ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ


Ένα από τα πράγματα που με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα αλλά ακόμα δεν κατάφερα να βρω κάποια ικανοποιητική εξήγηση, είναι οι πάρα πολλές γεωμετρικές σχέσεις στις αποστάσεις πόλεων και ναών. 
Κάποιοι μιλάνε για προσπάθεια αναπαράστασης στην γη κάποιων αστερισμών του ουρανού, αλλά η εξήγηση αν και έχει αρκετά στοιχεία, όπως ο Αστερισμός της Παρθένου στην Αθήνα και τις γύρω πόλεις της, δεν εξηγεί όλα τα στοιχεία. Υπάρχουν στοιχεία για προσπάθεια αναπαράστασης όλου του ζωδιακού κύκλου στον Ελλαδικό χώρο και η χρήση των παραστάσεων στα νομίσματα των πόλεων αλλά και οι κατά τόπους λατρευόμενες θεότητες συνηγορούν σε αυτό το συμπέρασμα. Δείχνει να υπήρχε μια προσπάθεια αντανάκλασης της ουράνιας αρμονίας στην γη.
Ο Ίππαρχος αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε γεωδαιτικές μεθόδους προσδιορισμού οποιουδήποτε σημείου πάνω στην γη, αλλά απ' αυτό μέχρι να κατασκευαστούν ολόκληρες πόλεις βασισμένες σε αποστάσεις από κοινά σημεία αναφοράς είναι κάτι αρκετά διαφορετικό. Ακόμα κι αν ξεπεράσουμε τα εμπόδια τεχνικής φύσεως παραμένει το μεγάλο ερώτημα γιατί; Τι εξυπηρετούσαν (και ίσως ακόμη εξυπηρετούν) αυτές οι επιλεγμένες θέσεις; Η μαθηματικές σχέσεις και η αρμονία που τόσο συστηματικά επεδίωκαν πως λειτουργούσε;
Λαμβάνοντας υπ' όψη την σταδιακή ολίσθηση του ζωδιακού κύκλου προσπαθούσαν μάλιστα να ανακατασκευάζουν τις πόλεις τους και τα ιερά τους στις νέες καταλληλότερες θέσεις. Έτσι βλέπουμε τις προηγούμενες δύο θεμελιώσεις του Παρθενώνα (όπως και άλλων ναών) να διαφέρουν τοπικά απ' την τελευταία.
Επίσης βλέπουμε την χρήση του π=3.14 του χρυσού αριθμού φ=1.618 όπως και σαν μονάδα μέτρησης το στάδιο = 184,454 μέτρα. Κάτι άλλο που παρατηρείται στις αποστάσεις πόλεων είναι αναλογίες αποστάσεων τύπου 1:1, 3:2, 4:3, 9:8, 256:243, 8:3, 4:1, 9:2


ισοσκελή τρίγωνα

Ναός Αφαίας Αθηνάς
ο ναός της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα
Ο ναός της Αφαίας απέχει 369 στάδια και από την Θήβα και από το Αμφιάρειο και από το Ηραίο.
Αρκετά γνωστό είναι το ισοσκελές τρίγωνο της Ακρόπολης της Αθήνας, με τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα με απόσταση 242 στάδια. Πώς σας φαίνεται όμως ότι 23 ακόμα ζευγάρια αρχαίων πόλεων στην ευρύτερη περιοχή Αττικής Βοιωτίας απέχουν την ίδια απόσταση, 242 στάδια;
Αν ήταν μόνο αυτό θα μπορούσε ίσως και να χαρακτηριστεί σύμπτωση (;) αλλά έχουμε πάρα πολλά παρόμοια τρίγωνα για να χαρακτηριστούν απλά συμπτώσεις. Εντύπωση προκαλεί και ότι οι λέξεις Δήλος, Δελφοί, Δωδώνη αρχίζουν με Δ που γράφεται σαν ισοσκελές τρίγωνο.
περισσότερες εικόνες του ναού της Αφαίας Αθηνάς στο : Metis
αρχικός κατάλογος

Δελφοί

πόλεις που ισαπέχουν απ' τους Δελφούς
πόλεις που ισαπέχουν απ' τους Δελφούς
Το μαντείο των Δελφών θεωρήθηκε ο ομφαλός του κόσμου. Ο συμβολισμός παραπέμπει στην ανθρώπινη γέννηση και φυσιολογία που η ζωή της μητέρας περνάει στο έμβρυο μέσω του ομφαλού αλλά και στο κέντρο βάρους του ανθρώπου που βρίσκεται συνήθως κοντά στον ομφαλό!
Ίση απόσταση απ' το μαντείο των Δελφών έχουν:
  • Αθήνα - Ολυμπία (660 στάδια)
  • Ελευσίνα - Ιωλκός (550 στάδια)
  • Μεγαλόπολη - Φιγάλεια (660 στάδια)
  • Ιδαίον άνδρο στην Κρήτη - Σμύρνη (2198 στάδια)
  • Πέλλα - Κέρκυρα, (1350 στάδια)
  • Κινύρα Θάσου - Καρδαμύλη Χίου (1700 στάδια)
  • Δωδώνη - Διόν (1010 στάδια, 187 χιλιόμετρα)
για περισσότερες εικόνες απ' τους Δελφούς δείτε στο: Metis
αρχικός κατάλογος

Δήλος

πόλεις που ισαπέχουν απ' την Δήλο
πόλεις που ισαπέχουν απ' την Δήλο
Η ιερότητα της Δήλου αρχίζει σχεδόν μαζί με την Ελληνική ιστορία. Τόπος γέννησης του Απόλλωνα και σημαντικότατο γεωδαιτικό σημείο για όλη την Ελλάδα. Η ιερότητά της ήταν σεβαστή ακόμα και από ξένους λαούς όπως οι Πέρσες που ενώ δεν δίσταζαν να καταστρέψουν ιερά άλλων πόλεων, πρόσφεραν θυσίες στην Δήλο! Η παρακμή της αρχίζει με την πολιτική ακμή της Αθήνας μετά τους Περσικούς πολέμους που σφετερίστηκε την θρησκευτική εξουσία της και με διάφορους κατασκευασμένους χρησμούς κατάφερε να εκδιώξει τους κατοίκους της από το ίδιο τους το νησί αποδυναμόνωντάς το από τους παραδοσιακούς θεματοφύλακές του. Από εκεί ξεκίνησε και η διάσημη απαγόρευση γέννησης ή θανάτου στο νησί της Δήλου. Ο νόμος της ανταπόδοσης όμως δεν άφησε την Αθήνα να χαρεί την κλεμμένη εξουσία μιας και από τότε και μετά αρχίζει ουσιαστικά η παρακμή της σε όλα τα επίπεδα.
Ίση απόσταση από το ιερό νησί της Δήλου έχουν:
  • Κόρινθος - Μυτιλήνη
  • Ασκληπιείο Κω - Ασκληπιείο Επιδαύρου
  • Αθήνα - Καρδαμύλη (Χίος)
  • Σμύρνη - Θήβα
  • Θέρμη Θεσσαλονίκης - Φίλιπποι
  • Δίκτυννα - Κνωσός
  • Ιδαίον άντρο - μαντείο Τροφωνίου
  • Σπάρτη - Πέργαμος
  • Ίλιον (Τροία) - Ιωλκός
  • Δελφοί - Αλεξάνδρεια
  • 'Αργος - Μυκήνες (1200 στάδια)
αρχικός κατάλογος

Δωδώνη

πόλεις που ισαπέχουν απ' την Δωδώνη
πόλεις που ισαπέχουν απ' την Δωδώνη
Το μαντείο της Δωδώνης αφιερωμένο στον Δία θεωρείται από τα παλιότερα και σημαντικότερα στον Ελλαδικό χώρο. Συγκέντρωνε πλήθος πιστών κυρίως από την Ήπειρο, την Μακεδονία και τα νησιά του Ιωνίου πελάγους. Η χρησμοί βασιζόταν στο θρόισμα της ιερής βελανιδιάς που εξηγούσαν οι ειδικευμένοι ιερείς. Ίσως μας ακούγεται κομπογιαννίτικο σήμερα αλλά οι απαντήσεις στα τότε ερωτήματα πρέπει να ήταν τουλάχιστον ικανοποιητικές για να συνεχίζει να προσελκύει διαρκώς πιστούς.
Ίση απόσταση από το ιερό της Δωδώνης έχουν:
  • Δελφοί - Ιωλκός (1050 στάδια)
  • Ολυμπία - Τροφώνιο μαντείο (1240 στάδια)
  • Ελευσίνα - ανάκτορο Νέστορα στην Πύλο (1600 στάδια)
  • Αθήνα - Σπάρτη (1700 στάδια)
  • Δήλος - Αλεξάνδρεια Τρωάδος (2482 στάδια)
  • Κνωσός - Μίλητος (3300 στάδια)
  • Ρώμη - Βυζάντιο

Αντίστοιχες ιδιότητες παρουσιάζουν επίσης η Αθήνα, η Σπάρτη, το 'Αργος, η Δωδώνη, η Κνωσός, και η Πέλλα.
Η Σμύρνη ισαπέχει απ' την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη (1620 στάδια). (φ x 1000)
Ο Μαραθώνας ισαπέχει απ' την Αθήνα και από την Κάρυστο.
Αλλά και οι Δελφοί και οι Σάρδεις ισαπέχουν από το ιερό του 'Αμμωνα Δία στην Αίγυπτο.

τρίγωνα χρυσής τομής φ

Δεν υπάρχουν μόνο ισοσκελή τρίγωνα στον χάρτη, αλλά και πολλά τρίγωνα που ακολουθούν τον κανόνα της χρυσής τομής του αριθμού φ. Ενδεικτικά, η απόσταση Αθήνας - Ελευσίνας είναι 100 στάδια, και Αθήνας - Ναού Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα 162 στάδια.
αρχικός κατάλογος

γεωγραφική αριθμολογία

Η απόσταση Ιωλκού - Ελευσίνας είναι 850 στάδια, το άθροισμα των γραμμάτων - αριθμών της λέξεως «Ελευσίς» είναι επίσης 850. Ε=5 + Λ=30 + Ε=5 + Υ=400 + Σ=200 + Ι=10 + Σ=200 = 850
Η Χαλκίδα απέχει εξ' ίσου απ' την Θήβα και το Αμφιάρειο, 162 στάδια. Η απόσταση Θήβας Αμφιαρείου είναι 262 στάδια (162 x 1.62 = 2.62 αλλά και 100 x φ2= 262) το τρίγωνο υπακούει στην αρμονία του χρυσού αριθμού φ=1.62. Η Χαλκίδα ισαπέχει επίσης απ' την Αθήνα και τα Μέγαρα 314 στάδια. Δηλαδή παρουσιάζονται ο χρυσός αριθμός φ και το π εκατονταπλασιασμένα.
Η απόσταση Αθήνας - Σπάρτης είναι 800 στάδια ίση με την απόσταση Αθήνας - Δήλου. Απόσταση ίση με το ύψος της μεγάλης πυραμίδας της Αιγύπτου x 1001.
Η απόσταση Δελφών - Δήλου είναι 1460 στάδια, όσα έτη ήταν το μέγα έτος ή Σωθική περίοδος των Αιγυπτίων 1460 έτη. Κάθε 1460 έτη συμπληρώνει την εμφάνισή του ο Σείριος. Αν η απόσταση διαιρεθεί δια 4 δίνει 365.
για περισσότερα: «Τα άγνωστα μεγαλουργήματα των αρχαίων Ελλήνων» του Θ.Μανιά
«η ιερή γεωγραφία του Ελληνικού κόσμου» του Jean Richer
αρχικός κατάλογος

Παρθενώνας

Παρθενώνας
ο Παρθενώνας
Ο Παρθενώνας κατασκευάστηκε μεταξύ 447 και 438 π.Χ. και χρειάστηκαν άλλα 5 χρόνια για τα γλυπτά του. Από τότε προκαλεί τον θαυμασμό με τις διάφορες ιδιότητές του. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε λευκό μάρμαρο από την Πεντέλη, (από εκεί που σήμερα βρίσκεται η σπηλιά του Νταβέλη με τις φημολογούμενες παράξενες ενεργειακές ιδιότητες) και κάθε τμήμα κίονα έχει βάρος από 80 μέχρι 100 τόνους. Η 19 χιλιομέτρων μεταφορά τους και το σκάλισμά τους δεν θεωρήθηκε τίποτε αξιομνημόνευτο για την εποχή (αν και κάθε κομμάτι του είναι μοναδικό έχοντας την δική του θέση στο κτίσμα) αλλά το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει μέχρι σήμερα.
Στο σχέδιο του Παρθενώνα δεν υπάρχει ούτε μία ευθεία γραμμή αλλά παντού συναντάμε απαλές καμπύλες. Στις αναλογίες του συναντάμε τον χρυσό αριθμό Φ και την σχέση α/2α+1. Το οπτικό αποτέλεσμα είναι εκτός από αρμονικό πολλές φορές και απροσδόκητο, μιας και ο Παρθενώνας καταφέρνει να δείχνει εντυπωσιακά μεγαλύτερος από το πραγματικό του μέγεθος χωρίς όμως να βαραίνει τον χώρο! Αν συγκρίνετε το μέγεθός του (69,54μ. μήκος, 30,78μ. πλάτος, 20μ. ύψος) με διάφορα σύγχρονα κτήρια θα δείτε την τεράστια διαφορά που προκαλεί η οπτική εντύπωση. Λέγεται από κάποιους ότι εν μέρει οφείλεται στην ενέργεια που εκπέμπει και μοιάζει με την αντίστοιχη της σελήνης που επίσης την κάνει να μας μοιάζει κάποιες στιγμές τεράστια.
Αλλά και η ίδια η κατασκευή του δεν είναι ακόμα πλήρως γνωστή μιας και υπάρχει πλήθος ενδείξεων μη συμπαγούς θεμελίωσής του σε ασυνήθιστο βάθος 11 μέτρων με ίσως σημαντικό υπόγειο τμήμα ή και θάλαμο. Κάποια σκαλιά που οδηγούν σήμερα στο πουθενά και μια παραλληλόγραμμη καθίζηση του πατώματος του ναού, επιμένουν να θυμίζουν ότι υπήρχαν και άλλοι χώροι και χρήσεις άγνωστες πια σήμερα.
Οι κίονες του Παρθενώνα δεν είναι κάθετοι αλλά αν προεκταθούν νοητά προς τα επάνω συναντώνται στα 1852 μέτρα. Ο όγκος της νοητής πυραμίδας που σχηματίζεται είναι ο μισός της μεγάλης πυραμίδας της Αιγύπτου, 45.000.000 ελληνικά κυβικά πόδια.
Το πλάτος της βάσης του Παρθενώνα (100 ελληνικά πόδια) αντιστοιχεί σε γωνία ενός δευτερολέπτου της μοίρας στην Ισημερινό.
Το κέντρο του Παρθενώνα ισαπέχει από το Θησείο, την Πνύκα, το Μνημείο του Φιλοπάππου, και το κέντρο του ναού του Ολυμπίου Διός τα οποία βρίσκονται σε κορυφές κανονικού οκταγώνου.
Λέγεται ότι είναι κτισμένος σε κομβικό σημείο μεγάλων γήινων ενεργειακών ρευμάτων με αποτέλεσμα να λειτουργεί σαν σημείο εκπομπής των ενεργειών αυτών στο χώρο. Λόγω πυραμιδοειδούς όμως σχήματος οι ενέργειες αυτές εκπέμπονται αρκετά ψηλότερα από το έδαφος. Κάποιοι μελετητές υποστηρίζουν ότι η κατασκευή έχει και ενδιαφέρουσες ηλεκτρικές ιδιότητες σαν τεράστιος πυκνωτής αλλά και σαν κεραία. Αυτό θα εξηγούσε και παράξενες αποκλίσεις στα όργανα μετρήσεων γύρω από τον Παρθενώνα. (τα ίδια αναφέρονται και για την μεγάλη πυραμίδα στην Αίγυπτο!).
Φήμες θέλουν οι ενεργειακές γραμμές (lay) που περνούν από τον Παρθενώνα να ενώνονται όχι μόνο με όλα τα άλλα σημαντικά αρχαιοελληνικά μνημεία αλλά και με το Stonehedge, την μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας αλλά και με τον ναό του Σολομώντα (τέμενος του Ομάρ σήμερα). Λέγεται ότι ο Παρθενώνας και σαν ενεργειακό κομβικό σημείο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός σε παγκόσμια κλίμακα.
Πότε άραγε θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε και πάλι αυτές τις ενέργειες; Οι θεραπευτικές ιδιότητες των ενεργειακά ενισχυμένων αρχαίων ναών είναι γνωστές απ' την αρχαιότητα και σήμερα γίνεται προσπάθεια με ενδιαφέροντα αποτελέσματα για θεραπείες με διάφορα ρεύματα. Ο Νίκολα Τέσλα και ο Βίλχελμ Ράιχ ήταν οι πιό γνωστοί και παρεξηγημένοι ερευνητές το 20ού αιώνα και σε αυτά τα πεδία.
για περισσότερα: «Τα άγνωστα μεγαλουργήματα των αρχαίων Ελλήνων» του Θ.Μανιά
περιοδικό «Τρίτο Μάτι» τεύχη 90 - 92
δείτε και τις ανάγλυφες παραστάσεις του Παρθενώνα στο : www.sikyon.com
περισσότερες εικόνες και στο : Metis
αρχικός κατάλογος

Ηρακλής - Λέων

Ο μύθος του Ηρακλή με τους 12 άθλους του, παίρνει διαφορετικές διαστάσεις από τους διάφορους ερμηνευτές του. 'Αλλοι πιστεύουν ότι απλώς είναι μια σειρά μύθων, κάποιοι άλλοι ότι υπάρχει ιστορική αλήθεια. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο αποτελεί κάτι σχετικά με τον πρώτο άθλο του Ηρακλή, που κατεδίωξε και σκότωσε το λιοντάρι της Νεμέας.
Οι περιοχές και πόλεις που αναφέρει ο μύθος στην καταδίωξη σχηματίζουν στον χάρτη της περιοχής την ακριβέστατη εικόνα του αστερισμού του Λέοντα όπως φαινότανε απ' την γη περίπου το έτος 10.500 π.Χ.! Σκεφτείτε τι σημαίνει κάτι τέτοιο, όποια ερμηνεία κι αν προτιμάτε.

Ανατρέπονται πολλές απ' τις συνήθως ατεκμηρίωτες πεποιθήσεις μας για τον «πρωτόγονο» πολιτισμό εκείνης της εποχής. Πότε συνέβη ο άθλος του Ηρακλή, ή έστω από πότε ήταν σε θέση οι άνθρωποι να χαρτογραφούν γη και ουρανό, να τα συνδέουν με μύθους, και κυρίως να μπαίνουν στον κόπο να πολεοδομούν ολόκληρες περιοχές ανάλογα; Και τι σκοπό εξυπηρετούσε ή ίσως εξυπηρετεί και σήμερα κάτι τέτοιο;
για περισσότερα δείτε σχετικό άρθρο στο περιοδικό Τρίτο Μάτι, τεύχος 121.
αρχικός κατάλογος

ευθυγραμμισμός

το μαντείο των Δελφών
Κάποιοι λένε ότι η σύμπτωση μερικών πόλεων σε μια ευθεία είναι θέμα τύχης. Μια απ' τις ευθείες που προκαλούν αρκετό προβληματισμό είναι αυτή που ενώνει την Ρώμη, το Μεταπόντιο, το νεκρομαντείο, τους Δελφούς, την Ελευσίνα, την Αθήνα, την Δήλο, την Κω, την Ρόδο και την Ναζαρέτ. Έξω από την Ρώμη και ανάμεσα στην Ελευσίνα και την Αθήνα η ευθεία αυτή ακόμα ονομάζεται Ιερά Οδός.
Ένα από τα αρχαιότερα μαντεία και ιερά ήταν την Δωδώνης, Βρίσκεται στην ίδια ευθεία γραμμή με το μαντείο των Δελφών την Ακρόπολη της Αθήνας και την Δήλο. Το μαντείο των Δελφών θεωρείται το σημαντικότερο κομβικό σημείο για τις περισσότερες μετρήσεις αποστάσεων ανάμεσα στις αρχαίες πόλεις και ιερά. Εκτός από μαντείο λειτουργούσε και σαν θεραπευτήριο προσφέροντας θεραπείες σε πλήθος ασθενών μέσα από μυητική σχεδόν τελετουργία για την οποία οι θεραπευόμενοι δεν είχαν δικαίωμα να μιλήσουν. Έτσι η μέθοδος παρέμεινε άγνωστη αλλά το πλήθος των επιτυχιών τόσο σε χρησμούς όσο και θεραπείες έκανε τα περισσότερα μαντεία, και ιδιαίτερα αυτό των Δελφών πάμπλουτα, μιας και οι ευχαριστημένοι πιστοί δώριζαν διαρκώς σε αυτά!
Η επικοινωνία μεταξύ των μαντείων θεωρείται πολύ πιθανή αν και ο τρόπος παραμένει άγνωστος ίσως κινούμενος ακόμα και στον χώρο της μεταφυσικής.
Μία άλλη μακριά ευθεία γραμμή λέγεται ότι ενώνει το Stonehedge, την Ακρόπολη της Αθήνας και την μεγάλη πυραμίδα της Αιγύπτου.
Στην ίδια ευθεία βρίσκονται η Αθήνα, η Νεμέα, η Ολυμπία και η Mnajdra στην Μάλτα.
Ενδιαφέρουσα ευθεία είναι και αυτή που ενώνει Θήβα - Τανάγρα - Αμφιάρειο, γιατί είναι ακριβώς παράλληλη με τον ισημερινό.
αρχικός κατάλογος

Δανία

χάρτης Δανίας
χάρτης Δανίας
Στην Δανία υπάρχουν τέσσερα αρχαία κάστρα κυκλικής κατασκευής (για την ακρίβεια τα υπολείμματά τους) που είναι ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους. Βρίσκονται στις περιοχές: Trelleborg, Eskeholm, Fyrkat και Aggersborg. Κάποτε υπήρχαν κυκλικά ξύλινα κάστρα απ' τα οποία σώζονται μόνο οι τρύπες των κυρίων πασάλων γεμισμένες με τσιμέντο απ' τους σημερινούς αρχαιολόγους. Το σχέδιό τους όμως παραμένει εντυπωσιακό και ασυνήθιστα διαφορετικό από ό,τι άλλο κτίσμα σώζεται. Το σχέδιο του κάστρου του Trelleborg μάλιστα σχηματίζει κάτι σαν σύστημα εστίασης στην γραμμή κατεύθυνσης που βρίσκονται τα άλλα τρία κάστρα. Όλα τα κάστρα έχουν κυκλικό σχέδιο χωρισμένο σε τεταρτημόρια. Ο Δανός αρχαιολόγος Poul Nerloud υποστηρίζει ότι δεν είναι κάστρα των Βίκινγκς αλλά κάτι παλιότερο γιατί οι Βίκινγκς δεν είχαν επιδείξει παρόμοιες αρχιτεκτονικές τάσεις αλλά και προτιμούσαν παραθαλάσσια κάστρα και όχι μέσα στην ξηρά.
Ο Δανός ερασιτέχνης πιλότος Preben Hansson τα ανακάλυψε σχεδόν τυχαία το 1982 κι έχει γράψει κι ένα βιβλίο σχετικά. (Trelleborgenes ukendte fortid) το οποίο έχει μεταφραστεί και στα Αγγλικά, σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται. Η εξωγήινη παρέμβαση θεωρείται από τον συγγραφέα μία πιθανή εξήγηση του προσεκτικού ευθυγραμμισμού των κάστρων.
Αν προεκταθεί Νοτιοανατολικά η ευθεία γραμμή που ενώνει τα 4 μνημεία, περνάει από απ' την κορυφή Karkonosze στο Sniezka της Πολωνίας, και φτάνει ακριβώς στό μαντείο των Δελφών.
Αλλά δεν σταματάει εκεί. Συνεχίζει μέχρι τον Ναό του 'Αμμωνα Δία στην έρημο Σίβα στην Αίγυπτο.
Ο Απόλλωνας που λατρευόταν στους Δελφούς σύμφωνα με την παράδοση όταν χειμώνιαζε έπαιρνε το ιπτάμενο άρμα του που το σέρνανε κύκνοι και πήγαινε υπερβόρεια, κάπου στην πατρίδα της μητέρας του Λητούς, απ' όπου και ξαναγύριζε την άνοιξη! Σε αρχαίες εορταστικές τελετές στην Δήλο πρός τιμή του Απόλλωνα, αναφέρονται προσφορές σε φρέσκα βλαστάρια από ιέρειες που τα είχαν φέρει από υπερβόρεια. Με ποιό όμως τρόπο τα διατηρούσαν τόσο φρέσκα ή τα έφερναν τόσο γρήγορα;
αρχικός κατάλογος

Γερμανία

Στην Γερμανία επίσης αρκετές πόλεις βρέθηκαν να ισαπέχουν ή να είναι παράδοξα ευθυγραμμισμένες μεταξύ τους! Σαν παράδειγμα Nurnberg, Wiesbaden, Mainz, Worms, Speyer. Αλλά και σε αρκετά μεγαλύτερη ευθεία οι πόλεις Aachen, Frankfurt, Wurzburg, Nurnberg, Donaustauf.
'Αλλες πόλεις παρουσιάζουν αναλογίες αποστάσεων ανάλογες του αριθμού Φ και άλλες βρίσκονται στις κορυφές κανονικού πενταγώνου. Οι αρχές διατήρησης των περισσοτέρων αυτών γραμμών και σχημάτων χάνονται στα βάθη της ιστορίας φτάνοντας στην αρχαιότητα. Κανείς δεν ξέρει σίγουρα ποιός ξεκίνησε κάτι τέτοιο, πώς το οργάνωσε, πώς έπεισε τους μεταγενέστερους να το ακολουθούν και τι εξυπηρετούσε αυτή η ευθυγράμμιση.
αρχικός κατάλογος

ισόπλευρο τρίγωνο

Ένα τέλειο ισόπλευρο τρίγωνο σχηματίζεται ανάμεσα στο Stonehedge, το Grovely castle και το Old Sarum. To μήκος των ίσων πλευρών είναι 9.7 χιλιόμετρα (6 μίλια).

...και κανονικό εξάγωνο

Ένα κανονικό εξάγωνο σχηματίζεται απ' τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς της Αγγλίας. Συγκεκριμένα Ντούρχαμ, Τσέστερ, Λίνκολν, Γουέλς, Γουντσέστερ και Καντλερμπερι. Πριν απ' τους καθεδρικούς ναούς φυσικά στα ίδια σημεία βρισκόταν «ειδωλολατρικοί» ναοί των Δρυίδων οι οποίοι για άγνωστο λόγο και με άγνωστες γνώσεις επέλεξαν αυτή την τοποθέτηση.
αρχικός κατάλογος

Lay lines

Στην Αγγλία πρωτοσυναντάμε τις σχεδόν διάσημες πια γραμμές Ley πάνω στις οποίες βρίσκονται κτισμένα πάρα πολλά μνημεία διαφόρων εποχών. Κάποιοι τις θεωρούν γεωμαγνητικές γραμμές, άλλοι απλές ευθείες, και άλλοι απλά πολλές ενδιαφέρουσες συμπτώσεις. Η ανιχνεύσιμη γεωμαγνητική διαφορά πάνω σε αυτές τις γραμμές δημιουργεί ένα δίκτυο πάνω στου οποίου τα κομβικά σημεία πολλές φορές συναντάμε αρχαία αλλά και νεώτερα κτίσματα. Σε πολλά από αυτά τα κτίσματα και τον ευρύτερο χώρο τους αποδίδονται θεραπευτικές ιδιότητες είτε στην μορφή θαυμάτων κάποιου ναού, είτε στην μορφή ιαματικών νερών κλπ.
O Alfred Watkins (φωτογράφος και αρχαιολόγος) στις αρχές του 20ου αιώνα παρατήρησε τον ευθυγραμμισμό μνημείων και συγκέντρωσε τις παρατηρήσεις του στα βιβλία του «Το παλιό ίσιο μονοπάτι» και «Οδηγός για κυνηγούς των Λέι». Από τότε πάρα πολλοί προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο.
Στην δυτική Γαλλία στο Καρνάκ της Βρετάνης συναντάμε πολλές παρόμοιες ευθείες σημειωμένες με πολλά μενίρ. Πολλές απ' αυτές έχουν ηλικία 5.500 ετών.
Κάποια ευαίσθητα άτομα υποστηρίζουν ότι τις φεγγαρόλουστες νύχτες μπορούν να δούν κάποιες τέτοιες ενεργειακές γραμμές να λαμπυρίζουν παράξενα σαν να συγκεντρώνουν περισσότερο φως. Ο δρόμος του Μίνωα απ' το παλάτι της Κνωσού θεωρείται ο αρχαιότερος δρόμος της Ευρώπης και λέγεται ότι παρουσιάζει αυτές τις ενεργειακές ιδιότητες μέχρι και σήμερα. Ίσως λοιπόν οι αρχαίοι να ήταν σε θέση να βλέπουν ευκολότερα αυτές τις ενεργειακές γραμμές σαν φωτεινά μονοπάτια και στα σημεία που αυτές συναντώταν τοποθετούσαν τα μνημεία τους για να αξιοποιήσουν όσο γίνεται καλύτερα τις ενέργειες αυτές, που θεωρήθηκαν πολλές φορές ευεργετικές για τον άνθρωπο.
αρχικός κατάλογος

ισημερίες - ηλιοστάσια

Οι περισότεροι αρχαίοι λαοί έδιναν μεγάλη σημασία στις ημερομηνίες των ηλιοστασίων και των ισημεριών. Πολλές θρησκευτικές γιορτές είχαν καθοριστεί για αυτές τις μέρες, αλλά δεν έμειναν μόνο σε αυτό.
Πλήθος αρχαίων μνημείων κατασκευάστηκαν με τρόπο που να σηματοδοτείται η γνώση αυτών των ημερομηνιών και να φαίνεται με κάποιο τρόπο καθαρά η διαφορετικότητα της κάθε τέτοιας μέρας.
Η γνώση των ηλιοστασίων και ισημεριών δεν φαίνεται μόνο από αυτόνομα κτίσματα, αλλά σε πολύ εντυπωσιακότερο βαθμό φαίνεται απ' τον τρόπο που τοποθετήθηκαν στον χώρο σε σχέση π.χ. με κορυφές βουνών αλλά και σε σχέση με άλλα κτίσματα.
Στο μαντείο των Δελφών ο Θολος βρίσκεται στην ίδια ευθεία με την πηγή της Κασταλλίας και με τον Ορχομενό. Αυτή η γραμμή είναι η κατεύθυνση που έχει ο ήλιος που ανατέλει όπως φαίνεται απ' τον Θόλο κατά την Εαρινή ισημερία.
Κατά το Θερινό ηλιοστάσιο, ο ήλιος βγαίνει στην ευθεία που ενώνει τον Θόλο των Δελφών με την κορυφή του αγίου όρους 'Αθως. Κατά την Χειμερινό ηλιοστάσιο η ευθεία της ανατολής του ήλιου δείχνει στην Σφίγκα της Γκίζας.
'Αλλα μνημεία με διαπιστωμένα παρόμοιες ιδιότητες ειναι το Stonehenge στην Αγγλία, το Newgrange στην Ιρλανδία, το Mnajdra στην Μάλτα, το Landau-Meisternthal στην Γερμανία και προφανώς και άλλα που ακόμα δεν μας είναι γνωστές αυτές τους οι ιδιότητες.
αρχικός κατάλογος

γιγάντιες μπάλες

Στην Κεντρική Αμερική στην Κόστα Ρίκα την δεκαετία το 1940 βρέθηκαν κατά την αποψίλωση τμήματος του τροπικού δάσους βρέθηκαν μερικές μεγάλες πέτρινες μπάλες. Οι μεγαλύτερες απ' αυτές υπολογίζεται ότι ζυγίζουν 16 τόνους. Οι μικρότερες είχαν περίπου 10 cm διάμετρο. Οι μπάλες αυτές ήταν σε ομάδες από 3 μέχρι 50 τεμαχίων. παρατηρώντας τους σχηματισμούς από αεροπλάνο διαπιστώθηκε ότι σχημάτιζαν ευθείες, τρίγωνα και άλλα γεωμετρικά σχήματα, χωρίς όμως κάποια εμφανή χρησιμότητα. Ο σχηματισμός καλύπτει έκταση δεκάδων χιλιομέτρων! Αρχικά θεωρήθηκαν έργα των Ίνκα ή των Μάγια, αλλά αργότερα χρονολογήθηκαν πολύ παλιώτερες και από αυτούς. Σε ανασκαφές στην περιοχή δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο ανθρώπινης δραστηριότητας που να υποδηλώνει, ποιός, με ποιόν τρόπο και γιατί έφτιαξε όλες αυτές τις μπάλες από βράχο.
Μετά την Κόστα Ρίκα σύντομα προστέθηκαν και άλλες περιοχές στο κατάλογο με τις παράξενες πέτρινες μπάλες. Αίγυπτος, Αυστραλία, Βραζιλία, ΗΠΑ, Καζακστάν, Μεξικό, Νεπάλ, Ρωσία - Altay, Κριμέα και Καύκασος. Κάποιες παρόμοιες πέτρες από την Γκουανταλαχάρα που αναλύθηκαν στην Νέα Υόρκη απέδειξαν παράξενη εσωτερική δομή φτιαγμένες με εντελώς άγνωστη σε μας τεχνολογία. 'Αλλοι επιστήμονες τις θεωρούν απλά τυχαία φυσική διαμόρφωση βράχων.
Παράξενα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί συχνά γύρω από αυτές τις μπάλες, σαν να έχουν κάποιο άγνωστο ενεργειακό πεδίο. Οργανα μετρήσεων έδιναν παράξενες ενδείξεις, ρολόγια σταμάτησαν αλλά και κάποιοι ασθενείς θεραπεύτηκαν. Το μόνο που ξέρουμε σίγουρα πρός το παρόν, είναι ότι δεν έχουμε ιδέα για τις αιτίες πίσω από αυτά!
αρχικός κατάλογος

...αλλά και μπαλίτσες

Στην Ρωσσική πόλη Dalnegorsk στις 17 Ιανουαρίου του 2003 εμφανίστηκε ένα μυστήριο ιπτάμενο αντικείμενο στον ουρανό και σκόρπισε τριγύρω μικροσκοπικά σφαιρίδια από άγνωστο υλικό. Ο δρ. Anatoly Garshits της Ρωσσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών αν και δεν έχει πλήρη εξήγηση για το φαινόμενο, το θεωρεί συχνό ανά τον κόσμο, συσχετίζοντάς το με τις γιγάντιες μπάλες που αναφέρουμε.

Για περισσότερα: www.pravda.ru - Did Giants Play Balls?
http://reocities.com/athens/ithaca/5743/gr/geometry_g.htm
ΠΗΓΗ

Συνολικές προβολές σελίδας


Αναλαμβάνω Ασήμι - Μπρούτζο καθαρισμό, κατασκευές,λούστρα, προκάρφωμα σε κερί στο χώρο μου.Ταχύτητα, ποιότητα, εγγυημένα.Τηλ. επικοινωνίας 6974565895. Στεφανία. I undertake Silver - Bronze cleaning, polishing, jewelry making, pre-nailing in wax at my place. Speed, quality, guaranteed. Tel. contact 6974565895. Stefania.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com