Όποιος θέλει να πατήσει πόδι στις ΗΠΑ θα πρέπει να δηλώνει και τον λογαριασμό του στο Facebook, ώστε οι αρχές να έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που χρειάζονται. Προς το παρόν είναι προαιρετικό το μέτρο. BIG BROTHER
Άλλωστε υπάρχουν τόσοι αγαθοί άνθρωποι ανάμεσά μας που θα έδιναν οποιοδήποτε στοιχείο σε οποιονδήποτε τους το ζητούσε. Σκεφτείτε μόνο πόσες εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπων γνωστοποίησαν χωρίς ενδοιασμό τον κωδικό του email τους στο Facebook όταν έκαναν την εγγραφή τους.
Πηγή: rainews.it
Σε ταξιδιώτες που προσπαθούν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες τους ζητήται να παρέχουν τα προφίλ τους στο Facebook και το Twitter ως μέρος της διαδικασίας εισόδου.
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ πρότεινε την λεπτομερή εξέταση των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σαν ένα πρόσθετο βήμα για όσους αναζητούν μια βίζα ή ένα ESTA (Electronic System for Travel Authorisation – Ηλεκτρονικό Σύστημα Άδειας Ταξιδίου).
Το μέτρο είναι προαιρετικό – αλλά πολλοί μπορεί να αισθάνονται υποχρεωμένοι να παρέχουν τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα υπό το φόβο μήπως τους αρνηθούν την είσοδο.
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποκαλύψουν ποιες μορφές κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν και το «αναγνωριστικό» (π.χ. όνομα χρήστη) τους.
Αν η πρόταση είναι επιτυχής, θα προστεθεί ως επιπλέον στοιχείο τόσο στις δικτυακές εφαρμογές όσο και επί χάρτου για όσους επιθυμούν να μείνουν στις ΗΠΑ για διάστημα έως 90 ημερών.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Βάση Δεδομένων των ΗΠΑ: «Η συλλογή δεδομένων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ενισχύσει την υπάρχουσα διαδικασία διερεύνησης και θα παρέχει στο DHSμεγαλύτερη σαφήνεια και διαφάνεια σε πιθανή ειδεχθή δραστηριότητα και διασυνδέσεις, παρέχοντας ένα επιπλέον σετ εργαλείων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι αναλυτές και οι ερευνητές για την καλύτερη ανάλυση και διερεύνηση της υπόθεσης».
Η πρόταση έγινε τον Ιούνιο του 2016 και βρισκόταν για 60 ημέρες σε «δημόσια διαβούλευση», ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεχόταν στο χρονικό αυτό διάστημα σχόλια. Απ’ ό,τι φαίνεται η απόφαση πάρθηκε και το μέτρο εφαρμόζεται προς το παρόν προαιρετικά. Τίποτα όμως μονιμότερο του προσωρινού.
Με στοιχεία από: mirror.co.uk
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου