Translate

«Κόκκινος συναγερμός» στο NATO – Εντοπίστηκαν Ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια με πυραύλους cruise «Kalibr» κάτω από την Κρήτη vid

Image result for υποβρύχια με πυραύλους cruise «Kalibr»Τρία ρωσικά  υποβρύχια εντοπίσθηκαν να πλέουν κοντά στην  ρωσική αρμάδα μαζί με το αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσωφ» στη Μεσόγειο, έγραψε πριν λίγο η εφημερίδα Sunday Times, επικαλούμενη «ανώνυμες πηγές», δηλαδή την στρατιωτική υπηρεσία του  Βασιλικού  Ναυτικού και του ΝΑΤΟ.
Πρόκειται για ένα ντιζελοκίνητο υποβρύχιο κλάσεως «Kilo» και  δύο  πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσεως  «Akula».
Όλος ο νατοϊκός  στόλος στο Αιγαίο και μέρος του 6ου αμερικανικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σε πλήρη ετοιμότητα και ήδη  αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ΑΦΝΣ P-8 ORION «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό τους.
Είναι γνωστό στους στρατιωτικούς ότι ένας στολίσκος , πόσο μάλλον ο «συγκεκριμένος» που αποτελείται από τέτοιας χωρητικότητας και «αποτελεσματικότητας» ρωσικά πολεμικά θωρηκτά  θα «συνοδεύεται» από υποβρύχια και μάλιστα πυρηνικά .
Τα υποβρύχια κλάσης Akula ΙΙ έχουν πλήρες εκτόπισμα σε κατάδυση 13,400 με 13,800 τόνους έχουν μήκος 110 μ. και στον οπλισμό τους εκτός από τα βλήματα cruise Kalibr διαθέτουν 4 τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 533 χλστ. και 4 των 650 χλδτ. Με περίπου 40 τορπίλες απόθεμα..
Τα υποβρύχια κλάσης Improved Kilo όπως αυτά που έχει παραλάβει ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας (4 έχουν παραληφθεί απομένουν ακόμα 2) ανήκουν στο project 636 και έχουν εκτόπισμα 3950 τόνους μήκος 74μ. πλήρωμα 52 ατόμων ενώ στους 6 τορπιλοσωλήνες των 533mm μπορούν να εκτοξευτούν 18 όλα είτε τορπίλες είτε οι νέοι πύραυλοι τύπου Kalibr. Τέλος κάθε υποβρύχιο φέρει εκτοξευτή MANPADS τύπου SA-N-10 με 8 πυραύλους.
Διαθέτουν  πυραύλους cruise «Kalibr» και αποτελούν τον «εφιάλτη» του  ΝΑΤΟ »που τα αποκαλεί «μαύρη τρύπα» διότι δεν εντοπίζονται με τίποτα. Όσο  για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια όλα μα όλα τα σχόλια περιττεύουν.
Ο  Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι η συμμαχία ανησυχεί έντονα από  την αποστολή  του ρωσικού  αεροπλανοφόρου στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ το «θερμόμετρο» ανεβαίνει.
Η ουσία είναι ότι το «κυνήγι του κόκκινου Οκτώβρη» μόλις ξεκίνησε και το Αιγαίο σίγουρα θα αποτελέσει ένα από κύρια πεδία αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.




Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com