Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί τα Supercomputers τρέχουν με Linux;

                     Αποτέλεσμα εικόνας για Linux  gif
Linux: Είναι γνωστό. Οι σούπερ υπολογιστές τρέχουν με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Στο τελευταίο διαγωνισμό Supercomputer του Top500, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2017, 498 από τους 500
υπερυπολογιστές λειτουργούσαν Linux. Οι υπόλοιποι δύο, χρησιμοποιούσαν σαν λειτουργικό το Unix.
Αυτοί ήταν δύο Κινέζικοι υπολογιστές IBM POWER που τρέχουν AIX και βρίσκονται στο κάτω μέρος της λίστας. Τα μηχανήματα βρέθηκαν στις θέσεις 493 και 494, ενώ από το Top500 που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2016, αυτοί οι υπερυπολογιστές έπεσαν πάνω από 100 θέσεις.
Με αυτό το ρυθμό, το λειτουργικό του Tux θα έχει την κυρίαρχη θέση στον επόμενο διαγωνισμό του Top500 που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.
Όταν δημιουργήθηκε ο πρώτος κατάλογος υπερυπολογιστών από το Top500 τον Ιούνιο του 1993, το Linux ήταν περισσότερο κάτι σαν παιχνίδι παρά ένα σοβαρό λειτουργικό και δεν είχε υιοθετήσει τον Tux σαν μασκότ του ακόμα.
Από το 1998, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Top500, το Linux κυριάρχησε πολύ γρήγορα στον υπερσύγχρονο υπολογισμό.
Πριν πάρει το προβάδισμα το Linux, το Unix ήταν το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα του supercomputing. Από το 2003 όμως το Top500 εμφάνισε το Linux να ξεπερνάει το Unix και μέχρι το 2004, το Linux είχε πάρει το προβάδισμα για τα καλά.
Γιατί;
Σύμφωνα με την έκθεση από το The Linux Foundation, η άνοδος του Linux στα 20 χρόνια διαγωνισμών του Top500.org Supercomputer με την πρόοδο στην υπολογιστική απόδοση, οφείλεται σε δύο λόγους.
Πρώτος:
Οι περισσότεροι από τους κορυφαίους υπερυπολογιστές του κόσμου είναι υπερ-κλιμακωτές ερευνητικές μηχανές που κατασκευάζονται για εξειδικευμένες εργασίες. Κάθε υπερυπολογιστής είναι ένα αυτόνομο project με μοναδικά χαρακτηριστικά και πολύ αυξημένες απαιτήσεις βελτιστοποίησης. Έτσι, δεν είναι προσιτό να αναπτυχθεί ένα προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα για κάθε σύστημα. Με το Linux, οι ομάδες μηχανικών μπορούν εύκολα να τροποποιήσουν και να βελτιστοποιήσουν το λειτουργικό λόγω της ανοιχτής φύσης του με πρωτοποριακά σχέδια που χαρακτηρίζουν τους σύγχρονους υπερυπολογιστές.
Δεύτερος και εξίσου σημαντικός:“Το κόστος αδειοδότησης μιας προσαρμοσμένης, αυτο-υποστηριζόμενης διανομής Linux είναι το ίδια, είτε χρησιμοποιείται σε 20 κόμβους είτε σε 20 εκατομμύρια κόμβους”.
Έτσι, “με την αξιοποίηση της τεράστιας κοινότητας του ανοιχτού κώδικα που διαθέτει το λειτουργικό, τα projects είχαν πρόσβαση σε δωρεάν πόρους υποστήριξης και προγραμματιστές κάτι που διατηρεί το κόστος των προγραμματιστών ίσο με ή κάτω από άλλα λειτουργικά συστήματα”.
Έτσι, η υπερυπολογιστική ενέργεια, και πάρα πολλοί υπολογιστές εκτός από τα desktops που λειτουργούν με Windows, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Linux.                  ΠΗΓΗ

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.