγοράς των παγκόσμιων δανείων;
Εξάλλου, η συνοικία Quayside θα είναι το πρώτο βήμα προς ένα μεγαλύτερο σχέδιο: η ανάπτυξη της μεγάλης γύρω περιοχής μπορεί να καταστεί εφικτή με την υλοποίηση ενός αντιπλημμυρικού προγράμματος ύψους 1,185 δισεκατομμυρίου δολαρίων, όπως ανακοινώθηκε τον Ιούνιο.
Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, προτεραιότητα θα δοθεί στο περπάτημα, το ποδήλατο και τα ηλεκτρικά οχήματα. Μέσα στην περιοχή που θα αναπτυχθεί, θα απαγορεύονται τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα στους δρόμους!!!!!!
Σύμφωνα με το CNN Greece:
Αυτόνομα αυτοκίνητα και φορτηγά θα κινούνται σε υπόγειες σήραγγες. Έξυπνα σήματα θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία σε δρόμους φιλικούς στους πεζούς, τους ποδηλάτες και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα υπάρχει περισσότερη ευελιξία στη χωροθέτηση, η οποία θα επιτρέψει την αξιοποίηση της γης για τη δημιουργία σπιτιών,  αλλά και εμπορικές και άλλες χρήσεις.
Τα κτίρια που θα σχεδιαστούν θα είναι πολύ ευέλικτα. Η εταιρεία κάνει λόγο για ένα "ριζοσπαστικό" συνδυασμό χώρων: γραφείων, καταστημάτων, κατοικιών και εργοταξίων.
Τα κτίρια θα είναι συνδεδεμένα με ένα ενεργειακό σύστημα που θα μειώνει την ενεργειακή κατανάλωση της περιοχής κατά 95% κάτω από τα όρια που αναφέρονται στους κανονισμούς της πόλης.
Ένα ψηφιακό σύστημα θα μετρά τις μετακινήσεις ανθρώπων, αγαθών, την ενέργεια και την κυκλοφορία μέσα στην περιοχή.
(…)
Αν η πρωτοβουλία αυτή συνεχιστεί, το οικιστικό σχέδιο θα επεκταθεί και θα περιλαμβάνει κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, ανάμεσά τους τα νέα κεντρικά γραφεία της Google Canada, σε μια περιοχή που θα συνδυάζει τεχνολογία και αστική ανάπτυξη.
Η πόλη θα μπορεί να υποδεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και θα χρησιμεύσει για να δοκιμαστούν εκτός από αυτόνομα αυτοκίνητα, ακόμη πιο αποτελεσματικές λύσεις για τη διανομή νερού και του ηλεκτρισμού.
Θα υπάρξουν δίκτυα επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας, καθώς και σύνδεση Wi-Fi μεγάλης εμβέλειας. Στοιχεία πολύ βασικά για την τοποθέτηση αισθητήρων σε δημόσιους χώρους και κτίρια, χρήσιμων για την καταγραφή των περιβαλλοντικών δεδομένων, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα, ο θόρυβος, οι κραδασμοί και η θερμοκρασία.                                                               ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com