Translate

«Πληρωμένη» απάντηση Ν.Τραμπ σε Α.Μέρκελ: «Η Γερμανία δεν πληρώνει όσα πρέπει στο ΝΑΤΟ και αυτό θα αλλάξει»

Συνεχίζει τη σκληρή και άκαμπτη στάση του έναντι της Γερμανίας και της Ανγκελα Μέρκελ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, έδωσε «πληρωμένη»
απάντηση στην προκλητική δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται στις ΗΠΑ.
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΔΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Αφού αρχικά ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία δεν πληρώνει όσα της αναλογούν στο ΝΑΤΟ, γεγονός το όποιο είναι αποφασισμένος να αλλάξει, στη συνέχεια έκανε έναν έμμεσο υπαινιγμό για το ότι οι ΗΠΑ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής δασμών για τα γερμανικά προϊόντα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε ότι η Αμερική έχει τεράστιο εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία και πως το Βερολίνο πληρώνει πολύ λιγότερα από όσα θα έπρεπε στο ΝΑΤΟ και στο στρατό. Οπως σχολιάζει ο Τραμπ «αυτό είναι πολύ κακό για τις ΗΠΑ και θα αλλάξει!».

Η Γερμανία δίνει για την άμυνα της 46 δισ. (στοιχεία 2014), ενώ οι ΗΠΑ 654 δισ. Σύμφωνα με αναλυτές, με αυτή του τη δήλωση ο Τραμπ ουσιαστικά προαναγγέλει ότι θα βάλει δασμούς στα γερμανικά προϊόντα.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η Μέρκελ υπογράμμισε τις αμφιβολίες της σχετικά με την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών ως συμμάχου, προσπαθώντας, παράλληλα, να εκτονώσει  την απογοήτευση που επικράτησε στις ευρωπαϊκές χώρες για τις θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά τις συναντήσεις που είχαν στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ αλλά και σε αυτήν των G7.
Σε νέες δηλώσεις της η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει ένας ισχυρός ανεξάρτητος παράγοντας της διεθνούς σκηνής.
Μάλιστα, δε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ινδό πρωθυπουργό, είπε ότι η ανάπτυξη των σχέσεων με την Ινδία «είναι τεράστιας σημασίας. Προσέθεσε πάντως ότι σε καμία περίπτωση δεν κατευθύνεται κατά οποιασδήποτε άλλης σχέσης και φυσικά όχι κατά των διατλαντικών δεσμών».
We have a MASSIVE trade deficit with Germany, plus they pay FAR LESS than they should on NATO & military. Very bad for U.S. This will change

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com