Πρόκληση για τα εκατομμύρια Έλλήνων ανέργων - Νομιμοποιούν με... εργόσημο τους λαθρομετανάστες;!

Νομιμοποιούν με... εργόσημο τους λαθρομετανάστες
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
«Με την πληρωμή εργοσήμου η κυβέρνηση δίνει άδειες παραμονής σε χιλιάδες μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν κι άλλες χώρες» κατήγγειλε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης

Την ώρα που η ανεργία παραμένει στα υψηλά επίπεδα του 27%, η κυβέρνηση προχωρά σήμερα στην ψήφιση της υιοθέτησης εργοσήμου για τους λαθρομετανάστες που παράνομα βρίσκονται στη χώρα νομιμοποιώντας την μαύρη εργασία.

Ειδικότερα, μάχη εξελίχθηκε σήμερα στη Βουλή μετά από έντονη παρέμβαση του τέως υπουργού Εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση στην εισήγηση του Μάκη Μπαλαούρα για τη συγκεκριμένη ρύθμιση η οποία εντάχθηκε ασμένως στο άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.Πρόκειται για εθνικό θέμα που προσβάλλει τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και ιδιαίτερα τη νεολαία της χώρας μας. Με την πληρωμή εργοσήμου ουσιαστικά δίνει η κυβέρνηση άδειες παραμονής σε χιλιάδες παράνομους λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν κι άλλες χώρες κατήγγειλε ο κ. Βρούτσης (ενώ επί ημερών των ψευτοδεξιών όλα ήταν μέλι γάλα) από του βήματος της Βουλής.

Ουσιαστικά με τη ρύθμιση αυτή ανοίγει λεωφόρος σε παράνομους λαθρομετανάστες οι οποίοι θα απασχολούνται με μεροκάματα δέκα ευρώ και θα χτυπάνε τις τιμές στην εργασία.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση σε ένα ακόμα μάθημα «ευαισθησίας» μιλά για «μπλόκο» στη «μαύρη» εργασία των μεταναστών, που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα, με την καθιέρωση υποχρεωτικού εργοσήμου για τους εργάτες γης.

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΧΑΧΑΣ!
Όπως αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διάταξη νόμου μπαίνει τέλος στην αδήλωτη εργασία στον αγροτικό τομέα που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ, παρά ταύτα κανένας στη Βουλή δεν έχει τολμήσει να πει πως υπολογίζονται αυτά τα χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό άρα αυτό το νούμερο αποτελεί ένα ακόμα επικοινωνιακό εφεύρημα. .

Η νέα νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΓΑ ακόμη και των λαθρομεταναστών.