Translate

Ο Πάπας προειδοποιεί για παγκόσμια ανάφλεξη

Συστήνει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Κατά την επιστροφή του στο Βατικανό από την Αίγυπτο, χθες Σάββατο, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μερικά λεπτά με τους δημοσιογράφους και τοποθετηθεί πάνω στα γεγονότα που συμβαίνουν παγκόσμια.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στον κίνδυνο παγκόσμιας ανάφλεξης, που αυτή τη στιγμή είναι μεγαλύτερος από ποτέ λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Η κατάσταση με την Βόρεια Κορέα έχει γίνει τόσο θερμή που υπάρχει ο κίνδυνος ο κόσμος να περιπέσει στη δίνη ενός καταστροφικού πυρηνικού πολέμου, όπου ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας θα χαθεί. Μιλάμε για το μέλλον της ανθρωπότητας. Σήμερα ένας μεγάλος πόλεμος θα σκοτώσει, δε θα πω τη μισή ανθρωπότητα, αλλά ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής και τον πολιτισμό, τα πάντα τα πάντα".
Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με έκδηλη ανησυχία εξέφρασε στους δημοσιογράφους την ελπίδα ότι θα αναζητηθεί η διπλωματική οδός προκειμένου η ανθρωπότητα να μην ζήσει τέτοιες καταστροφές. 
"Θα είναι κάτι το τρομερό. Δεν νομίζω ότι η ανθρωπότητα θα μπορέσει να το αντέξει", συμπλήρωσε ο Πάπας. 
Η δήλωση αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων πάνω στο θέμα. 

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com