Translate

Τους «έκαψαν» με θερμοβαρικά TOS-1A: Η Ρωσία ξεκίνησε την προετοιμασία της μεγάλης άσκησης «Zapad-2017»

Με το πανίσχυρο σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών με θερμοβαρικές κεφαλές TOS-1A "Solntsepek" ξεκίνησε η δυτική στρατιωτική Διοίκηση της Ρωσίας τις προ-ασκήσεις για την μεγάλη
άσκηση Zapad 2017 που πρόκειται να πραγματοποιήσει σε όλη τη δυτική περιφέρεια με επίκεντρο την Λευκορωσία.
Οι ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην περιοχή του Λένινγκραντ αφορούσαν μια ευρεία χρήση όπλων από το σύστημα TOS-1A μέχρι τη συνεργασία τμημάτων πεζικού με επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα. Την ίδια ώρα η Μόσχα μέσω του υφυπουργού Άμυνας Αλεξάντρ Φόμιν,  απέρριπτε ως μυθεύματα τα σενάρια των δυτικώ ΜΜΕ ότι οι ασκήσεις πρόκειται να αποτελέσουν «το ορμητήριο» για την εισβολή στην Λιθουανία, Λετονία, Πολωνία ή την Ουκρανία.Οι ασκήσεις στην περιοχή του Λένινγκραντ από την δυτική στρατιωτική Διοίκηση (ZVO) (που θα πραγματοποιήσει και τις μεγάλες ασκήσεις Zapad 2017) ενέπλεξαν συστήματα TOS-1A μια ρουκέτα μόνο από τα τα οποία μπορεί να προσβάλλει μια περιοχή 100x100 μέτρων σε απόσταση 3000 μέτρων.
Ταυτόχρονα μονάδες ραδιο-βιολογικού πολέμου δοκίμασαν ένα νέοπροτοπορειακό σύστημα κάλυψης των τμήμάτων εδάφους από αεροπορικές επιθέσεις.
Το σύστημα ουσιαστικά δημιουργεί ένα πέπλο καπνού μήκους 1 χλμ. το οποίο έχει την ικανότητα να αποκρύπτει τα υπέρυθρο ίχνος των οχημάτων με αποτέλεσμα όπλα τα οποία κατεθυ’υνονται στο στόχο τους μέσω υπερυθρης ακτινοβολίας να μην μπορούν να το διατρήσουν.
Ο ειδικός αυτός καπνός μπορεί να παραμείνει στην περιοχή κάλυψης από 4 έως 8 ώρες ανάλογα των συνθηκών του ανέμου.
Την ίδια ώρα  στις ασκήσεις που όπως αναφέρθηκε αποτελούν ουσιαστικά προ-ασκήσεις της Zapad 2017 που πρόκειται ξεκινήσουν στις 14 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες επιχειρήσεις ελικοπτέρων Mi-28N "Night Hunter" και μεταφορικών  Mi-8AMTSH "Terminator" από το τάγμα που εδρεύει στο Λένινγκραντ.
Στην άσκηση πήραν μέρος περί τα 15 Mi-28N και μικρότερος αριθμός Mi-8.  
Σε ότι αφορά τις ασκήσεις Zapad  ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας  επεσήμανε ότι παρόλο που το μεγαλύτερο τμήμα των γυμνασίων πραγματοποιείται στην επικράτεια της Λευκορωσίας, ο σχεδιασμός τους προϋποθέτει την ύπαρξη υποθετικού εχθρού που δεν έχει σχέση με την συγκεκριμένη περιοχή.
«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μαςη κατάσταση που σχετίζεται με το σενάριο των γυμνασίων, μπορεί να προκύψει σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα όσα μεταδίδονται περί «ρωσικής απειλής» σε σχέση με τα στρατιωτικά γυμνάσια, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
«Ήδη εδώ και μερικούς μήνες τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης και εν συνεχεία οι πολιτικοί τρομάζουν την κοινή γνώμη, διαδίδοντας μύθους περί “ρωσικής απειλής», δήλωσε ο Φόμιν, προσθέτοντας ότι παρουσιάζονται τα πιο απίθανα σενάρια εξέλιξης των γεγονότων με αφορμή τα γυμνάσια αυτά.
Μερικοί έχουν φθάσει στο σημείο να λένε ότι τα γυμνάσια «Δύση (Zapad) -2017» θα αποτελέσουν το «ορμητήριο για την εισβολή» και «κατοχή» της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Πολωνίας είτε της Ουκρανίας. «Καμία από τις εκδοχές αυτές, συνέχισε ο Φόμιν, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα» «και αυτό το επιβεβαίωσαν επισήμως αξιωματούχοι τόσο της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσο και της Λευκορωσίας».                                                  ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com