Translate

Οι συστάσεις της Μέρκελ και οι πρόθυμοι πολιτικοί «αρχηγοί» οσφυοκάμπτες Τσίπρας - Μητσοτάκης


Παρατηρώντας τα λεγόμενα του νυν αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτό το οποίο αντιλαμβανόμαστε είναι ότι έχουν πάψει, έστω και στο ελάχιστο, οι αναφορές - απαιτήσεις του για παραίτηση της κυβέρνησης και διενέργεια εκλογών «εδώ και τώρα, για να σωθεί η Χώρα».
Η απάντηση είναι πολύ εύκολο να δοθεί, αν αναλογιστούμε την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μέρκελ απαίτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεχάσει τις εκλογές, τονίζοντάς του με κατηγορηματικό τρόπο ότι μέχρι τις γερμανικές εκλογές, που θα γίνουν στο τέλος του 2017, θέλει ηρεμία στην Ελλάδα και όχι απρόοπτες εξελίξεις και καταστάσεις που θα έχουν αντίκτυπο στη γερμανική κοινωνία και θα θέσουν σε κίνδυνο την επανεκλογή της.
Τις ίδιες, όμως, «συστάσεις» - εντολές έκανε η γερμανίδα καγκελάριος και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Του ζήτησε να μεταθέσει για μετά τις γερμανικές εκλογές την απαίτηση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, υποσχόμενη ότι μετά το 2017 θα υπάρξει ρύθμιση, και μάλιστα αρκετά ευνοϊκή, στο πλαίσιο των προτάσεων που βρίσκονται στο τραπέζι, και γενικά να μη δημιουργήσει η Αθήνα αναταράξεις στις τωρινές ισορροπίες.
Πέρα, όμως, από τις όποιες υποσχέσεις της Μέρκελ προς τους δύο εγχώριους υποτακτικούς της, που με τα «δώρα» που υπόσχεται θυμίζουν τις χάντρες που έδιναν στους ιθαγενείς οι αποικιοκράτες πριν αρπάξουν την γη τους, το ζήτημα το οποίο δεν τονίζει κανείς είναι ότι τέτοιου είδους απαιτήσεις από την Μέρκελ εξανεμίζουν και τυπικά τις όποιες ψευδαισθήσεις περί «εθνικής κυριαρχίας» και «ανεξάρτητης πολιτικής ηγεσίας».
Όλες οι πτέρυγες του «συνταγματικού τόξου», με πρώτους και… χειρότερους τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, δείχνουν συχνά-πυκνά τα διαπιστευτήρια υποταγής απέναντι στις επιθυμίες και τις εντολές των εταίρων και των δανειστών, δείχνοντας έτσι την ξεκάθαρη σχέση εξάρτησης που έχουν έναντι αυτών.
Πολιτικοί «αρχηγοί», οι οποίοι φέρονται ως ανδρείκελα των συμφερόντων των ξένων τοκογλύφων φανερώνουν με τον πλέον σαφή τρόπο ότι το πρόβλημα κατοχής της Χώρας έχει να κάνει με την εθελόδουλη στάση εκείνων των πολιτικάντηδων του «συνταγματικού τόξου», οι οποίοι από το 1974 και μετά διαχειρίζονται για όφελος ξένων τις τύχες της Πατρίδας και του Λαού.
                                                                                                               ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com