Translate

ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΤΕ ΛΑ ΡΟΥΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ! Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Εννοείται ότι και δέκα και είκοσι χιλιάδες , αλλά και πολύ περισσότεροι , να ισχυρίζονται στην πλατεία Συντάγματος ότι πρέπει να παραιτηθεί μια Κυβέρνηση, συνήθως το αίτημα δεν ικανοποιείται.
Πολλοί όμως λένε πως αυτή τη φορά ο Αλέξης θα παραδώσει μόνος του τα «σκήπτρα»  γιατί ο κλοιός σφίγγει και τα πράγματα είναι πολύ χλωμά για τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες.

«Θα φύγουμε με ελικόπτερο σαν  τον Ντε Λα Ρούα μου φαίνεται»  φέρεται να σιγοψιθυρίζουν ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ σύμφωνα με τον «σπίνο» του «Μakeleio.gr» που μας μεταφέρει όλες τις «καυτές» παραπολιτικές ειδήσεις.
Μετά τη χθεσινή κατραπακιά με την απόφαση του ΣΤΕ για τα κανάλια για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου Παππά, είναι όλοι τους σα να κατάπιαν λοστάρι. Νεύρα, φόβος και το δάκρυ έτοιμο στο μάτι να κυλήσει από  την πίεση που έχει χτυπήσει «κόκκινο»!
Τα πράγματα δεν είναι καλά ή για να μας είμαστε πιο ακριβείς δεν είναι καθόλου καλά!!!
Ετοίμασε τα ελικόπτερα Αλέξη και πάρε και το Νικολάκη μαζί για να σωθεί.  Το θέμα βέβαια είναι να προλάβεις…
ΦΟΒΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ! Θα Φύγουν με ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ οι Προδότες της Πατρίδας…
ΕΝΑΣ ΦΟΒΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1961! ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ…. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΣTA ΜΕΓΑΛΑ ΕΘΝΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Πῶς, ἐσεῖς κύριοι, μιὰ χοῦφτα 5, 10, 20 ἀνθρώπων, ἀποφασίζετε γιὰ τὴν ζωή 18.000.000 (*) Ἑλλήνων;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
Ἕνα πολύ μικρό ἀπόσπασμα, ηχητικό καὶ ἀπομαγνητοφωνημένο ἀπὸ τὴν ὁμιλία ποὺ ἔκανα ὁ ἀγωνιστής ἱεράρχης τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἔθνους στὴν Κατετερίνη, τὸν Νοέμβριο τοῦ 1961
ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: (24/10/2011)
Στο εδώλιο ο πρόεδρος της Αργεντινής που έφυγε με ελικόπτερο
Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο Ντε Λα Ρούα, πρόκειται να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 22 Νοεμβρίου με την κατηγορία της διαφθοράς. Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει την εγκατάλειψη του προεδρικού μεγάρου με ελικόπτερο, όταν χρεοκόπησε η χώρα το 2001. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Τα κεντρικά σημεία της οικονομικής κρίσης στην Αργεντινή ήταν: η ισχυρότατη ύφεση, η οποία έπληξε τη χώρα το χρονικό διάστημα 1998-1999 και η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το 2001-2002, η οποία ουσιαστικά ήταν το φυσικό επακόλουθο της ύφεσης. Η ύφεση το 1999 βρισκόταν στο ύψος του -4%, η οποία κατέληξε σε στασιμότητα το 2000, παρά τα τεράστια δάνεια εκ μέρους του ΔΝΤ και των ιδιωτικών τραπεζών.
Κατ’επέκταση η ανεργία αυξήθηκε και οι πολίτες πραγματοποιούσαν μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες εξελίχθηκαν το 2001 σε ένα σημαντικό και δυναμικό παράγοντα της πολιτικής.
Λόγω της ανεργίας, η όποια μάστιζε τη χώρα, παρατηρήθηκαν διάφορα φαινόμενα. Σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στην «άτυπη» οικονομία, δηλαδή λειτουργούσαν μικρές επιχειρήσεις, χωρίς νόμιμες άδειες και φορολογικές δηλώσεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα, μεταξύ άλλων, ήταν οι Cartoneros, οι οποίοι μάζευαν ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτικά και χαρτοκιβώτια, από τα σκουπίδια και στη συνέχεια τα πουλούσαν.
nte
Επίσης, έκαναν την εμφάνιση τους τα «χρεωστικά ομόλογα», με τη χρήση των οποίων, οι εργαζόμενοι στους δήμους και οι δημόσιοι υπάλληλοι «πληρώνονταν» μέχρι και το 50% του μισθού τους. Αυτά τα ομόλογα είχαν τη μορφή χαρτονομίσματος, γίνονταν αποδεκτά από πολλά καταστήματα της χώρας, αλλά η αξία τους υπολογιζόταν χαμηλότερα από το αναγραφόμενο ποσόν.
Δημιουργήθηκαν και «ανταλλακτήρια τροφίμων», μέσω των οποίων προωθούνταν ανταλλαγές τροφίμων και υπηρεσιών. Για παράδειγμα, τομάτες ανταλλάσσονταν με αυγά, κρέας και λαχανικά. Αυτό το φαινόμενο εξελίχθηκε μαζικά το 2001, με αποτέλεσμα η κάθε γειτονιά να έχει το δικό της «ανταλλακτήριο τροφίμων» και να εκδοθεί νόμισμα από την εκπροσώπηση των ανταλλακτηρίων, το οποίο χρησιμοποιούνταν ακόμα και για την αγορά ακινήτων.
Λόγω όλων αυτών των συνθηκών και της αποτελμάτωσης της οικονομίας, απαιτήθηκε από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού η υποτίμηση του νομίσματος. Η απαίτηση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, καθώς φοβήθηκε την περαιτέρω μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, αλλά και τις επιθέσεις των κερδοσκόπων.
Τότε, η κυβέρνηση επέλεξε να συνδεθεί το επίσημο νόμισμα της Αργεντινής με μια συγχώνευση νομισμάτων, η οποία αποτελούνταν κατά 50% από ευρώ και κατά 50% από δολάρια. Με αυτό τον τρόπο, η οικονομία εμφάνισε μικρούς ρυθμούς ανάπτυξης, όμως η εμφάνιση της παγκόσμιας ύφεσης, η οποία προκλήθηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αμερική στις 11-9-2001, επιβεβαίωσε την άρνηση των οικονομολόγων σε αυτή την τεχνική. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν οι επενδυτές την εμπιστοσύνη τους απέναντι στις αγορές.
Η κυβέρνηση της Αργεντινής, το Νοέμβριο του 2001, ανακοίνωσε ότι δε μπορούσε να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ σε σχέση με τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Από την πλευρά του, το ΔΝΤ αρνήθηκε να δώσει το δάνειο ύψους 1.25 δις $, το οποίο είχε προγραμματιστεί. Αυτή η είδηση «έσκασε» σα βόμβα για τις παγκόσμιες χρηματαγορές, με αποτέλεσμα να αποσυρθούν κεφάλαια από τη χώρα με ταχύτατους ρυθμούς, γεγονός το οποίο προκάλεσε τεράστια κρίση σε όλο το τραπεζικό σύστημα.
Η κυβέρνηση για να αποφύγει την ολοκληρωτική καταστροφή εισήγαγε αμέσως μια νομοθετική διάταξη, η οποία επέτρεπε ανάληψη μέχρι 250 πέσος από τους τραπεζικούς λογαριασμούς την εβδομάδα. Η ενέργεια αυτή, αποσκοπούσε στο να εμποδίσει την ανταλλαγή πέσος με δολάρια, επειδή το τραπεζικό σύστημα δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει.
Αυτή η ενέργεια επιδείνωσε τη κατάσταση τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Οι πολίτες εξαγριώθηκαν με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μια γενική απεργία στις 13 Δεκεμβρίου, η οποία κατέληξε σε μαζικές και βίαιες διαδηλώσεις στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, χάνοντας τη ζωή τους συνολικά 28 άνθρωποι. Την επόμενη μέρα, στις 21 Δεκεμβρίου, ο Φερνάντο Ντε Λα Ρούα παραιτήθηκε, εγκαταλείποντας το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο, καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος τον είχε περικυκλώσει.
Σήμερα, 10 χρόνια μετά, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της διαφθοράς. Η κυβέρνηση του Ντε Λα Ρούα, ο οποίος ήταν πρόεδρος από το 1999 μέχρι την κρίση του 2001, κατηγορείται από τον Μάριο Ποντακουάρτο, υψηλόβαθμο υπάλληλο του κοινοβουλίου, ότι κατέβαλε πέντε εκατομμύρια σε δωροδοκίες, με σκοπό να εγκριθεί από την Γερουσία η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας το 2000. Για την ίδια υπόθεση έχουν κατηγορηθεί ο πρώην υπουργός Εργασίας Αλμπέρτο Φλαμαρίκε, πέντε πρώην γερουσιαστές και ένας υπάλληλος της Γερουσίας. Στη δίκη θα κληθούν για κατάθεση περίπου 300 μάρτυρες.
Η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας, η οποία ακυρώθηκε το 2004, ήταν ένας από τους όρους που είχε θέσει το ΔΝΤ στην Αργεντινή για την αποδέσμευση ενός δανείου. Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος έχει διαψεύσει ότι η κυβέρνηση του δωροδόκησε για να τροποποιηθεί ο νόμος και υποστηρίζει ότι είναι θύμα πολιτικών και δικαστικών διώξεων.
Αναμένουμε, λοιπόν, την απόφαση του δικαστηρίου για την κυβέρνηση, η οποία χρεοκόπησε και έφερε στο χείλος της καταστροφής την Αργεντινή με θύμα τον λαό της.
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ: Με τη μορφή κατεπείγοντος στη Βουλή – Προσωρινές άδειες σε όλους
Τίμημα για την άδεια κι όρους βασισμένους στο νόμο Παππά φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση, μετά την χθεσινοβραδινή απόφαση του ΣτΕ ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.
Ο νόμος, λέει το Μαξίμου δεν έχει καταργηθεί, ωστόσο προκύπτει σοβαρό ζήτημα και με τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει έστω το νομικό κενό, καθώς η ουσία της απόφασης του ΣτΕ αναγνωρίζει μόνο στο ΕΣΡ την αρμοδιότητα αδειοδότησης κι έτσι επί της ουσίας η Κυβέρνηση δεν μπορεί έστω και με νέα ρύθμιση να προχωρήσει ακόμη σε νέα Αδειοδότηση.
Αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει την αδειοδότηση όλων των υφιστάμενων σταθμών που διαθέτουν αυτή τη στιγμή προσωρινή άδεια είτε πανελλαδικής εμβέλειας είτε περιφερειακή έναντι ενός αντιτίμου της τάξης των 6 με 7 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες  άδεια θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν και τα δύο σχήματα πήραν μέρος στο διαγωνισμό που έγινε βάσει του νόμου Παππά, αλλά κι όλοι οι ενδιαφερόμενοι στη βάση όμως των όρων του ίδιου νόμου για τον αριθμό των εργαζομένων, τις εγκαταστάσεις κ.λπ.
Μάλιστα, αναφέρεται ότι όσοι μετείχαν στον διαγωνισμό και έχουν πλειοδοτήσει, με μια απλή βεβαίωση, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ότι θα τηρήσουν τους όρους που προβλέπει ο νόμος Παππά θα λάβουν τη νέα άδεια.
Όλα αυτά βέβαια μέχρι τη σύσταση του ΕΣΡ και τη νέα διαδικασία για την οριστική αδειοδότηση των καναλιών και την οριστική ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.
Μητσοτάκης για ΣτΕ: Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη – Καλώ τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση
«Χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ – Τι είπε για το ΕΣΡ
Την αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μην προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι με τις κινήσεις, δηλώσεις και παρεμβάσεις μελών της κυβέρνησης αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε τον νόμο Παππά ως αντισυνταγματικό διαταράσσεται η ομαλότητα.
kiriakos
«Είχα προειδοποιήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι με τις μεθοδεύσεις του οδηγούσε την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Η αντίδραση της Κυβέρνησης στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου συνιστά μέγιστο θεσμικό ατόπημα. Επιβεβαιώνει την πρόβλεψή μας ότι ο κ. Τσίπρας θα απαντά στα τραγικά αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα με περίσσευμα αυταρχισμού και αλαζονείας».
Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι «η Κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, προβάλλοντας την εικόνα ενός αποτυχημένου Κράτους, που δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς του» και τονίζει ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα «αντί να στρέψει όλη της την ενέργεια στην ανάταξη της οικονομίας, προσπαθεί να χειραγωγήσει θεσμούς με μόνο σκοπό την παραμονή στην εξουσία».
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει το Κράτος Δικαίου και κάλεσε τους πολίτες «σε δημοκρατική εγρήγορση» τονίζοντας ότι «είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές».
Προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα καταθέσει άμεσα πρόταση νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες όπου οι αρμοδιότητες θα ασκούνται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης,όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ο κ. Μητσοτάκης αφήνει να εννοηθεί ότι η ΝΔ θα συμφωνήσει στη συγκρότηση νέου ΕΣΡ εφόσον το νέο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έχει αναμφισβήτητο κύρος.
Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται προσωπικά στον κ. Τσίπρα τον οποίο καλεί να αναλογιστεί «έστω και τώρα, τις ευθύνες του, ώστε να μην παραδώσει και θεσμικά διαλυμένη την ήδη οικονομικά ρημαγμένη χώρα μας».
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ 
ΣΦΟΔΡΗ επίθεση Γεροβασίλη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας! ΔΕΙΤΕ τι είπε για την ΑΠΟΦΑΣΗ – ΧΑΣΤΟΥΚΙ με τις τηλεοπτικές ΑΔΕΙΕΣ!
Οργή όλων των δικαστών κατά της κυβέρνησης
Μετά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια της για τις δηλώσεις Κυβερνητικών παραγόντων μετά την απόφαση του Στυμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών στην ανακοίνωση της που υπογράφει η Πρόεδρος της, Ειρήνη Γιανναδάκη, τονίζει πως «η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, οργανικό στοιχείο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος, προβλέπεται και κατοχυρώνεται και από το Σύνταγμα της χώρας μας».
Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως η αμφισβήτηση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης «με αφορμή και την απόφασή του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας δεν συνάδουν με την συνταγματική τάξη και τις αρχές, στις οποίες στηρίζεται το Κράτος δικαίου και δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες ούτε θεσμικά ανεκτές».
olomeleia_589_355
Σε κάθε περίπτωση στο Συμβουλιο της Επικρατείας το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ και τεταμένο με τις αντιδράσεις των δικαστών να αφορούν στην επίθεση που εξαπέλυσε κατά του ανωτάτου δικαστηρίου η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ενώ σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη περί «δικαστικών πραξικοπημάτων».
Η ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών έχει ως εξής:
«Η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, οργανικό στοιχείο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος, προβλέπεται και κατοχυρώνεται και από το Σύνταγμα της χώρας μας . Σύμφωνα με την αρχή αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει αναμφισβήτητα στην εκλεγμένη κυβέρνηση. Συνέχεται όμως κατ΄ανάγκην, και σύμφωνα με την ως άνω αρχή, με τον συνταγματιικό έλεγχο που είναι αρμοδιότητα της Δικαστικής Λειτουργίας. Η αμφισβήτηση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης με αφορμή και την απόφασή του Συμβουλίου της Επικρατείας , με απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας δεν συνάδουν με την συνταγματική τάξη και τις αρχές, στις οποίες στηρίζεται το Κράτος δικαίου και δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες ούτε θεσμικά ανεκτές».
Ανακοίνωση καταπέλτης των δικαστών του ΣτΕ προς την κυβέρνηση: Η εξουσία μας πηγάζει από το λαό και το Σύνταγμα!
Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αφορμή τις κυβερνητικές δηλώσεις μετά την χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, για την έκδοση αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της, ότι αποστολή του ΣτΕ είναι «ο έλεγχος νομιμότητας των διοικητικών πράξεων και δι’ αυτής ο έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων».
Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Ένωσης των μελών του ΣτΕ αναφέρει:
«Επ’ ευκαιρία πολιτικών δηλώσεων για το θεσμικό ρόλο του Συμβουλίου της Επικρατείας υπενθυμίζονται τα εξής αυτονόητα σε μια δημοκρατική πολιτεία:
1) Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανήκει στη δικαστική λειτουργία, η οποία, κατά το άρθρο 1 παρ. 3 του Συντάγματος, πηγάζει από το λαό και ασκείται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
2) Η κατά το Σύνταγμα αποστολή του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ο έλεγχος νομιμότητας των διοικητικών πράξεων και δι’ αυτής ο έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων, κατόπιν αιτημάτων παροχής δικαστικής προστασίας.
3) Το Συμβούλιο της Επικρατείας εκπληρώνει την αποστολή αυτή, στη μακρόχρονη ιστορία του, ως θεματοφύλακας του Κράτους Δικαίου και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τηρώντας τη θεμελιώδη αρχή της διάκρισης των εξουσιών, απαρτιζόμενο από λειτουργούς που διακρίνονται για την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και το ελεύθερο και ανεξάρτητο φρόνημά τους.
4) Κατά συνέπεια, δημόσιος λόγος που αναφέρεται στην αποστολή και το ρόλο του Δικαστηρίου πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα ανωτέρω και να εκφέρεται με γνώση της εν γένει οργάνωσης και λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών επιδεικνύοντας τη δέουσα αυτοσυγκράτηση».
Οργή των δικαστών: Αδικαιολόγητες επιθέσεις της κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης!
Νωρίτερα, με μια σκληρή ανακοίνωση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχολιάζει τις τοποθετήσεις κυβερνητικών παραγόντων, με πρώτη αυτής της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη μετά την χθεσινοβραδινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.
Η μεγαλύτερη δικαστική ένωση κανει λόγο για «αδικαιολόγητες επιθέσεις της Κυβέρνησης κατα της Δικαιοσύνης», τονίζοντας μάλιστα οτι πρώτη φορά ειναι τόσο έντονες. Δικαστές και εισαγγελείς ασκούν δριμεία κριτική στη Κυβέρνηση τονίζοντας πως οι ίδιοι δε νομοθετούν ούτε ασκούν οικονομική πολιτική αλλά αντίθετα όπως τονίζουν «Βασική και θεμελιώδης υποχρέωση των Δικαστών είναι να κρίνουν τις υποθέσεις με βάση το Σύνταγμα χωρίς να υπολογίζουν σκοπιμότητες και πολιτικές επιδιώξεις».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:
Η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, που εκδόθηκε στα πλαίσια της εγγυητικής λειτουργίας της Δικαστικής εξουσίας, που ανατίθεται μόνο σε αυτήν από το Σύνταγμα, προκάλεσε άλλη μία φορά αδικαιολόγητες επιθέσεις της Κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης, πρώτη φορά όμως τόσο έντονες, με σαφή προσπάθεια να εντάξει τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της στην πολιτική αντιπαράθεση. Κατηγορήθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο για τις αποφάσεις του στα Μνημόνια, το «κούρεμα» των ομολόγων, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, σα να είναι αυτό που νομοθετεί και όχι οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις που επέβαλαν τα δυσβάσταχτα για την κοινωνία μέτρα. Επιρρίπτεται ευθύνη στο Δικαστήριο διότι δεν υπολόγισε τις συνέπειες που προκαλεί η κήρυξη της αντισυνταγματικότητας του συγκεκριμένου νόμου και γιατί παρεμποδίζει με την απόφασή του την άσκηση της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Βασική και θεμελιώδης υποχρέωση των Δικαστών είναι να κρίνουν τις υποθέσεις με βάση το Σύνταγμα χωρίς να υπολογίζουν σκοπιμότητες και πολιτικές επιδιώξεις. Μία Δικαιοσύνη με άλλη κατεύθυνση θα ήταν πολύ επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας και για το Κράτος Δικαίου. Ο οικονομικός σχεδιασμός και ο τρόπος εξεύρεσης των απαραίτητων κονδυλίων για τη λειτουργία των κρατικών δομών είναι ευθύνη της Κυβέρνησης, ενώ καθήκον δικό μας είναι η διαφύλαξη της Συνταγματικής νομιμότητας. Στη Δημοκρατία δε νοείται κανενός είδους αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών. Η ομαλή λειτουργία των θεσμών προϋποθέτει κατανόηση του διακριτού ρόλου της κάθε εξουσίας και εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας χειραγώγησης της μιας από την άλλη.
makeleio

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com