Translate

Πορεία θράσους: Τούρκοι και μουσουλμάνοι σε Ουάσινγκτον κατά των…Αρμενίων!

Πραγματικά πορεία θράσους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή που διοργάνωσαν οι Τούρκοι, με την συμμετοχή μουσουλμάνων από πολλές χώρες, στην αμερικανική πρωτεύουσα, κατά των Αρμενίων. Φωτογραφία Yeni Safak.Πραγματικά πορεία θράσους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή που διοργάνωσαν οι Τουρκομόγγολοι, με την συμμετοχή μουσουλμάνων από πολλές χώρες, στην αμερικανική πρωτεύουσα, κατά των Αρμενίων. Φωτογραφία Yeni Safak.

Όταν το θράσος δεν έχει όρια κάνεις ακόμα και πορεία κατά αυτών που διαμαρτύρονται διότι οι πρόγονοί σου έσφαξαν τους προγόνους τους. 

Αυτό έκαναν και οι Τούρκοι που θρασείς, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, αντί επιτέλους να παραδεχτούν την αρμενική γενοκτονία και να ζητήσουν συγνώμη διοργάνωσαν ακόμα και πορεία «διαμαρτυρίας» κατά των Αρμενίων στην καρδιά των ΗΠΑ, την ίδια την Ουάσινγκτον.
Την πορεία οργάνωση η Τουρκοαμερικανική Συντονιστική Εθνική Επιτροπή (TASC) και το κυρίαρχο σύνθημα των πολλών συγκεντρωμένων ήταν «Αφήστε την ιστορία να αποφασίσει», λες και η Τουρκία σέβεται την ιστορία, την ιστορία που όλη η οικουμένη παραδέχεται πλην της ιδίας, που εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία κατά των Αρμενίων, αλλά, προφανώς, 1,5 εκ. Αρμένιοι αποφάσισαν, το 1915, να αυτοκτονήσουν ομαδικά, από αγάπη προς την Οθωμανική αυτοκρατορία. 
«Επισήμως στην πορεία συμμετείχαν11.000 άνθρωποι», υποστήριξε η TASC με ανάρτησή της στο Twitter. Το περίεργο πάντως είναι ότι οι Τούρκοι κατάφεραν να κινητοποιήσουν, μουσουλμάνους από πολλές χώρες του κόσμου, παρά το πλευρό τους. 
Έτσι πέραν των Τούρκων στην πορεία συμμετείχαν Αζέροι, Τουρκοκύπριοι, Αφγανοί, Κοσοβάροι, Αλγερινοί, Λιβανέζοι, Βόσνιοι, μουσουλμάνοι από την Αιθιοπία, Λίβυοι, Σομαλοί, Σαουδάραβες, Μαροκινοί, Ιορδανοί, Ιρακινοί, Νιγηριανοί, Σύροι, Πακιστανοί και άτομα από το Κουβέιτ, το Μπαγκλαντές, το Κιργιστάν, τη Υεμένη και τη Μαλαισία. 
Οι εν λόγω διαμαρτύρονταν, παράλληλα, για την «ισλαμοφοβία» της Δύσης. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα παιδιά του Ερντογάν. Έτσι στην πορεία έλαβαν μέρος και οι οργανωτές αυτής ο πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας ΗΠΑ-Τουρκίας, Αλί Σαρίκαγια, η αντιπρόεδρος και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Φάτμα Μπετούλ Σαγιάν, ο επίσης βουλευτής του ΑΚΡ Ερντάν Αϊντίν και ο Τούρκος πρέσβης στην Ουάσινγκτον Σερντάρ Κιλίτς. 


Με πληροφορίες από http://www.yenisafak.com/en/world/us-solidarity-walk-with-turkey-against-armenian-claims-2456540
mignatiou.com

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com