Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tz.Σόρος: Η Ρωσία γίνεται μια παγκόσμια δύναμη και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταστρέφεται


Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ  Σόρος, πιστεύει ότι η Ρωσία έχει γίνει μια υπερδύναμη, τη στιγμή που  η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει να καταρρέει, σύμφωνα μεσχετικό δημοσίευμα του Ρόιτερ.
Σε ομιλία του στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια οργάνωσης εκδηλώσεων του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι «Ανοικτή Ρωσία» ο Σόρος είπε ότι η εποχή αυτή του θυμίζει όταν « είχε καταστραφεί η Σοβιετική Ένωση και άρχισε η ευημερία και η άνοδος της Ευρώπης».
Ο Σόρος πιστεύει ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης θα είχαν ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο εάν το ΔΝΤ είχε ακούσει τις συμβουλές του, οι οποίες ήταν «όχι στην ενίσχυση των δυτικών κυβερνήσεων, αλλά στη λύση συγκεκριμένων υποχρεώσεων,  όπως  η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και η αντιμετώπιση της ανεργίας».
Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, σήμερα η μοίρα της ΕΕ εξαρτάται περισσότερο από ποτέ  από το μέλλον της Ουκρανίας, επειδή έχει πάρει στους ώμους της, τη διευθέτηση της ενίσχυσης του Κιέβου.
Την ίδια στιγμή ο Σόρος πιστεύει ότι το ‘ουκρανικό μαϊντάν’ σε κάποιο βαθμό καθοδηγείται από τον εθνικισμό και εγείρονται  ζητήματα αυτοδιάθεσης στη χώρα.
«Ήταν μια εξέγερση εναντίον του αυτοκρατορικού εθνικισμού της Ρωσίας εναντίον του Γιανουκόβιτς- δορυφόρου της Ρωσίας, που εξαρτιόταν πλήρως από την υποστήριξη του Πούτιν».
Σύμφωνα με τον Σόρος, ο Πούτιν βλάπτει τη ρωσική κοινωνία γιατί «σήμερα ο Πούτιν ενσωματώνει κάποια μορφή εθνικισμού, που βρίσκει απήχηση στη Ρωσία».
Ο Σόρος δημοσίευσε ένα άρθρο στη βρετανική εφημερίδα «The Gurdian» στο οποίο προειδοποιεί  το Λονδίνο για μια πιθανή «Μαύρη Παρασκευή», την επομένη του δημοψηφίσματος, εάν ο πληθυσμός ψηφίσει έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
--
               

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Mε ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχωρεί από την Κομοτηνή ο Ερντογαν – Επιστρέφει στην Τουρκία vid

Αποχώρησε με τέρμα τα γκάζια ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κομοτηνή. Εκνευρισμός, δεν πήγε ο σχεδιασμός όπως ήθελε ή φόβος για κάτι άλλο; Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε στους

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Το είπαν και αυτό: «Έγκλημα να θες να γίνεις μάνα ενώ χρωστάς»

Η Ελλάδα μας αλλάζει. Η Νέα Εποχή δεν εξαφανίζει σταδιακά μόνο τον όρο «ιδιοκτησία» αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. Στα Ειρηνοδικεία μια Δευτέρα εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις

Η εθνική δεξιά του Τραμπ δείχνει τον δρόμο - Η ΑΛΗΘΕΙΑ πρέπει επιτέλους να ακουστεί και στην Ελλάδα

Είναι μάλλον περιττό να πούμε το πόσο έχει κουράσει η συζήτηση γύρω από τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδας, αλλά και στην Ευρώπη και κυρίως το πόσο ΛΑΘΟΣ αποδεικνύονται οι τρόποι αντιμετώπισής της.