Translate

Το ανακοίνωσαν, αλλά λίγοι το πρόσεξαν: Τέλος εποχής - Ιδρύεται το Παγκόσμιο Διαδικτυακό Φόρουμ vids

Ζούμε σε μία εποχή όπου κάθε ελεύθερη φωνή αντίστασης θα πρέπει να φιμώνεται παραδειγματικά, καθώς αποτελεί μέγιστη απειλή για την παγκόσμια εξουσία. Τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου το διαδίκτυο, που ακόμη και σήμερα παραμένει ίσως ο μοναδικός τρόπος διατύπωσης της ελεύθερης γνώμης. 

                                                                  Του Άρη Δημόπουλου

Όχι όμως για πολύ.  Η απόφαση πάρθηκε, το ανακοίνωσαν, ωστόσο ελάχιστοι αντιλήφθηκαν το τι πραγματικά έρχεται.
Προκειμένου να δώσουν την "λύση" στο παγκόσμιο "πρόβλημα" της τρομοκρατίας, του εξτρεμισμού και της βίας, οι ιθύνοντες των μεγαλύτερων εταιρειών που διαχειρίζονται τον χώρο των social media, κατέληξαν σε μία συμφωνία για την ενοποίησή τους, πάντα για το...γενικό καλό.
Ο λόγος γίνεται για το Παγκόσμιο Διαδικτυακό Φόρουμ, η ίδρυση του οποίου ανακοινώθηκε μόλις χθες Δευτέρα και φυσικά είναι γεμάτο...αγαθούς σκοπούς.
Γράφει πιο συγκεκριμένα η Guardian για το εν λόγω Φόρουμ:
Στο πλαίσιο του νέου Φόρουμ, οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα μοιράζονται μεταξύ τους τις καλύτερες πρακτικές σχετικά με τις τεχνικές ανίχνευσης και ταξινόμησης περιεχομένου χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση, ενώ παράλληλα θα καθορίσουν τις πρότυπες μεθόδους αναφοράς για την απομάκρυνση περιεχομένου που προωθεί την τρομοκρατία.
Επιπλέον, μέσω μιας σύμπραξης με την αντιτρομοκρατική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών και μια σειρά οργανώσεων, οι τεχνολογικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα προσδιορίσουν τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του εξτρεμισμού και της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο, σεβόμενοι παράλληλα την ελευθερία της έκφρασης και το απόρρητο.
Η σύμπραξη αυτή θα έχει ως κύριο μέλημα να μην δημοσιεύονται περιεχόμενα που θα προσδίδουν σε θρησκευτικό ή άλλα είδη προσηλυτισμού, με το..."αντάλλαγμα" να παραβιάζονται ανά πάσα στιγμή οι λογαριασμοί όσων κριθούν ύποπτοι.
Πρόκειται για την αρχή του τέλους για το ελεύθερο διαδίκτυο;
Η σαφής εντολή είχε δοθεί -όπως από την πρώτη στιγμή σας είχαμε πληροφορήσει- από την τελευταία Σύνοδο των G20 πριν από έναν μήνα.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και το αξιοπερίεργο είναι πως ουδείς τολμά να αντιδράσει.         prisonplanet

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com