Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ


Τη θλιβερή εικόνα του παρουσίας χωρίς το σταυρό του στους λαθρομετανάστες της Ανατολής δικαιολόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.Ιερώνυμος με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΛΕΤΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ 

«Κόκκινες γραμμές» μνημόνευσε και αυτός θυμίζοντάς μας τον άθεο Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα, προασπιζόμενοι αμφότεροι το εθνικό μας συμφέρον με τη δική τους ερμηνεία. Τη δημιουργική ασάφεια της θρησκευτικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας ενδεχομένως.

Τα αξιώματα είναι για τους άξιους και οι αξίες είναι σαφώς υποκειμενικές. Οι παραδοσιακές ελληνικές αξίες είναι γνωστό ότι αποκρύφθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες με συνεχή και κυρίαρχη προβολή της διαφορετικότητας, της ανεκτικότητας και κυρίως της παραδοσιακής ανωμαλίας ως νέα ήθη και έθιμα. Δεν συμβολίζουν εξάλλου τα διακριτικά τους φέροντες αλλά τα ιδεώδη που εκπροσωπούν. Χωρίς Θεό ο Πρωθυπουργός, χωρίς γραβάτα και λογική, χωρίς σταυρό και ο Αρχιεπίσκοπος, χωρίς ιδέες και η Ελλάδα ομολογουμένως.

Η έλλειψη του σταυρού του πρώτου τη τάξει κληρικού, δημοσίου υπαλλήλου της Ελλάδας, είναι προσωπικό του θέμα και δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Το μήνυμα λαμβάνεται για αυτούς που ενδιαφέρονται. Αυτό που πρέπει να αποσαφηνίσουμε πια όλοι και οι πολιτικοί ιθύνοντες είναι αν όλοι αυτοί οι απρόσκλητοι διαβάτες δέχονται το σταυρό της Ελλάδας ή ήρθαν για να τον άρουν. Αν ήρθαν για να ενσωματωθούν στον ελληνικό πολιτισμό ή αν ήρθαν για να τον αλλάξουν.

Αν ήρθαν κατατρεγμένοι για μία καλύτερη ζωή είναι βέβαιο ότι θα αποδέχονται και τα ιερά και όσια της Ελλάδας όπως αυτά είναι καταγεγραμμένα στο Σύνταγμά της. Αν όχι καλώς δεν τον φοράει το σταυρό του ο Αρχιεπίσκοπος καθώς καμία ασφάλεια δεν θα του παρέχει τουναντίον προβλήματα θα δημιουργήσει στην καθορισμένη από άλλους πολύ-πολιτισμικότητά μας.

Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζονται ανακοινώσεις για όποιον αμείβεται για να φοράει το σταυρό του. Όποτε θέλει μπορεί να το βγάζει, όπως και ο καθένας μας…

thedayaftergr

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ... 

Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων

Είμαστε μία κοινωνία οφειλετών. Το κράτος χρωστάει , χρωστούν οι πολίτες σε αυτό  κράτος και κυρίως στις τράπεζες. Οι τράπεζες αποτελούν πλέον το μεγάλο αφεντικό.  Η ζωή ακριβαίνει διαρκώς λόγω του δημόσιου χρέους.

Άλλοι Κόσμοι Πέρα από το Χάρτη; - MORE Land Beyond the Map? (GRsubs) vid

Το συγκεκριμένο βίντεο μετά από 5 μήνες και 2.567 προβολές
το έριξαν. 
think Outside the glObe
(https://www.youtube.com/watch?v=5v57s...)
Το ξανα ανεβάζω λοιπόν, μιας και κρίνω ότι είναι από τα πιο σημαντικά του καναλιού! Άλλα 2 που έπεσαν, απλώς δεν θα ασχοληθώ.

Ο γελωτοποιός του μεγαλοκαναλάρχη – Τον γνωρίζετε όλοι

Οι γελωτοποιοί του βασιλέως είναι ένα είδος παρα-δημοσιογραφίας «επιπέδου», που άνθισε παράλληλα με τη σήψη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Σαν τα λάχανα που τρέφονται από την κοπριά. Πχ στο