Translate

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ έπεσε πάνω σε εξωχώριους(offshore company) λογαριασμούς στελεχών του Σύριζα; Xτύπησε φλέβα χρυσού ο κεντρικός τραπεζίτης!


Χτύπησε φλέβα χρυσού ο κεντρικός τραπεζίτης!   - Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούν ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ στην Αθήνα ο Γιάννης Στουρνάρας έπεσε πάνω σε εξωχώριους λογαριασμούς στελεχών του Σύριζα και πολύ σύντομα θα πυροδοτηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός προκαλώντας παγκόσμιο σάλο!
AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ Ιόλη Πιερίδη
Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κεντρικός τραπεζίτης είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι από τους εγχώριους Ολιγάρχες κάνουν δωρεές τροχήλατων βιβλιοθηκών σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καθώς το τελευταίο διάστημα έχει πέσει πολύ διάβασμα.
Τα στοιχεία-φωτιά επιτρέπουν στον κεντρικό τραπεζίτη να είναι πιο ήρεμος από ποτέ όπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης. Κι όχι μόνο αυτό: Kάνει εξονυχιστική έρευνα ώστε να τεκμηριώσει με στοιχεία πόσα μας στοίχισε η διαπραγμάτευση του Σύριζα για την β΄αξιολόγηση. Ολα αυτά θα φανούν χρήσιμα ενόψει ειδικών δικαστηρίων!
Γράφει σχετικά ο Βηματοδότης:
Αυτή τη φορά ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας (φωτογραφία) δείχνει πιο ήρεμος, πιο ψύχραιμος και πιο άνετος μετά τη νέα επίθεση (η τέταρτη κατά σειρά) που εξαπέλυσαν οι συριζαίοι εναντίον του. Και ξέρετε γιατί; Επειδή δεν του καίγεται καρφί! Εμαθε πια να διαχειρίζεται την όλη κατάσταση των επιθέσεων, και τους επικριτές του αρχίζει να μην τους παίρνει στα… σοβαρά. Του είναι εντελώς αδιάφοροι, όπως έμαθα ότι λένε για αυτούς οι συνεργάτες του. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που του γίνονται  επιθέσεις τέτοιου είδους. Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που παίρνει διαβεβαιώσεις από το Μαξίμου ότι «δεν είναι αυτός ο στόχος τους». Οι συριζαίοι εξακολουθούν όμως να τον στοχοποιούν. Αλλά έχει συνηθίσει. Απλώς υπενθυμίζει σε όλους αυτούς ότι είναι θεσμική του υποχρέωση να λέει αυτά που λέει και ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε κανένα κακόβουλο σχόλιο. Δεν είναι δηλαδή διατεθειμένος «να μειώσει το κύρος του κεντρικού τραπεζίτη με τέτοιου είδους… ανοησίες».
Εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει το κλείσιμο της αξιολόγησης. Μόνον που όταν κλείσει (που θα κλείσει), ο κ. Στουρνάρας θα έχει πολλή «δουλειά». Οι επιτελείς στην Τράπεζα θα εκτιμήσουν τη ζημιά που υπέστη η χώρα από την καθυστέρηση του κλεισίματος της συμφωνίας. Θυμάστε που έχει ξανακάνει αυτή τη «δουλειά»; Πόσα δισ. ευρώ μας είχαν στοιχίσει οι «σκληρές διαπραγματεύσεις Τσίπρα – Βαρουφάκη»;
Στο μεταξύ ο Γιώργος Χουλιαράκης, που βλέπει τα γουνάκια να πλησιάζουν, είναι έξαλλος με όσους πάνε να του χρεώσουν την διαπραγμάτευση για τη ΔΕΗ. Συνεργάτης του υπουργού που είναι τακτικός συνομιλητής μου με διαβεβαίωσε πως στην 72ωρη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες ο κ. Χουλιαράκης δεν είχε καμία εμπλοκή στις συζητήσεις για τη ΔΕΗ και πως την όλη διαπραγμάτευση την έτρεξε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος ήταν σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου για το θέμα.
Κατά τον συνομιλητή μου που ξέρει καλά τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο οι «φιλοτσιπρικοί» όσο και οι «φιλοτσακαλωτικοί» ξεσπάθωσαν τις τελευταίες ημέρες θέλοντας να φορτώσουν όλα τα προπατορικά αμαρτήματα της διαπραγμάτευσης στον κ. Χουλιαράκη. «Ξαφνικά ο Γιώργος άρχισε να λαμβάνει μηνύματα που του έλεγαν πως δεξιά και αριστερά (σ.σ.: κυρίως αριστερά) γράφεται και λέγεται ότι εκείνος ήταν ο εισηγητής της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ και του στρατηγήματος οι μονάδες της επιχείρησης να θυσιαστούν για να ξεκλειδώσει η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά. Ο άνθρωπος φρίκαρε. Αυτό είναι ψέμα»μου είπε χαρακτηριστικά η πηγή μου.
Η εντύπωση που μου δίνεται πάντως είναι πως ο κ. Χουλιαράκης δεν θα αφήσει να του φορτωθούν οι αμαρτίες άλλων, και ειδικά οι ευθύνες των Τσίπρα, Τσακαλώτου ή Σταθάκη. Αυτό που κυρίως καταλαβαίνω είναι πως δεν θα διστάσει μετά την ανακοίνωση του περιεχομένου της συμφωνίας κυβέρνησης – θεσμών να ξεκαθαρίσει ποιος συμφώνησε τι και γιατί και πού εκείνος ενεπλάκη και πού όχι. Είναι προφανές πως ο βασικός μας διαπραγματευτής δεν θα θελήσει να καταστεί αποδιοπομπαίος τράγος ή καλύτερα «Scapegoat», όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ…

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com