Translate

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Το ISIS σε video, ορκίζεται να σφάξει τους «άπιστους» Χριστιανούς που είναι το «αγαπημένο τους θήραμα»

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο απειλούν να αυξήσουν τις επιθέσεις εναντίον χριστιανών στη χώρα, ως «αντίποινα» για την υποστήριξή τους από τον Πρόεδρο Σίσι και υπόσχονται να "απελευθερώσουν" το Κάιρο, σε ένα νέο ανατριχιαστικό βίντεο.Οι Ορθόδοξοι Κόπτες αποτελούν περίπου το 10 τοις εκατό της Αιγύπτου, μίας χώρας με 90 εκατομμύρια ανθρώπους, και είναι η μεγαλύτερη χριστιανική κοινότητα της Μέσης Ανατολής.

Στο ένα βίντεο 20 λεπτών, εξέχοντες Αιγύπτιοι χριστιανοί, μεταξύ των οποίων και ο Κόπτης Πάπας και μια σειρά πλούσιων επιχειρηματιών προσδιορίζονται ως "το αγαπημένο θήραμα" της ομάδας.

«Ορκίζομαι στο Θεό ότι θα απελευθερώσω πολύ σύντομα στο Κάιρο από την αιχμαλωσία», λέει ο τζιχαντιστής.

Το βίντεο δείχνει έναν μασκοφόρο τζιχαντιστή, που προσδιορίζεται ως Αμπού Αμπντάλα αλ-Μάσρι, ο οποίος υπόσχεται ότι θα δει την απελευθέρωση των φυλακισμένων ισλαμιστών όταν η ομάδα πάρει τον έλεγχο της πρωτεύουσας.

Ο Al-Masri - που σημαίνει "Ο Αιγύπτιος" - ήταν το όνομα που έδωσε ο ISIS στον τζιχαντιστή που ήταν πίσω από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου τον Δεκέμβριο, όπου 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – που ήταν η πιο θανατηφόρα για τους Αιγύπτιους Χριστιανούς.

Το βίντεο απεικονίζει τις κηδείες των θυμάτων του καθεδρικού ναού του βομβαρδισμού του Αγίου Μάρκου.

Ο τζιχαντιστής του βίντεο δεν αναφέρει τους Χριστιανούς πλέον «Dhimmis» - ένας όρος που χρησιμοποιείται στο Ισλάμ σε σχέση με μη-μουσουλμάνους που απολαμβάνουν ένα βαθμό κρατικής προστασίας.

Αντ’ αυτού, τους περιγράφει ως «άπιστους που εξουσιοδοτούν τη Δύση κατά των μουσουλμανικών εθνών».

Ένας τζιχαντιστής με ένα ΑΚ-47, λέει στο βίντεο: «Ο Θεός έδωσε εντολή να σκοτώσουμε κάθε άπιστο».

«Ω λάτρεις του σταυρού, οι στρατιώτες του (ισλαμικού) κράτους σας κοιτάνε», λέει ένας άλλος μασκοφόρος.


ΚΟ / Πηγή

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com