Η παρουσίαση αυτής της ιστορίας δεν έχει κάποιον άλλον σκοπό παρά να καταδείξει την υποκρισία της δήθεν Ευρώπης της «ισότητας» που μας προπαγανδίζουν συνεχώς. Υποτίθεται ότι κανένα άτομο δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις εξ αιτίας του χρώματος, της θρησκείας, μπλα, μπλα, μπλα…. και του «σεξουαλικού του προσδιορισμού». Αυτή είναι η «καρδιά» της θρησκείας του «δικαιωματισμού» στην σύγχρονη Ευρώπη που έχει γεννήσει δεκάδες νόμους «κατά των διακρίσεων» που στοχεύουν στην ανατροπή κάθε παραδοσιακής αξίας και στην εμφύσηση κλίματος τρομοκρατίας στους διαφωνούντες.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, ενώ τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν δύο επιλογές: «γάμος» ή σύμφωνο συμβίωσης, τα ετεροφυλόφιλα έχουν μόνο μία: γάμος. Οπότε, οι διακρίσεις που υφίστανται οι ετεροφυλόφιλοι είναι αναμφισβήτητες. Ποιος θα μιλήσει για ετεροφοβία;
Ζευγάρι άνδρα και γυναίκας που ζουν μαζί τα τελευταία έξι χρόνια υποστηρίζουν ότι υπάρχει διάκριση κατά των ετερόφυλων ζευγαριών στον αγγλικό νόμο, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα συμφώνου συμβίωσης μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια.
Πρόκειται για τον 39χρονο Charles Keidan και την 34χρονηRebecca Steinfeld που είναι μαζί από το 2010 και έχουν και ένα μωρό. Και οι δύο είναι ακαδημαϊκοί, ζουν στο Λονδίνο και είναι εβραϊκής καταγωγής. Η Steinfeld, μάλιστα γράφει και στο blog της ισραηλινής Ha’aretz.
Την προσεχή εβδομάδα θα συζητηθεί η προσφυγή τους κατά προηγούμενης απόφασης που απέρριψε το αίτημά τους ενώ όπως λένε, είναι διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Ο συγκεκριμένος νόμος ορίζει ότι τα σύμφωνα συμβίωσης που παρέχουν νομικά δικαιώματα και υποχρεώσεις για τα ζευγάρια που αφορούν τα παιδιά, την ιδιοκτησία και τις συντάξεις μπορούν να συναφθούν από δύο άτομα του ίδιου φύλου. Ψηφίστηκε το 2004 ως αποτέλεσμα των διεκδικήσεων από υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων για την νομική αναγνώριση των ενώσεων μεταξύ ζευγαριών του ιδίου φύλου. Στη συνέχεια, το 2013, νομιμοποιήθηκε και ο «γάμος» μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, δίνοντας στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια τη δυνατότητα του γάμου ή συμφώνου συμβίωσης. Ωστόσο ο νόμος εξακολουθεί να αρνείται το σύμφωνο συμβίωσης για ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.
Όπως υποστηρίζει το ζευγάρι, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν θέλουν να παντρευτούν και θα ήταν μια πραγματικά πολύ απλό πράγμα για την κυβέρνηση να επεκτείνει το σύμφωνο συμβίωσης και στα ετερόφυλα ζευγάρια.
Στην τελευταία δίκη που έγινε τον Ιανουάριο του 2016, η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η αλλαγή της νομοθεσίας θα είναι δαπανηρή και πολύπλοκη, και ότι μετά τη θέσπιση της νομοθεσίας του «γάμου» ατόμων του ιδίου φύλου, τα σύμφωνα συμβίωσης μπορεί να καταργηθούν στο μέλλον.
Ήδη περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει την ηλεκτρονική αίτηση για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ετερόφυλα ζευγάρια και η απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου που θα κρίνει την προσφυγή του νεαρού ζευγαριού αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.