Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ασφαλές το Tor; H αποκάλυψη του FBI

Το FBI φέρεται να ανάγκασε μια ομάδα ερευνητών ασφάλειας να τους παραδώσει τα συμπεράσματα μιας μελέτης σχετικής με το ανώνυμο δίκτυο TOR, για να μπορούν να
παρακολουθούν τα ψηφιακά αποτυπώματα των χρηστών που τους ενδιαφέρει, αναφέρει το BBC.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon χρησιμοποιήθηκαν από το FBI για τον εντοπισμό της διεύθυνσης IP του Brian Farrell, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές του 2015 σαν ύποπτος για τη λειτουργία του της διάσημης ναρκοαγοράς του darknet Silk Road 2. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία και εξακολουθεί να περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσής του.
Πριν από τη σύλληψη του, υπήρξαν και άλλες αποκαλύψεις για το ότι η NSA θα μπορούσε να “σπάσει” την ανωνυμία του δικτύου TOR παρακολουθώντας την κυκλοφορία των exit nodes.
Οι έρευνες άλλωστε στο Darknet είναι κάτι που συνηθίζουν οι Αρχές. Το FBI όμως αναγκάστηκε απ όμια δικαστική εντολή την περασμένη εβδομάδα να παραδώσει τον πηγαίο κώδικα του λογισμικού που χρησιμοποίησε για να πραγματοποιήσει hacking ενάντια σε άλλους χρήστες του δικτύου TOR. Η δικαστική αυτή απόφαση ήρθε όταν έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία έτρεχε μια ιστοσελίδα που περιείχε εικόνες και βίντεο παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σε servers του FBI στη Βιρτζίνια.
Είναι πολύ πιθανό ότι το FBI δεν αποκάλυπτε ποτέ εθελοντικά πώς απέκτησε πρόσβαση σε δεδομένα του δικτύου TOR χωρίς αυτή δικαστική απόφαση.
Πάντως η χρονική στιγμή αυτής της είδησης ​​δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για το FBI, το οποίο έχει εμπλακεί σε μια δημόσια διαμάχη με την Apple για την παροχή πρόσβασης σε δεδομένα των χρηστών της.
iguru

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η «σκιώδης» CIA προχωράει σε αποκαλύψεις – Stratfor: «Η Αθήνα αποφάσισε να πορευθεί με την Ουάσινγκτον» – Ιδού ο λόγος που «ψυχράνθηκαν» οι σχέσεις με την Μόσχα.

Σε μία ιδιαίτερη ανάλυση προχωράει το Stratfor. Μην ξεχνάμε πως το γεωπολιτικό think tank αποτελεί το μακρύ χέρι της CIA.

Νεκρός ο 34χρονος Σωκράτης Κόκκαλης – Πέθανε από ανακοπή – Θρήνος στην οικογένεια Κόκκαλη

Νεκρός βρέθηκε ο 34χρονος Σωκράτης Κόκκαλης στο Κλίβελαντ, στις ΗΠΑ. Ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη βρισκόταν εκεί για συναντήσεις που αφορούσαν την Intralot.

Πανικός στο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ: Προσπάθησαν να ακυρώσουν την συνάντηση Πούτιν-Τραμπ

Πανικό στην Νέα Τάξη έχει προκαλέσει η επικείμενη συνάντηση των πολιτικών ηγετών που στηρίζει η Εθνική Δεξιά, στο Ελσίνκι της Φιναλνδίας.

Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος: «Αν Δεν Ξυπνήσουμε, Τελειώσαμε. Δεν Θα Υπάρχει Συνέχεια!»

Κραυγή αγωνίας αρθρώνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, στην εγκύκλιο που εξέδωσε.

Τραμπ: «Μπορώ να βγάλω τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ – Ο Πούτιν δεν είναι εχθρός μου»

«Οι ΗΠΑ θα βγουν από το ΝΑΤΟ». Αυτή ήταν η απειλή του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ,  προς τους αρχηγούς κρατών της Συμμαχίας, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο

«Όλα ήταν σχεδιασμένα», λέει ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας του Βατικανού. «Επεδίωξαν την δημογραφική κατάρρευση για να έλθει η οικονομική κρίση και να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα παγκόσμια τάξη»

LifeSiteNews/ KO Η δημογραφική κατάρρευση της Δύσης τις τελευταίες δεκαετίες σχεδιάστηκε για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να τεθεί σε λειτουργία

7spynews on facebook


ενεργό link