Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mιλάνε όλοι μιλάει και ο Ποπάυ! Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα χρειάζεται την Παγκόσμια Τράπεζα, όχι το ΔΝΤ!

Image result for Παπακωνσταντίνου απατηΗ οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι τόσο σοβαρή που η χώρα θα πρέπει να στραφεί για βοήθεια στην Παγκόσμια Τράπεζα, αντί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είπε ο πρώην υπουργός
Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο London School of Economics.
Όπως μεταδίδει η Telegraph, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως τα οικονομικά της χώρας είναι τόσο αδύναμα και οι θεσμοί της τόσο ανώριμοι, που η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη του τύπου που προσφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.
Related image
Η Ελλάδα, εκτός της λήψης διασώσεων, βρίσκεται υπό εντολές να μεταρρυθμίσει την οικονομία και να βελτιώσει τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, όμως πολύ απλά δεν έχει την ικανότητα να το κάνει, είπε. «Γνωρίζω πως δεν είναι πολιτικά ορθό να το λέω όμως η Ελλάδα είναι περισσότερο περίπτωση για την Παγκόσμια Τράπεζα παρά για το ΔΝΤ. Χρειάζεται σοβαρή στήριξη για θεσμική μεταρρύθμιση. Όχι μόνο την task force που ήρθε να μας βοηθήσει, όχι μόνο την πολύ καλή τεχνική βοήθεια από το ΔΝΤ, αλλά πολύ πιο μακροπρόθεσμη, βαθιά θεσμική μεταρρύθμιση για να μπορέσει να τα εφαρμόσει αυτά».
Η Παγκόσμια Τράπεζα δημιουργήθηκε για την ανοικοδόμηση των χωρών της Ευρώπης που είχαν διαλυθεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και τώρα παρέχει βοήθεια στα φτωχότερα κράτη. Αντιθέτως, το ΔΝΤ συνήθως χειρίζεται σχετικά βραχυπρόθεσμες οικονομικές κρίσεις.
«Η τρόικα χρειάστηκε πολύ καιρό για να αντιληφθεί την έλλειψη ικανότητας εφαρμογής σε μια χώρα όπως η Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Κατά τον ίδιο, υπάρχει επίσης έλλειψη πολιτικής βούλησης, καθώς τα κόμματα εκλέγονται με πλατφόρμες που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις και πρέπει να δείξουν πως ενεργούν μόνο λόγω της πίεσης που δέχονται από ευρωζώνη και ΔΝΤ. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα υποφέρει από τον ακραίο πολιτικό κυνισμό.
Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως «ενίσχυση θεσμών από το δικαστικό σύστημα μέχρι τη δημόσια διοίκηση, τη διαφάνεια, την κοινωνική συμμετοχή. Έχουμε εξαιρετικά αδύναμους θεσμούς και ως εκ τούτου πολύ χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ του κράτους και των πολιτών του», είπε.                                                              euro2day

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ... 

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ Α.Τ.Ι.Α. ΣΕ ΜΟΡΦΗ ''ΠΟΥΡΟΥ'' on camera KΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ vid

HUGE Cigar UFO Caught On Tape Near Sun (Video) Jan 22, 2018

Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων

Είμαστε μία κοινωνία οφειλετών. Το κράτος χρωστάει , χρωστούν οι πολίτες σε αυτό  κράτος και κυρίως στις τράπεζες. Οι τράπεζες αποτελούν πλέον το μεγάλο αφεντικό.  Η ζωή ακριβαίνει διαρκώς λόγω του δημόσιου χρέους.

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,