Translate

Πόλεμος κατασχέσεων σε Ρωσία και ΗΠΑ: Εξωση και κατάληψη δύο αμερικανικών κτιρίων στη Μόσχα μετά τις κυρώσεις

Πόλεμος κατασχέσεων ξεκίνησε ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ καθώς η ρωσική πλευρά προχώρησε σε έξωση και κατάληψη δύο αμερικανικών κτιρίων στη Μόσχα μετά τις κυρώσεις που ψήφισε
προχθές το Κογκρέσσο με σκοπό όχι μόνο τον «στραγγαλισμό» της ρωσικής οικονομίας αλλά και την πλήρη εξάρτηση της ΕΕ από το πανάκριβο αμερικανικό LNG. -  Oι κυρώσεις αυτές στην ουσία εμποδίζουν οποιαδήποτε συνεργασία ρωσικών και ευρωπαϊκών εταιριών για την κατασκευή του Nord Stream 2 και του Turkish Stream και απειλούν για πρώτη φορά την ευρωπαϊκή ασφάλεια και ενεργειακή επάρκεια και αυτός είναι ο λόγος που η ΕΕ απείλησε για πρώτη φορά τις ΗΠΑ με αντίποινα!
Η Ρωσία κατάσχεσε δύο αμερικανικά διπλωματικά ακίνητα και έδωσε εντολή στην αμερικανική Πρεσβεία της Μόσχα να μειώσει το προσωπικό της από τον Σεπτέμβριο ως μια πρώτη κίνηση αντιποίνων.Είναι σαφές ότι η Μόσχα έχει κουραστεί με την προκλητική και παρανοϊκή συμπεριφορά των Αμερικανών ή αυτών που ελέγχουν τις ΗΠΑ και πλέον δεν θα αφήνει τίποτα αναπάντητο.Η κίνηση αυτή έγινε αμέσως μετά τις νέες οικονομικές κυρώσεις οι οποίες θα πρέπει να υπογραφούν και από τον πρόεδρο Τραμπ ο οποίος δυστυχώς έχει «αιχμαλωτιστεί» μέσα στον Λευκό Οίκο από το πανίσχυρο «βαθύ» αμερικανικό κράτος το οποίο κάνει πραγματικά ότι θέλει απογοητεύοντας εκατομμύρια Αμερικανών που πίστεψαν ότι με μια προεδρία θα μπορούσαν να το καταλύσουν.
Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν ο Τραμπ θα υπογράψει. Έστω για την τιμή των όπλων θα ήταν καλό να μην υπογράψει για να δείξει ότι είναι αποφασισμένος να ταχθεί ενάντια στοην «σκιώδη» αυτόν παράλληλο οργανισμό. Όμως είναι σαφές ότι απειλείται καθημερινά από τις έρευνες του Κογκρέσου για δήθεν παρέμβαση υπέρ του από τους Ρώσους στις προεδρικές εκλογές και θα του ασκηθεί πίεση να μην ασκηθεί βέτο και να ελπίζει ότι ο Β.Πούτιν θα καταλάβει την θέση του τουλάχιστον για τώρα...
Κατά την προεκλογική του εκστρατεία υποσχόταν καλύτερες σχέσεις με την Ρωσία αλλά το «βαθύ» κράτος το οποίο ήταν φίλα προσκείμενο στο σύστημα Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος έχει διαφορετική άποψη.
Πάντως η αμερικανική Πρεσβεία στην Μόσχα επιβεβαίωσε ότι έλαβε από το ρωσικό ΥΠΕΞ την σχετική ειδοποίηση και την απέστειλε στην Ουάσιγκτον προς ανάλυση.
Ο Αμερικανός πρεσβευτής John F. Tefft εξέφρασε την μεγάλη του απογοήτευση και διαμαρτυρίας για τις «ρωσικές κυρώσεις» προγανώς θεωρεί ότι μόνο οι Αμερικανοί μπορούν να το κάνουν αυτό!
Η ειδοποίηση του ρωσικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι πρέπει να μειωθεί το διπλωματικό και τεχνικό προσωπικό της πρεσβείας στην Μόσχα αε 455 άτομα από την 1η Σεπτεμβρίου για να είναι ίσος με τον αριθμό των Ρώσων διπλωματών στις ΗΠΑ - Να προσθέσουμε ότι εκτός από την Πρεσβεία οι ΗΠΑ διατηρούν Προξενεία στις πόλεις t. Petersburg, Yekaterinburg και Vladivostok.
Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης ότι μια αποθήκη στην Μόσχα και ένα ακίνητο αναψυχής δίπλα στον ποταμό δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται από τους Αμερικανούς.
Τον Δεκέμβριο ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα είχε αποβάλλει 35 Ρώσους διπλωμάτες και είχε καταλάβει και αυτός 2 ρωσικά ακίνητα ένα στο Long Island, N.Y. και ένα στο Chesapeake Bay στο Maryland
Τότε η Μόσχα δεν είχε απαντήσει διότι ο πρόεδρος Πούτιν περίμενε να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νυν πρόεδρος Ν.Τραμπ. Όπως όμως αποδείχθηκε οι ΗΠΑ δεν κυβερνώνται απο τον εκάστοτε πρόεδρο.  Πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com