Translate

Βρετανικό θράσος: «Πλοίο της ντροπής» χαρακτήρισε το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» ο Βρετανός ΥΠΑΜ!

Image result for Giant Russian warship branded 'ship of shame' after Syria bombingΣτο γνωστό βρετανικό θράσος κατέφυγε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Μάικλ Φάλον σε μια προσπάθεια να στιγματίσει τον διάπλου του ρωσικού αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» από το Στενό της Μάγχης
επιστρέφοντας στην έδρα του Βόρειου Στόλου από την Μεσόγειο.
Πιο συγκεκριμένα ο Βρετανός υπουργός χαρακτήρισε το «Κουζνέτσοφ» ως  «πλοίο της ντροπής» επειδή τα αεροσκάφη του βομβάρδισαν τους ισλαμοπίθηκους!
«Διατηρούμε την προσοχή μας στην επιστροφή του Κουζνέτσοφ στη Μόσχα, ενός πλοίου της ντροπής, μοναδική αποστολή του οποίου ήταν να κάνει το λαό της Συρίας να υποφέρει»,:p τόνισε ο Βρετανός υπουργός ο οποίος δεν μπορεί ακόμη να συμφιλιωθεί  την απελευθέρωση του Χαλεπίου από τους ισλαμιστές αντάρτες. .
Η απάντηση της Μόσχας στις προκλητικές δηλώσεις του Φάλον ήταν άμεση:«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας. Τα ρωσικά πλοία δεν έχουν ανάγκη από "υπηρεσίες συνοδείας. Καλύτερα το Λονδίνο να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στον δικό του στόλο», ανταπάντησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς η Βρετανία να προσέχει τους δικούς της Trindent που «πάνε αλλού για αλλού».
Το ρωσικό αεροπλανοφόρο πέρασε εχθές το Στενό της Μάγχης προκαλώντας άλλη μια φορά τον βρετανικό πανικό με την Βρετανία να στέλνει δυσανάλογα για την περίσταση μεγάλο αριθμό φρεγατών   και μαχητικών EurofighterTyphoon προκειμένου να επιτηρούν την ρωσική ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου.
«Ο στόχος τέτοιων δηλώσεων και δημιουργίας ενός show από το βρετανικό Ναυτικό και την Αεροπορία για τη συνοδεία των πολεμικών μας σκαφών είναι ο αποπροσανατολισμός των Βρετανών φορολογουμένων από την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ναυτικό της χώρας αυτής»,δήλωσε ακόμη ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov για να συνεχίσει:
«Πρώτον το ρωσικό Ναυτικό δεν χρειάζεται υπηρεσίες συνοδείας άνευ σημασίας. Γνωρίζει πολύ καλά να πραγματοποιεί ναυτιλία στα Στενά. Δεύτερο θα προτείναμε στον Βρετανό υπουργό Άμυνας να δώσει περισσότερη προσοχή στο Ναυτικό του καθώς υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι πρέπει να το κάνει».
Η αναφορά του ρωσικού υπουργείου έχει να κάνει με την αποτυχημένη δοκιμή ενός βλαστικού βρετανικού πυραύλου (SLBMTrident τον περασμένο Ιούνιο ο οποίος εκτοξεύτηκε από ένα βρετανικό υποβρύχιο αλλά αντί να πάει στον προκαθορισμένο στόχο του προτίμησε α κινηθεί προς τις ακτές της Φλόριντα!
Το γεγονός αποσιωπήθηκε από το βρετανικό υπουργείο αλλά έγινε γνωστό μετά από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA.
pronews

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com