Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Russia: «μεταφορά» ενέργειας σε διαστημικό σκάφος με λέιζερ

Ρώσσοι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα σύστημα που θα μεταδίδει ηλεκτρική ενέργεια από το ένα διαστημικό σκάφος στο άλλο, με την χρήση λέιζερ. Η τεχνολογία αυτή  προορίζεται για  τον «ανεφοδιασμό» πανάκριβων  δορυφόρων που έχουν κυρίως στρατιωτική χρήση, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Η ρωσική υπηρεσία διαστήματος (Roskosmos) πρόκειται να υλοποιήσει ένα  μοναδικό πείραμα, με την διεξαγωγή μιας « ασύρματης» μετάδοσης ενέργειας στο διάστημα, αναφέρει η εφημερίδα «Izvestia».
Αντί για καλώδια, οι επιστήμονες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν  ακτίνα λέιζερ, με την οποία η ενέργεια αυτή θα «μεταφερθεί» από το ρωσικό τμήμα του διεθνούς διαστημικού σταθμού  ISS σε  δορυφόρο . Ο δορυφόρος  θα βρίσκεται από τον  ΔΔΣ σε απόσταση  περίπου 1,5 χιλιομέτρου .
«Η υλοποίηση του πειράματος , πραγματοποιείται από ένα εκ των κορυφαίων εργαστηρίων  της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έχουν κατασκευασθεί  φωτοβολταϊκοί  δέκτες με απόδοση περίπου 60 τοις εκατό»,  ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος των ενεργειακών συστημάτων των διαστημικών οχημάτων  νέας γενιάς της RSC «Energia»,  Vyacheslav Tugaenko.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ικανότητα της «μεταβίβασης» της ενέργειας   από το διεθνή διαστημικό σταθμό  , θα λάβει χώρα από ισχυρούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προς  άλλα διαστημικά οχήματα, στα οποία θα εγκατασταθούν  ειδικοί δέκτες και μετατροπείς της ενέργειας , ανοίγοντας έτσι  νέους ορίζοντες στην εξερεύνηση του διαστήματος.
                            
Η ιδέα της «ανεφοδιασμού» των δορυφόρων στο διάστημα υπήρχε από τους επιστήμονες από τα μέσα του περασμένου αιώνα. Σύμφωνα με ένα μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας διαστήματος  A. Tsiolkovsky . Πρώτα απ “όλα απαιτείται η υλοποίηση ανεφοδιασμού δορυφόρων σε  τροχιά. Επιπλέον, η  «απομακρυσμένη» διαδικασία  ανεφοδιασμού μπορεί να είναι χρήσιμη σε στρατιωτικές χρήσεις .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η «σκιώδης» CIA προχωράει σε αποκαλύψεις – Stratfor: «Η Αθήνα αποφάσισε να πορευθεί με την Ουάσινγκτον» – Ιδού ο λόγος που «ψυχράνθηκαν» οι σχέσεις με την Μόσχα.

Σε μία ιδιαίτερη ανάλυση προχωράει το Stratfor. Μην ξεχνάμε πως το γεωπολιτικό think tank αποτελεί το μακρύ χέρι της CIA.

Νεκρός ο 34χρονος Σωκράτης Κόκκαλης – Πέθανε από ανακοπή – Θρήνος στην οικογένεια Κόκκαλη

Νεκρός βρέθηκε ο 34χρονος Σωκράτης Κόκκαλης στο Κλίβελαντ, στις ΗΠΑ. Ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη βρισκόταν εκεί για συναντήσεις που αφορούσαν την Intralot.

Πανικός στο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ: Προσπάθησαν να ακυρώσουν την συνάντηση Πούτιν-Τραμπ

Πανικό στην Νέα Τάξη έχει προκαλέσει η επικείμενη συνάντηση των πολιτικών ηγετών που στηρίζει η Εθνική Δεξιά, στο Ελσίνκι της Φιναλνδίας.

Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος: «Αν Δεν Ξυπνήσουμε, Τελειώσαμε. Δεν Θα Υπάρχει Συνέχεια!»

Κραυγή αγωνίας αρθρώνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, στην εγκύκλιο που εξέδωσε.

Τραμπ: «Μπορώ να βγάλω τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ – Ο Πούτιν δεν είναι εχθρός μου»

«Οι ΗΠΑ θα βγουν από το ΝΑΤΟ». Αυτή ήταν η απειλή του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ,  προς τους αρχηγούς κρατών της Συμμαχίας, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο

«Όλα ήταν σχεδιασμένα», λέει ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας του Βατικανού. «Επεδίωξαν την δημογραφική κατάρρευση για να έλθει η οικονομική κρίση και να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα παγκόσμια τάξη»

LifeSiteNews/ KO Η δημογραφική κατάρρευση της Δύσης τις τελευταίες δεκαετίες σχεδιάστηκε για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να τεθεί σε λειτουργία

7spynews on facebook


ενεργό link