Translate

Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ύφεση και ο Σύριζα υπόσχεται ανάπτυξη και προσλήψεις


Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε η κυβερνητική προπαγάνδα περί εξόδου της χώρας στις αγορές και της εν ευθέτω χρόνω εξόδου από την κρίση των μνημονίων με την δημοσίευση των αναθεωρημένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα
με τα οποία η ελληνική οικονομία καταγράφει καθίζηση σε όλους τους τομείς. Βέβαια η κυβέρνηση όχι μόνο απέφυγε να τοποθετηθεί επί των στοιχείων που ουσιαστικά αντικρούουν τις επιτυχίες της στον τομέα της οικονομίας, αλλά ουσιαστικά φάνηκε να τα αμφισβητεί με την εμμονή της σε πολιτικές που αποτελούν πολλαπλασιαστικό παράγοντα της ύφεσης.
Εφόσον τα εν λόγω στοιχεία αφορούν την οικονομική δραστηριότητα του τελευταίου τριμήνου του περασμένου έτους και με δεδομένη την επιβολή νέων μέτρων που αναμένεται να θεσπιστούν αμέσως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης η ύφεση θα κυμανθεί σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, γεγονός όμως που δε φαίνεται να συγκινεί το μνημονιακό κυβερνητικό μόρφωμα, καθώς μοναδικό του μέλημα είναι η άνευ όρων δανειοδότηση δια της θυσίας των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Μέσα σε αυτό το οικονομικά ασφυκτικό πλαίσιο η κυβέρνηση διατείνεται ότι θα ξεπεράσει τα όποια εμπόδια και θα επιτύχει μία συμφέρουσα συμφωνία για τη χώρα και τους Έλληνες. Παράλληλα, όμως υπόσχεται ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές για μία υγιή και παραγωγική οικονομία μέσα από την δημιουργία θέσεων εργασίας, τις προσλήψεις προσωπικού στον ιδιωτικό τομέα και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Το «αναπτυξιακό» πακέτο περιλαμβάνει τη δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας (!) και δανειοδότηση νέων επιχειρήσεων με κεφάλαια ύψους ως και 20.000 ευρώ (!) καθώς στόχος του είναι η τόνωση της μικρής και μεσαίας τάξης και η προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Το ασύμβατο του εγχειρήματος με την πραγματικότητα είναι πέρα από προφανές και ενδεικτικό της αναλγησίας που χαρακτηρίζει όλους εκείνους που υπηρετούν τα μνημόνια. Στην Ελλάδα των δύο εκατομμυρίων ανέργων, της ανασφάλιστης εργασίας, των εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, της ανεργίας και των δανεικών κεφαλαίων ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας και εγγυάται τη δημιουργία μιας υγιούς και παραγωγικής οικονομίας. Την ίδια στιγμή εκκρεμεί η υπογραφή ενός άτυπου νέου μνημονίου δια της επιβολής νέων μέτρων, δηλαδή μια νέα φοροεπιδρομή που θα σαρώσει ό,τι απέμεινε όρθιο από τα προηγούμενα μνημόνια και μέτρα που υπέγραψε ο ίδιος και οι προκάτοχοι του.
Είναι τουλάχιστον προκλητικός ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται την κρίση οι λακέδες των τοκογλύφων, με το να παριστάνουν τους εγγυητές της ομαλότητας σε μία χώρα που κατέστρεψαν με τις «υπερήφανες» υπογραφές τους και με την εμμονή τους να στηρίζουν εθνοκτόνες πολιτικές επειδή αυτές τους κρατάνε σε θέση ισχύος. Εξάλλου καμία αξιοπιστία δεν έχει ένα κόμμα που έγινε κυβέρνηση με την υπόσχεση της διαγραφής των μνημονιακών ρητρών, ενώ ένα χρόνο αργότερα μετέτρεψε το υπερήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ.
Οι υποσχέσεις λοιπόν θα παραμείνουν υποσχέσεις και οι επικείμενες πράξεις της κυβέρνησης θα έρθουν απλώς να επιτείνουν το δράμα του ελληνικού λαού και να επιβεβαιώσουν την αναισθησία των «κοινωνικών αγωνιστών» της Αριστεράς.
Α.Μ.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com