Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

EKTAKTO! Η Ρωσία αλλάζει τα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας: Δίνει αυτονομία στους Κούρδους και αλλαγή συνόρων μέσω δημοψηφίσματος – Τα βρήκαν Ρωσία- ΗΠΑ εις βάρος της Άγκυρας;

Αιφνιδιαστική εξέλιξη στη Συρία καθώς ανακοινώθηκε πως η Ρωσία παραχωρεί αυτονομία στους Κούρδους στους οποίους επιτρέπουν την χρήση κουρδικής και αραβικής γλώσσας έχοντας οι ίδιοι ίσα δικαιώματα ενώ δίνει και δυνατότητα αλλαγής των συνόρων μέσω δημοψηφίσματος! 
Των Γ. Μοτσάκου και Β. Καπούλα
Tαυτόχρονα προσκάλεσαν τους Κούρδους PYD/YPG στη Μόσχα για να συναντήσουν τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Παραθέτεται  το ρωσικό  έγγραφο του σχεδίου του συριακού συντάγματος κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην πόλη Astana.
«Η συριακή Δημοκρατία (χωρίς το Αραβική) θα είναι ένα ανεξάρτητο δημοκρατικό κυρίαρχο κράτος με βάση τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων   την υπεροχή του δικαίου,  της ισότητας,  της κοινωνικής ενότητας,  του σεβασμού των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των πολιτών, χωρίς καμία διαφοροποίηση. Το όνομα για την χώρα είναι δημοκρατία της Συρίας», αναφέρει το σχέδιο του συντάγματος .
Το έγγραφο προβλέπει την αλλαγή των συνόρων της Συρίας μόνο εάν οι υπήκοοι της χώρας στηρίζουν την κίνηση μέσω ενός δημοψηφίσματος.
«Κάθε απώλεια συριακού εδάφους δεν είναι αποδεκτή, η αλλαγή των κρατικών συνόρων μπορεί να επιτραπεί  μόνο μέσα από ένα γενικό  δημοψηφίσματος με τη συμμετοχή όλων των πολιτών και με βάση την επιθυμία του συριακού λαού».
Οι ρωσικές προτάσεις για τη Συρία δείχνουν «αυτονομία» των  Κούρδων στους οποίους επιτρέπουν την χρήση  κουρδικής και αραβικής γλώσσα έχοντας οι ίδιοι ίσα δικαιώματα.
 «Η αραβική γλώσσα θα είναι η επίσημη γλώσσα και ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται η επίσημη γλώσσα θα καθορίζεται από το νόμο. Οι κουρδικές πολιτιστικές  οργανώσεις θα χρησιμοποιούν τόσο την αραβική όσο και την  κουρδική γλώσσα εξίσου», αναφέρει το έγγραφο .
Τα έγγραφα που παρουσίασε  η Μόσχα δείχνουν ότι πρέπει να διασφαλιστεί η πολιτιστική πολυμορφία της συριακής κοινωνίας.
«Με την εθνική κληρονομιά  προωθείται παράλληλα  και η εθνική ενότητα, και  η πολιτιστική πολυμορφία της συριακής κοινωνίας».
Επιπλέον, το σχέδιο συντάγματος που πρότεινε η Ρωσία προτείνει την επέκταση των εξουσιών του Κοινοβουλίου της Συρίας, ώστε να μπορεί να κηρύξει πόλεμο, να στοιχειοθετεί πρόταση μομφής για τον  πρόεδρο και να εγκρίνει την επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.
«Η Λαϊκή Βουλή θα είναι υπεύθυνη για τις … αποφάσεις σε θέματα πολέμου και ειρήνης,  απομάκρυνσης του προέδρου , του διορισμού των μελών του ανώτατου συνταγματικού δικαστηρίου, τον διορισμό του επικεφαλής της  συριακής εθνικής Τράπεζας».
Το έγγραφο προτείνει επίσης ότι ο συριακός στρατός δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει στην πολιτική ή να χρησιμοποιείται ως μέσο καταπίεσης.
«Οι ένοπλες δυνάμεις και οι λοιπές ένοπλες μονάδες βρίσκονται υπό την εποπτεία της κοινωνίας, θα προστατεύσουν τη Συρία και την εδαφική της ακεραιότητα. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται  ως μέσο για την καταπίεση του συριακού λαού και να παρεμβαίνουν στη σφαίρα των πολιτικών συμφερόντων. Ενώ δεν θα διαδραματίζουν όλο στη διαδικασία της μετάβασης της δύναμης».
Οι συνταγματικές προτάσεις για τη Συρία δείχνουν ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε περίπτωση που το εσωτερικό δίκαιο έρχεται σε αντίθεση. Το έγγραφο ορίζει την υπεροχή του διεθνούς δικαίου.
«Οι αναγνωρισμένες αρχές και διατάξεις του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών της Συρίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του νομικού του συστήματος. Αν μια διεθνής συνθήκη  ορίζει διαφορετικούς κανόνες από ότι ο  συριακός νόμος ,  τότε θα υπερισχύουν  οι κανόνες του διεθνούς δικαίου.
Το  σχέδιο του συριακού συντάγματος συγγράφηκε  από Ρώσους εμπειρογνώμονες, και παρουσιάστηκε στην συριακή αντιπολίτευση κατά τις συνομιλίες για τις συνομιλίες στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Αλεξάντερ Λαβρεντγιέβ υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στην εξέταση του συντάγματος και παρουσίασε το σχέδιο για την αντιπολίτευση προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία.
Όλα είναι ανοικτά από την συριακή αντιπολίτευση και εκτιμάται ότι το σύνταγμα αυτό καταργεί το καθεστώς του Άσαντ και επαναφέρει την χώρα σιγά-σιγά στην κοινοβουλευτική  δημοκρατία.
pentapostagma

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mε ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχωρεί από την Κομοτηνή ο Ερντογαν – Επιστρέφει στην Τουρκία vid

Αποχώρησε με τέρμα τα γκάζια ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κομοτηνή. Εκνευρισμός, δεν πήγε ο σχεδιασμός όπως ήθελε ή φόβος για κάτι άλλο; Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε στους

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Το είπαν και αυτό: «Έγκλημα να θες να γίνεις μάνα ενώ χρωστάς»

Η Ελλάδα μας αλλάζει. Η Νέα Εποχή δεν εξαφανίζει σταδιακά μόνο τον όρο «ιδιοκτησία» αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. Στα Ειρηνοδικεία μια Δευτέρα εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις

ΔΕΙΤΕ: το ΝΑΤΟ σκότωνει on line τον διοικητή μονάδας ειδικών δυνάμεων των Ταλιμπάν vid

Η διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε πως σκότωσε τον διοικητή μιας μονάδας ειδικών δυνάμεων των Ταλιμπάν στην επαρχία Helmand.  Πρόκειται για τον