Η Ελλάδα πάει πόλεμο μαζί με τη ΝΤΠ -: Αμερικανοί εκπαιδεύουν εντατικά την ΠΑ σε αποστολές μακράς εμβέλειας και στο δόγμα της κατακόρυφης υπερκεράσεως του εχθρού – Που θα χτυπήσουμε;
την100η Πτέρυγα Εναέριου Ανεφοδιασμού από την αεροπορική βάση RAF Mildenhall συμμετείχαν σε συνεκπαίδευση με την ΠΑ στην Ελλάδα. Παρακάτω δείτε βίντεο από την άσκηση που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Μιλάμε ότι σχεδόν κάθε δύο μήνες Αμερικανοί κομάντος ευρίσκονται στην χώρα μας για ασκήσεις «πολλαπλού τύπου» και επικεντρώνονται(!) σε αποστολές αλμάτων στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης, καθώς και ρίψεις φορτίων όλων των ειδών.
Με δεδομένο το αμερικανικό δόγμα της κατακόρυφης υπερκεράσεως του εχθρού που αποτελεί την τρίτη διάσταση του πολέμου με την χρήση δυνάμεων επίλεκτων αλεξιπτωτιστών, αυτό το είδος επιχειρήσεων το οποίο εκτελείται σε όλες τις κοινές ασκήσεις με τις ελληνικές δυνάμεις δείχνει ότι κάπου θα «χτυπήσουμε».
Για αυτό και εδώ και πάρα πολύ καιρό οι Αμερικανοί επιτελείς μακριά από τα «μάτια» της δημοσιότητας διενεργούν πλήθος, το τονίζουμε αυτό, αεραποβατικών ασκήσεων , με την παρουσία επίλεκτων αλεξιπτωτιστών με τις ελληνικές δυνάμεις , οι οποίες ως γνωστόν χαίρουν μεγάλης εκτιμήσεως από το ΝΑΤΟ.
Το Πεντάγωνο προσβλέπει σαφώς σε κάποιον συγκεκριμένο «στόχο».
Αυτός ο στόχος αφορά την περιοχή από την Μαύρη θάλασσα έως την Κύπρο και το κοίτασμα «Ζορ» στην Αίγυπτο.
Η αεραποβατική ιδέα ή «κατακόρυφη υπερκέραση», όπως ονομάζεται στη στρατιωτική ορολογία, είναι αναμφισβήτητα τα μία από τις πιο εντυπωσιακές μορφές επιθετικού ελιγμού, που επιβεβαίωσε κατά τρόπο σαφή και κατηγορηματικό αυτή τη θεμελιώδη αρχή, θέτοντας τη σφραγίδα της στην έκβαση πολλών μαχών.
Ο αιφνιδιασμός, η μεγάλη ταχύτητα και εμβέλεια δράσης, η δυναμικότητα και η θεαματικότητα της μορφής αυτού του πολέμου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του στοιχεία, που συνέβαλαν απoφασιστικά στην αλλαγή του ρου πολλών πολεμικών γεγονότων.
Ταυτόχρονα είχαμε και συνεκπαίδευση της 31ΜΕΕΔ με την 67SOS
Από την Παρασκευή 13 έως και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση, στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης (ΜΕΕΔ) με την 67 Special Operations Squadron (SOS) των ΗΠΑ.
Σκοπός της συνεργασίας ήταν η κοινή εκπαίδευση σε ρίψεις αλεξιπτωτιστών με άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης, καθώς και ρίψεις φορτίων από το 865 Τάγμα Εναερίου Εφοδιασμού.
Στη συνεκπαίδευση συμμετείχε επίσης προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.
Ολα δείχνουν ότι οι εντατικές ασκήσεις γίνονται λόγω επερχόμενης «καταιγίδας»σε Αιγαίο-Μεσόγειο.
«Φωτιά» παίρνει ξανά και το Αιγαίο από την διεξαγωγή αεροναυτικής ασκήσεως μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου ενώ Έλληνες και Αμερικανοί εκτελούν συνεχείς «συνεκπαιδεύσεις» σε ειδικές αεραποβατικές ασκήσεις.
Από σήμερα 29 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιείται η διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 5», στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Η άσκηση διακρίνεται σε φάσεις δραστηριοτήτων εν όρμω και εν πλω, στο Ναύσταθμο Κρήτης και στην ευρύτερη περιοχή Νοτίου-Νοτιοανατολικού Αιγαίου, αντίστοιχα.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 3 Φρεγάτες, 2 Πυραυλακάτους, 1 Κανονιοφόρο, 1 Υποβρύχιο, 1 Αρματαγωγό, 8 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος AWACS, 1 Ελικόπτερο SUPER PUMA, 4 Ελικόπτερα CHINOOK, 4 Ελικόπτερα AH 64 και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.
Οι Aιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετέχουν με 1 Ελικοπτεροφόρο τύπου MISTRAL , 1 Φρεγάτα, 2 Πυραυλακάτους, 1 Υποβρύχιο, 6 Αεροσκάφη F-16, 2 Αεροσκάφη C-130, 1 Αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων και τεχνικής υποστήριξης .
Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις δυνάμεων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.
Ενώ λαμβάνει χώρα η άσκηση, οι εξελίξεις «τρέχουν» με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην περιοχή μας .
Το αμερικανικό ΥΠΕΞ είχε ανακοινώσει ότι επιβάλει κυρώσεις σε δεκάδες ρωσικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας αλλά και σε υπηρεσίες πληροφοριών, σε μια σαφή προσπάθεια να πληγεί σοβαρά η Μόσχα και η πώληση πυραύλων S-400 στην Τουρκία, ο Ερντογάν τους «αγνόησε » και τα «παίζει πλέον όλα για όλα» εναντίον της Ουάσιγκτον.
Ο Τούρκος πρόεδρος και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν χθες το βράδυ έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία μετά το αμερικανικό εμπάργκο , κατά την οποία συζήτησαν όλα τα κοινά προγράμματα και την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών.
Εκεί φέρονται να συμφώνησαν ότι «το αμερικανικό εμπάργκο δεν επηρεάζει σε τίποτα αυτή την συνεργασία» κοινώς η Τουρκία «αγνοώντας» τις ΗΠΑ , το ΝΑΤΟ και γενικά την δύση, θα κάνει αυτό που «επιθυμεί» χωρίς να υπολογίσει τις «συνέπειες» που ανέφερε ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ.
Οι δύο ηγέτες φέρονται να συμφώνησαν στις επόμενες κινήσεις του προγράμματος πώλησης των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-400, ενώ ο Β.Πούτιν δήλωσε ότι «Θα κάνει ότι μπορεί γα να επισπευσθεί η έναρξη των παραδόσεων τους μέχρι τα τέλη του 2018».
Συζήτησαν επίσης την ενεργειακή τους συνεργασία τους στην περιοχή συμπεριλαμβανομένου του αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Όλα αυτά έχουν προκαλέσει «συναγερμό» στην αμερικανική πλευρά που βλέπει την Τουρκία να ενεργεί στα «χνάρια» του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ κινούμενη αυτόνομα σε όλους τους τομείς, μετά και την πρόθεση να κλείσουν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ .
Αυτές τις ημέρες επίσης Κύπριοι κομάντος εκπαιδεύονται σε αποστολές αστικού πολέμου στο πλέον σύγχρονο κέντρο «αστικού πολέμου» του ισραηλινού στρατού , προκαλώντας «κύματα ανησυχίας» στην Άγκυρα για το τι ακριβώς διαδραματίζεται γύρω τους.
Χώρος «ενδιαφέροντος» των ΗΠΑ η περιοχή των Στενών, της Μαύρης Θάλασσας, το Αιγαίο φυσικά μαζί με την Κύπρο.
Το ερώτημα που τίθεται αυτομάτως μετά την «βρώμικη» στάση Ερντογάν και τις προθέσεις του να δράσει ειδικά στον άξονα Στενά-Αιγαίο-Κύπρο, είναι τι ακριβώς αναμένουν οι ΗΠΑ ενώ προχωρά σε γεωτρήσεις με βάση τα χρονοδιαγράμματα, η ιταλική ΕΝΙ μαζί με άλλες εταιρείες στα τεμάχια «3», «6» και «8» της κυπριακής Αποκλειστική Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ);
Την ίδια στιγμή αμερικανικές εταιρείες κολοσσοί ετοιμάζονται να πράξουν το ίδιο νότια της Κρήτης, ενώ η Μέση Ανατολή «βράζει» λόγω του κουρδικού ζητήματος.
Εάν η Τουρκία και προσωπικά ο πρόεδρος της χώρας νομίζουν ότι μπορούν να διαδραματίσουν το ίδιο ρόλο που είχαν παίξει την περίοδο 1940-1945 ως «επιτήδειοι ουδέτεροι», είναι πάρα μα πάρα πολύ γελασμένοι. ΠΗΓΗ