Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παγκόσμιος πόλεμος στο συριακό έδαφος: Η Ρωσία προετοιμάζει την αποστολή στρατευμάτων του ευρασιατικού CSTO που θα πλαισιώσουν τις τουρκικές δυνάμεις απέναντι στις Αμερικανικές! vid


Σχέδιο Πούτιν για την μεταφορά στρατευμάτων «φιλικών χωρών» με σκοπό την ανοικτή αντιπαράθεση με τον δυτικό συνασπισμό  στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ , ευρίσκεται σε εξέλιξη.   Στην ουσία πρόκειται
σχέδιο αποστολής στρατευμάτων του ευρασιατικού CSTO που θα πλαισιώσουν τις τουρκικές δυνάμεις σε Ιντλίμπ κτλ ως αντίβαρο στις νατοϊκές. Χαμός δηλαδή…  
Η Ρωσία βρίσκεται σε συνομιλίες με το Καζακστάν και το Κιργιζιστάν για την αποστολή στρατευμάτων στη Συρία, ανέφεραν ανώτεροι Ρώσοι και Τούρκοι αξιωματούχοι.
«Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται τώρα και εκπονούνται διαδικασίες ώστε η ρωσική στρατιωτική αστυνομία να μπορέσει να συμβάλει στην παροχή ασφάλειας στη Συρία, υποβάλλοντας προτάσεις στους συναδέλφους μας στο Καζακστάν και το Κιργιστάν», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, επικεφαλής της  επιτροπής άμυνας της Ρωσικής Δούμας, σε συνέντευξη του.


Ο Shamanov επιβεβαίωσε παρόμοια δήλωση του Ibrahim Kalin, εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan, στις 22 Ιουνίου 2017. Η Τουρκία, το Ιράν, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιορδανία θα συμμετείχαν, επίσης, σε αυτήν την ενέργεια.
«Θα είμαστε πιθανότατα κυρίως στην περιοχή της Idlib με τους Ρώσους. Ενώ γύρω από την Δαμασκό θα ευρίσκονται ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις, ενώ άλλη δύναμη στην οποία συμμετέχουν  Αμερικανοί και Ιορδανοί θα ευρίσκεται στο νότο στην περιοχή Deraa», ανέφερε ο Kalin, σύμφωνα με το Reuters.
Η Ρωσία εξέφρασε  όμως και την ιδέα της αποστολής μιας πολυεθνικής δύναμης στη Συρία υπό την αιγίδα της Οργάνωσης της Συνθήκης για τη Συλλογική Ασφάλεια ( ΟΑΣΕ), η οποία περιλαμβάνει το Καζακστάν και το Κιργιζιστάν καθώς και την Αρμενία, τη Λευκορωσία και το Τατζικιστάν.
Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της Ρωσίας θεωρούν μία δύναμη των χωρών της ευρασιατικής ένωσης  CSTO θα ήταν καλύτερο να συμμετέχουν  στη Συρία.
Ο Σαμάνοφ δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συνομιλίες μεταξύ του Καζακστάν και του Κιργιζιστάν, αλλά δεν ανέφερε οτιδήποτε για στρατεύματα του συνασπισμού CSTO, οπότε φαίνεται ότι πρόκειται για μια ad hoc συμμαχία.
Τα σχέδια όμως των Ρώσων αφορούν την αποστολή μάχιμων δυνάμεων των χωρών της συνθήκης  CSTO αφορούν σαφώς  την αρτιότερη στρατηγική ασφάλειας της Ρωσίας.
Η Erica Marat, αμυντική εμπειρογνώμονας για την Κεντρική Ασία στο Κολλέγιο Διεθνούς Ασφαλείας στο Εθνικό Αμυντικό Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι αναμένει από το Καζακστάν και την Κιργιζία να αποστείλουν δυνάμεις στην Συρία . «Ένα μείγμα εξαναγκασμού και χρημάτων θα κάνει τη δουλειά του», έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ίδια.
«Επειδή οι στρατιωτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες τείνουν να είναι φιλο-ρωσικές, αντιδυτικές και ανυποψίαστες για πραγματική εμπειρία, θα θέλουν να συμμετάσχουν, ακόμη και αν το ευρύτερο κοινό και η κυβέρνηση είναι λιγότερο ενθουσιώδεις», πρόσθεσε ο Μαράτ.
«Προβλέπω μια τεράστια πίεση μεταξύ της [στρατιωτικής] ηγεσίας και στις δύο χώρες, της πολιτικής αβεβαιότητας, και του ρωσικού εξαναγκασμού να συμμετάσχουν τελικά οι χώρες αυτές παρά την δημόσια δυσαρέσκεια», ανέφερε η ίδια.
Την ίδια στιγμή η  Ρωσία αντιτάχθηκε στα αμερικανικά στρατεύματα που θέλουν να μεταφέρουν  κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις στη δυτική πλευρά του Ευφράτη.
«Οι  Ρώσοι βλέπουν  τον Ευφράτη ως ένα «φυσικό όριο» μεταξύ των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και τις  ΗΠΑ και ευρίσκονται στη Συρία αυτήν την στιγμή», δήλωσε  ανώτερος διοικητής του YPG  στο αραβικό πρακτορείο ειδήσεων  al-Monitor, τονίζοντας ότι οι Ρώσοι ήταν αναστατωμένοι με τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές δυνάμεις οι οποίες θέλουν να διέλθουν στην δυτική πλευρά του Ευφράτη.
«Οι Ρώσοι επικρίνουν τους Κούρδους όχι λόγω της Raqqa, αλλά της Tabqa. Πριν από δύο ημέρες, καθίσαμε μαζί τους στην βάση  Khmeimim για να διευκολύνουμε τις ανησυχίες τους. Δεν τους πειράζει να φτάσουμε στον Ευφράτη, αλλά απορρίπτουν κατηγορηματικά την διέλευσή μας στα νότια του ποταμού.  Μας είπαν ότι ο Ευφράτης είναι ένα φυσικό όριο που δεν πρέπει να διασχίσουμε», δήλωσε ο ίδιος για την συνάντηση των Κούρδων με την ρωσική ανωτάτη ηγεσία στην Συρία.         πηγη

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.